Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 окт. 2010, 01:39 ч.

Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

  • 68 324
  • 558
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2
Да се запиша и аз в новата тема,макар че не ползвам фурничката толкова често.Но това,което приготвям в нея,се харесва.Най-вече картофките - стават като пържени във фритюрник,но пък диетични.Последно в неделя правих ципура,беше по-едричка и се пече 30 мин. на 225 градуса,един път я обърнах.
И моята фурна е то евтините - Оптимум на промоция от Метро.Доволна съм най-вече от това,че  се готви здравословно и мазнината изтича при печенето.

# 16
  • Мнения: 786
Ей ме на и мен в новата темичка. Stop
Тъкмо щях да споделя за снощните ми картофи и гледам ,че са били на дневен ред.Та да си кажа и аз:
Нарязах ги на ивици като за пържене.В купа ги овалях с малко сол и 1 сл олио.Бум в една кошничка за пържене и хайде под реотана Mr. GreenБяха към килцето.Включих на 250 гр. и 30 мин.През  10 мин. разбърквах и станаха.Но за следващия път мисля да:
1.Нарежа на кубчета
2.По-малко кол-во еднократно
3.Да използвам ароматно олио - според вида на храната слагам да се понакисне някоя подправчица в олио.
Тия дни пак ще хвърлям "тигана" и ще докладвам.
Иначе преди два дни пекох и пъстърва,но вече във фолио,защото първия път и аз я сложих направо на горната скара и залепна.А стана и малко по-суха,защото я попрепекох в старанието си.Иначе става бързо-ледно -вкусно Mr. Green

# 17
  • Мнения: 1 402
Ей ме на и мен в новата темичка. Stop
Тъкмо щях да споделя за снощните ми картофи и гледам ,че са били на дневен ред.Та да си кажа и аз:
Нарязах ги на ивици като за пържене.В купа ги овалях с малко сол и 1 сл олио.Бум в една кошничка за пържене и хайде под реотана Mr. GreenБяха към килцето.Включих на 250 гр. и 30 мин.През  10 мин. разбърквах и станаха.Но за следващия път мисля да:
1.Нарежа на кубчета
2.По-малко кол-во еднократно
3.Да използвам ароматно олио - според вида на храната слагам да се понакисне някоя подправчица в олио.
Тия дни пак ще хвърлям "тигана" и ще докладвам.
Иначе преди два дни пекох и пъстърва,но вече във фолио,защото първия път и аз я сложих направо на горната скара и залепна.А стана и малко по-суха,защото я попрепекох в старанието си.Иначе става бързо-ледно -вкусно Mr. Green

 Simple Smile  newsm10

# 18
  • Бургас
  • Мнения: 641
Момичета, гледам в каталога на МЕТРО: ЕЛИТ, Уред за готвене на пара - 3 нива, 800 W, таймер 60 мин., авто изключване, подвижни части, подходящи за миялна.
Това същото за което говорим ли е? Много е евтинко даже...

Има и друго: Конвекторна фурна 79.19 лв. на САПИР, но тази марка съм я имала и не ми харесва, много бързо се скапват нещата им....

# 19
  • София
  • Мнения: 1 883
Моята е Сафир за 65лв. Засега удържа фронта. Но поне като е автинка ако се скапе няма да ме яд, ще си купя нова. Все пак един тефлонов тиган струва толкова. Може да се мие в съдомиялна, но аз слагам тавичка отдолу и само забърсвам, така че миенето е рядко.

# 20
  • София
  • Мнения: 420
Юхуу, нова тема   bouquet
Моята е Флейвъруейв от Ибей, 60 лв. Няма тавичките и пръстена, но пък го има форума  Laughing То да има инфрачервени лъчи не е ли задължително  newsm78 Иначе какъв конвектомат е?
Анито, трябва да има тъй наречените халогени  Peace Това си е просто уред за готвене на пара.

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 641
Имах миксер и пасатор Сапир и се счупи пластмасата и то така, че няма как да се поправи още на 2-рия месец.
Имах Домо фритюрник от сватбата. Още на първото включване му се стопи дръжката от пластмаса.
Само на Елит ми остана една ел.тава, която почти не ползвам, но нямам забележки засега.
Но си много права, МЕРИАН 64, когато струва 65 лв, винаги може да си купиш нова, но тя няма да е пак за 64 лв, нали  Mr. Green

Миме-то халогени има втората: Конвекторна фурна 79.19 лв. на САПИР

# 22
  • Добрич
  • Мнения: 3 522
Здравейте момичета! Да се присъединя към новата тема.

Пробвах да сготвя задушен карфиол със сос от сметана и извара - в тънка тавичка с фолио отгоре на долната скара. Пуснах 3 пъти по 15 мин.  и тъй като карфиолът все още беше суров го прехвърлих в йенската тенджера и го метнах за 10 мин. в микровълновата /обикновено там си го правя/. За сега впечатленията ми са, че фурната не готви по-бързо от готварската печка, а с микровълновата по време въобще не може да се сравнява. Количеството, което се слага за едно готвене изглежда също трябва да е доста малко.
У дома картофите както писах в предната тема са на особена почит - не само като гарнитура, но и като основно ястие. Аз също не пържа. До сега вместо пържени ги правех в тавата на фурната, добре омазнени с олио -  2,5 кг. стават за около 50 мин., без да се разбъркват.  На вкус са подобни на пържените, но са по- здравословни. Надявах се точно тази рецепта да я пригодя за конвекторната фурна, само че същото количество ще трябва да го слагам поне на 3 пъти, че и да бъркам по време на готвенето...И май да удвоя времето... Надявах се НЛО-то по време да се доближава до микровълновата - там 1 кг. картофи стават за 20 мин., без разбъркване. Само, че са задушени.

На този етап не съм очарована от покупката си. Тъй като нямам много време доста бавно ще стане, докато разуча тънкостите на уреда. За размразяване едва ли ще я ползвам, защото за тази функция отново ползвам микровълновата - там освен експресното имам и 4 програми за автоматично размразяване и съм много доволна.

Мнението ми май стана като реклама на микровълновите печки.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 15:56 от Вела

# 23
  • Мадрид / София
  • Мнения: 827
Ей, че сте пъргавелки  Joy кога отворихте нова тема, кога сте писали, писалиииии. Аз няма да се хваля за сега, че освен кекс напоследък не съм мяткала нищо вътре.  hahaha

# 24
  • София
  • Мнения: 420
Вела, а твоята каква е, на коя фирма? Аз пържоли, страшно сочни, неначукани, за 20 минути общо никога не съм правила в голямата ми вихрова фурна  newsm78 Но виж картофите около кило за 20 минути на 220 градуса си бяха полуготови. Другия път ще увелича температурата, явно там ми е грешката.

# 25
  • Добрич
  • Мнения: 3 522
Купих си Оптимум. Видях, че доста момичета имат такава и са доволни. Затова се спрях на нея. Гледам да готвя по- здравословно. До сега каквито уреди съм си купила винаги съм проучвала внимателно информацията за тях в Интернет и така съм си избирала модела и марката - много съм доволна от покупките си до момента и всичко си ползвам непрекъснато. Дано и с Оптимума да се получи. Имам подробни записки от двете теми, категоризирала съм ги и ги прочитам, преди всяка проба. Вратните ми пържоли станаха вкусни - също както в другата печка и за същото време, но по-малко количество. Тиквата цигулка също беше вкусна, но и тя не стана бързо. Искам да пробвам с пипер и патладжан, но да видим на какъв вариант ще се спра. Едно от момичетата беше споменало, че там си правило пипера за зимнината. Това определено ме заинтригува. До сега пипер за зимнина съм правила само на чушкопек и на комбинирана програма микровълни с грил. И по двата варианта ми харесва и си избирам метода според количеството. Определено искам да пробвам как ще се получи в тази фурна.  Приемам съвети.

# 26
  • Мнения: 1 402
Анито, доколкото си спомням, имаш днес рожден ден? Честито, много здраве и лично щастие. Да получиш подаръка, който ти е на мерак.   bouquet   cook bdbaloni

Да се похвалиш тези дни, какво си готвила на ТеНджУрАтА.

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 641
Благодаря, Коки, моля се ако не тенджерката, поне парчики за нея да събера, че сега семейния бюджет ги разпределя на друго място финансите и незнам как ще се вредя, ако не е РД-то! Заповядайте да се почерпите

# 28
  • Мадрид / София
  • Мнения: 827
Някой да е пекъл тиква? Ако има такива нека рекът как го правят та да се не лутам. newsm78

# 29
  • Varna
  • Мнения: 2 087
ДУНЧЕ,
Благодаря ти за новата темичка Hug Аз сЪ бях завеяла и едва сега влизам тука, за срамУтиитИ Embarassed

НА АНИТО-  newsm18 newsm59 newsm18
Оня, ден пекох-пържих картофки- бяха малко щото толкова имах. Някъде половин колограм и малко- та без да ги обръщам си се зачервиха и си се сготвиха на 250 градуса за около 15 минути. Бяхаааа, бомбааааааа smile3508

ВЕЛА,
Свикнала си на микровълновата и затова тя ти е любима. Аз имам микровълнова много отдавна, доста преди да ги внесат тука. Ами малко неща правя на нея. Така че, всеки си има симпатия, нЪл тъЙ Wink
Не се притеснявай, че си похвалила твоя микровълнова Wink Не си свикнала на тендЖУрето и затова е така. Но пък НЛО-то месните и рибните неща ми ги прави по бързо и по вкусно от голямата ми фурна която също е и вихрова. Да не говорим за кексове и други сладки за които са писали и другите момичета.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт