Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 116
Здравейте,
Да се включа и аз към темата. Открай време съм привърженичка на нетрадиционните методи на лечение, отначало подсъзнателно, а през последните 10 години по метода "проба-грешка" стигайки до извода, че традиционната медицина не ми върши работа, а по-скоро ми вреди. Е, то няма как да е иначе, като се вземе предвид, че съм зодия Дева с Уран и Плутон в 6ти дом. Но това е друга тема. Та значи си имах една кистичка в лявата гърда, която не исках да боднат и да я изтеглят. Носех си я , без да и обръщам внимание и мисля, без да спомена на хомеопата си за нея, покрай другите си доста по-сериозни проблеми. И се събуждам една нощ от болка при обръщането си, когато ръката ми я е притиснала. Ще подмина подробностите как.... Гръдният хирург в онкодиспансера каза: Голяма киста- 2,5/3,7 см За операция! А, не - от последната пълна упойка преди 2 години и възстановяването още ме втрисаше. Направих 2 курса иглотерапия по 10 сеанса- първия по Су Джок,  а втория +магнитни вендузи при китайски иглотерапевт. Това през март и април. През май кистата беше 0,6 / 0,9см.Така и не стигнах до хомеопатията.  След 1 година от нея нямаше и следа. Всичко това е документирано със съответните прегледи и ехографи, и мамографии.
Приятна вечер на всички и всичко хубаво

# 16
 • Мнения: 624
Алтернативно лечение е нутрициологията! Практика: минимум 4 месеца лечение, след това няколко месеца профилактика.
Резултати: в България сега набира скорост, човек ако е изпълнявал нещата както трябва, винаги има резултати и то наистина невероятни.

С нутрициологията се използва естествения механизъм на организма за възстановяване. Тялото ни е перфектна система, само трябва да му се даде възможност!
 

# 17
 • Мнения: 146
Има хора, чието тяло е "стегнато", и при тях ефекта от лечението се проявява бързо. Има идеални пациенти, които реагират ясно, точно и правилно - при тях лечебният ефект е бърз. Има обаче и хора с отпуснати тела, които реагират по-вяло и по-бавно. Ако такъв човек иска веднага да получи лечебен ефект - няма да го получи веднага, и ако е непоследователен, след 1 само процедура ще си каже, че лечението не действа. Но виновен тук е не метода, а отпуснатото вяло реагиращо тяло на пациента, съчетано с нереални изисквания на неговия ум.
В Източната медицина пациента и лекаря работят заедно, пациента също има задачи да изпълнява - да си оправи начина на живот, диетата, и др.
В Западната медицина лекаря е авторитета, пациента е пасивно същество, което трябва да приема лекарства, а пък здравната каса да му ги прави почти безплатни - кеф и рахат. Очаква се, че пациента може да прави каквото си иска, да яде каквото си иска, да спортува колкото малко си иска, даже да не се разхожда по и без това очуканите тротоари с паркирани по тях коли, в градове в периферията на ЕС, да пренебрегва законите управляващи Природата, но като му предпишат хапче и веднага да си оправи здравето на тялото, на емоциите и на мислите.
Ако част от населението е научена, че трябва само да заплати, а лекаря да свърши цялата работа по здравеопазването - то такива хора няма да имат правилната Природо-съобразна настройка за алтернативно лечение, и в частност с методите на Източната Медицина, и ефекта от лечението им ще е ограничен.

# 18
 • Мнения: 624
Акупунктурист,   omm на мъдростта ти!

Най-ефективно е холистичното лечение!  newsm76

А ако болният не осъзнае своята отговорност за здравето си, то ще си остане пациент до живот, но ако осъзнае ще се превърне в лечител на самия себе си!
 

# 19
 • Мнения: 52

Ако част от населението е научена, че трябва само да заплати, а лекаря да свърши цялата работа по здравеопазването - то такива хора няма да имат правилната Природо-съобразна настройка за алтернативно лечение, и в частност с методите на Източната Медицина, и ефекта от лечението им ще е ограничен.

А ако частта от населението е изключително активна и има правилната Природо-съобразна настройка за алтернативно лечение........и резултата пак е ограничен или липсва?!?!
Традиционната медицина не може да лекува всичко, а дали алтернативната/източната може всичко?!

# 20
 • Мнения: 146
Както е написала по-горе Passiflora:

Цитат
А ако болният не осъзнае своята отговорност за здравето си, то ще си остане пациент до живот, но ако осъзнае ще се превърне в лечител на самия себе си!

Върховният лечител е Бог. Ние можем само донякъде да си помагаме. И така - търсенето на ефективно лечение и спазването на природосъобразен начин на живот от пациента е в основата на сътрудничеството лекар-пациент в Източната и въобще на алтернативната медицина. В Китайската медицина тялото се лекува холистично (цялостно) с билки и иглотерапия, за да се възстанови в него природния порядък и хармония.

В Западната медицина, основния фокус на лечението на (нейното разбиране за) болестта - е чрез хапчета - срещу дадени симптоми или други части и етапи на дадено заболяване, а се пренебрегват както цялостните взаимодействия на органите и системите в тялото, така и индивидуалните особености на пациента, така и далечната ПРОФИЛАКТИКА на дисбалансите в тялото, водещи впоследствие до заболявания.

Още по темата може да прочетете и тук:
http://www.akupunktura-bilki.com/STATII.htm#_Toc183678922

# 21
 • Мнения: 52
Цитат
В Китайската медицина тялото се лекува холистично (цялостно) с билки и иглотерапия, за да се възстанови в него природния порядък и хармония.

Че се лекува тялото холистично е ясно в китайската медицина. То и в академичната медицина тялото се лекува. Въпроса е дали може да се ИЗлекува?!?!# 22
 • Мнения: 0
Здравейте и от мен.Преди години имах бартолинит и всеки месец ходих в болница на операции-така имах 6 в АГ-то или половин година-та най-малкото това са 6 пълни упоики и с цялата си наглост настояваха да ме изпишат с 40градуса температура,а навън беше 42-лятото...Него ден много трудно излязох и от упоиката-получих нещо като гърчове-цялата се тресях и неможех да се овладея сигурно половин час,че да не е било и повече.Пак че майка ми вдигна страхотен панаир и принуди да ми измерят температурата-като видяха и се почнаха ледове и прочие.Та тя вече незнаеше какво да ме пряви-до де оздравея и на следващия месец като ми доиде цикъла пак наново,че и трябваше да чакам да мвърши че да ме оперират-беше истинска агония.Свърза се с една жена от Пловдив,дето те гледа като на ренген и после почва да рисува нещо и така премахвала заболявания и те възстановявала.Имаше си репутация,та така прекосихме България да отидем при нея.Гледаме,рисува си и т.н. но аз нито оздравях,нито се оправих,но пък от друга страна наистина ми каза къде и от какво са ме оперирали преди.Това не ми помогна.Единствено успяхме с Оксин да пукнем гноита,която се събра,но на другия месец пак стана така.Накрая отидохме при познат пластичен херург и той се съгласи да ме оперира-оказа се,че от АГ-то е трябвало да премахнат жлезата още на втория път,ама нали всеки месец така им снасяме пари...Махна я изчисти всичко и се оправих.Може жената да не е успяла,защото вече нещатата са били много оплескани,ама пък от друга страна можеше и да ми каже,че жлезата е там и не е премахната,а трябва и да си спестя още 3 месеца ходене по мъките...През цялото време си мислех,че са я махнали,защото още преди да отида на лекар се разрових в библиотеката и намерих заболяването ми и там ясно пишеше,че при повторно забиране се премахва жлезата,за гинеколожката пък която ме прегледа за пръв път какво да кажа-и тя не ми даде лекарства-можеше и да не стига до операция...
От друга страна на леля ми преди години й поставиха диагноза рак на гласните струни и тя ходи при подобна жена,каза й да пие определен чай и да не си напряга гласа много и след месец ходи пак на лекар и й нямаше абсолютно нищо.
Абе на днешно време да не си болен в тая държава-всеки гледа колко може да изкара от теб!Това е моето мнение!

# 23
 • Мнения: 4 998
Преди две години имах ужасна кашлица. Нищо не можеше да я оправи - хомеопатични и обикновени сиропи, билкови чайове, мед, нищо не помагаше. Бях поканена на рождения ден на приятелка, която се занимава с рейки и билкарство. Тя ми направи някакъв чай, чиито съставки и до ден днешен не знам, каза, че е по нейна рецепта. След като го изпих, кашлях още повече 20 минути, след това кашлицата изчезна и не се върна. Същото това момиче ми помогна да се отърва от дългогодишни бъбречни проблеми с един енергиен сеанс, на който аз дори не присъствах, т.е от разстояние. В този момент съм си гледала филм по телевизията. В началото не вярвах, но е факт, че след този сеанс не съм имала и една инфекция, а преди това ме тормозеха почти всеки месец, а веднъж годишно отивах и до болница. Не искам да подценявам помощта на лекарите, но и до ден днешен не мога да си обясня как точно тогава спряха проблемите ми. От въпросното момиче и други практикуващи около мен обаче съм научила едно - за такава помощ пари не трябва да искаш. Нито 10 000, нито 10 лева. Затова и нямам вяра на платените професионални лечители. Доколкото виждам от постовете в тази тема успешните случаи на енергийно лечение са именно от непрофесионалисти и без да са били поискани пари. Акупунктурата за мен отдавна не е алтернативна медицина, затова я изключвам от уроавнението.

# 24
 • Мнения: 52
Цитат
Доколкото виждам от постовете в тази тема успешните случаи на енергийно лечение са именно от непрофесионалисти и без да са били поискани пари

И на мен това ми направи впечатление.

# 25
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123
Алтернативно лечение е нутрициологията! Практика: минимум 4 месеца лечение, след това няколко месеца профилактика.
Резултати: в България сега набира скорост, човек ако е изпълнявал нещата както трябва, винаги има резултати и то наистина невероятни.

С нутрициологията се използва естествения механизъм на организма за възстановяване. Тялото ни е перфектна система, само трябва да му се даде възможност!
 
Дам иска се време  Rolling Eyes

Всички алтернативни методи за лечение  са  относително бавен процес, има обаче заболявания, чието лечение не може да чака за съжаление  Rolling Eyes

Едно интервю с Д-р Петър Димков  Hug като цяло той  говори за билколечението но според мен се отнася и за вс. алтернативни методи хомеопатия , Рейки и т.н.

http://novinar.bg/news/d-r-petar-dimkov-s-prirodosaobrazen-nachi … Mzg3MzsxMA==.html

# 26
 • Мнения: 730
За мен всяка форма на лечение е двустранен процес- основна роля в оздравяването има "пациента", а това, в каква степен ще работи т.н. лечител е втората част от процеса. Много хора пасивно приемат всяко лечение, което разбира се не води до оздравяване- човекът не се променя, остава старият начин на мислене и начин на живот и с времето неразположението/да го наречем така/ просто се завръща. Основна роля на всеки, който се стреми да помогне за нечие"излекуване" е да го катализира в някаква степен. Останалата част зависи единствено и само от човека потърсил помощ. И в тоя ред на мисли- да поемем отговорност за нашето лично възстановяване е основният проблем. Не съм съгласна, че алтернативните форми на лечение са бавни- бавно е самата променя на самия човек.

# 27
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123
Не съм съгласна, че алтернативните форми на лечение са бавни- бавно е самата променя на самия човек.

Че то е същото  Wink

    Дори и след намеса на традиционата медицина , примерно операция е нужно време за възтановяване. После от човека си зависи до голяма степен излекуването му  Peace
    Има болести  за които  е твърде късно човек да се промени т.е. от днес за утре  Wink  Тогава помагат крайните начини на традиционната медицина , понякога помага като дава на човека време  Grinning а как ще го използва това време си е негова работа  Rolling Eyes

    Лично аз не отричам традиционните начини  Peace за мен всичко си има място и причина да го има  Grinning

п.п. ТиатАн на подредените мисли съм  Mr. Green

# 28
 • Мнения: 4 998
Не съм съгласна, че лечението е бавно. При мен винаги е действало до минути. Друг е въпросът, че има случаи, в които самите хора са и казвали - за това ти трябва истински лекар. Колкото и да опитват алтернатично да излекуват кариес или счупена ръка, няма да успеят. Същото се отнася и за други болести, предполагам. За мен е безотговорно поведението на някои лечители, които обещават да излекуват едва ли не нищо и само губят времето и най-вече парите на пациентите си.

# 29
 • Мнения: 348
Oтносно бързината - по-бавни като първоначален ефект са някои билкови рецепти. Но затова пък ефектът е много траен. Синузит, лекуван само с една малка част от рецептата на Димков, не се обажда вече десетилетия ( да чукна на дърво Simple Smile  )
Енергийното лечение има много бърз ефект. Понякога дори чудодеен, с 1 сеанс се оправят неща, водени за нелечими. Но това е рядко - когато на болния му е дошло време да се отърве. Освен това, когато се излекува, не повтаря на същото място и по същия начин. Ако човекът не си е променил мисленето, удря го другаде, но веднъж лекуваното с енергия е бетон. По тази причина много лечителки се водят велики - излекуват на човека едно, после друго ... а то е все същата емоционално - мисловна причина.
Но няма да се разпростирам, тук се иска мнение на пациент.
Имам и такова - преди време младо момиче ми излекува тромбофлебит така, че сега краката ми изглеждат дори по-добре от всякога.( При тромбофлебита вените не се възстановяват от официалната медицина. Като се замисля колко "нелечими" свои заболявания вече съм забравила , става ми едно леко и щастливо.... ) Моята позната не работи като лечител, съвсем друга професия има и помага само на близки. Дарбата си има от дете и дори се чувстваше много изолирана от другите деца.
Пожелавам на всички да им се роди едно такова детенце в рода. И да проявят разбиране, защото се случват какви ли не странни реакции към деца с такива дадености, а те ще стават все повече. Simple Smile

  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт