Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 ноем. 2005, 17:07 ч.

книжки?

 • 550
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 590
Здравейте,бих искала да попитам ве4е мамите как и от кога запо4наха децата ви да се интересуват от 4етене на книжки? Моето мом4е (на 1,4год.) не мога да го задържа в мен за да му по4ета малко.От скоро запо4на да разглейда книжки и са му интересни но маи само като обект а не самите къртинки.Опитвам се в тези моменти да му привле4а вниманието на къритинките да обясня какво е това ама не 6те.А да седна сама да 4ета то  си 4ета на мене си не го интересува.А навсякаде по книгите 4ета 4е на бебетата от лЮлката трябвало да има се 4ете и разказват приказки.Опитвам ве4ер за заспивана ама няма интерес. Кога всъ6тност по4ват да подразбират и да се заслу6ват?  baby_neutral Heart Eyes

# 1
 • Мнения: 1 233
Ами все още предпочита да си ги разглежда сам и да си прелиства напред-назад. Няма търпение да му четеш, иска бързо-бързо да я разгледа цялата. От време навреме си прави сам "преразказ по картинка" и си разказва нещо и си говори, но предпочита приказките да си ги разказваме, а не да ги четем.

Нещо не ми се вижда картинката, затова редактирам, за да кажа, че е на 2 и 1 месец.

# 2
 • Мнения: 228
Ние четем от близо 2 месеца книжки и това ни е основнато занимание в къщи.Вечер носи сноп от книжки и се почва ,,мама чети" и така докато стане време за сън.На повечето може да изглежда супер ,но е страшно досадна.Александра е на 1 г. и 5 месеца.

# 3
 • Мнения: 5 223
От около 2 месеца това й е любимото занимание.

# 4
 • Мнения: 1 878
Да отбележа, че Момчетата са по-специални Laughing. Това жените са по-напред с мтериала и в доста други отношения включая и четенето. Моето голямо-малко мъжле има страхотен интерес към книжките сега, но започна да се вълнува от тях като гледам жените дота по-късно - някъде към третата годинка  Laughing, но пък тъкмо бях натрупала солиден арсенал от книжки вече Crazy, сега не заспиваме ако не си прочетем поне една  Hug

# 5
 • Мнения: 423
Все още не се интересува, а е на 1г и 5м. От време на време пробвам да й чета за приспиване, но за сега няма интерес от нейна страна. Иска само да докопа книжката и да си играе с нея, разбирайте и да я къса понякога.

# 6
 • Мнения: 603
Харесва му да си разлиства картонените книжки /понякога и наобратно Mr. Green/Много е смешен, когато го прави на гърнето. От време на време успявам да се вредя и да му обясня кое животно какво е и какво прави, но за кратко. Все пак запомня примерно къде е тигърът. Може да го намери и понякога започва да ръмжи.
Много сме далеч, обаче, от четене на приказки.
Мисля, че като цяло момчетата появяват по-късен и по-малък интерес към книжките. За сега ги възприема като всяка друга играчка.

# 7
 • Все на втория етаж
 • Мнения: 5 837
М,да и на мен ми беше интересно.
 Алекс изобщо,ама грам ,не я интересуват. За момента само ги къса.

# 8
     Моето синче е на 1г и 9м и в момента проявява жив интерес само към картинките, но не и към съдържанието . Въпреки , че текста под картинката е 1 изречение, не се задържаме достатъчно дълго на тази страница за да успея да го прочета. Съгласна съм , " че Момчетата са по-специални ",  и че момиченцата са по-напреднали в много отношения на тази им възраст, но всяко нещо с времето си. newsm62

# 9
 • Мнения: 1 464
Моята дъщеря пък може да разглежда книжки/без да ги къса /с чакове,стига да й ги подновяваш с нови.Гледа животните,говори им ,а ако почна аз да си измислям нещо/ако и чета текста не е интересно/е много щастлива.Явно при всяко дете е различно.

# 10
 • Мнения: 5 578
Ние сме на 13 месеца, и имаме книжка с твърди корици.

Харесваме да ни я четат.  Hug

Но предпочитаме списания.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт