Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122

Но ми беше дадено ясно да разбера, че ако човека не иска да се излекува и Господ да слезне......

Не е важен метода на лечение колкото желанието за живот  Peace

Само че има и друго ,когато умират деца , хора които имат това желание какво , каво е обяснението ?

Не подходящ метод ли , карма , съдба , урок ,каво ??????Споделям алтернативните медоди , отворена съм за всичко но никога не мога да бъда категорично за нещо дори то и да лекува , защто при друг може и да не подейства ...... примери бол както в алтернативната така и в традиционната медицина.

А реално излекувани примери разбира се има също Слава Богу , като с алтернативни методи така и с традиционни  Peace


Последна редакция: пт, 11 май 2012, 17:32 от Desss

# 46
 • Мнения: 0
И аз съм ходила при такава лечителка, бях малка трети клас, когато отидохме с родителите за очите имах 1.75 диоптър, като всеки месец ходихме по един път в продължение на цяло лято, септември на учебната година си виждах от крайния чин без очила, когато спряхме да ходим пак ми се качи диоптъра. След години пак я посетихме няколко пъти, но диоптъра ми не падаше, само спря да се кача, не знам по колко сеанса трябва да се правят за да се свали един диоптър и да не се кача никога! 2010 имах проблеми с яйчниците,  (в темата това е дадено като несериозен пример, но за жените си е сериозно!!!) и след два сеанса при същата жена се оправих, въпреки че поликистозата си е синдром - сеанса ми повлия ми положително! Защо в темата никой не споменава имена на такива енергийни лечители без акупунктура, рейки масажи, и други не свързани с енергията на ръцете. И като опрем до въпроса с парите.... се ужасявам, когато чуя за суми в порядъка на 300 - 5оо лв.
Няма да цитирам името на лечителката, ако някой се интересува да ми пише на пощата. Само мога да кажа, че живее в град Ямбол. Има си сертификати за практиката си, поне от времето от преди до сега - хората идват, от цяла България!
На моя приятелка стопира развитието на киста в яйчника (киста за спешна операция в София, не фоликулярна, която изчезва) след два сеанса приятелката ми беше доволна от изследванията си в клиника!!!
Такива лечения с енергия зависят от продължителността на сеанса от един до 3-4 часа, а не за 15 - 20 минути.
Темата ми е много интересна, няма значение, че малко хора пишат по нея.
За случеите, който само чух преди години е, че лечителката е върнала зрението на дете, което е загубило зрението си, на друго е свалила 8 диоптъра, имам чувството, че при децата сеансите имат по голям ефект, а при възрастните индивидуално.

# 47
 • Мнения: 52
2010 имах проблеми с яйчниците,  (в темата това е дадено като несериозен пример, но за жените си е сериозно!!!) и след два сеанса при същата жена се оправих, въпреки че поликистозата си е синдром - сеанса ми повлия ми положително! Защо в темата никой не споменава имена на такива енергийни лечители без акупунктура, рейки масажи, и други не свързани с енергията на ръцете. И като опрем до въпроса с парите.... се ужасявам, когато чуя за суми в порядъка на 300 - 5оо лв.
Няма да цитирам името на лечителката, ако някой се интересува да ми пише на пощата. Само мога да кажа, че живее в град Ямбол. Има си сертификати за практиката си, поне от времето от преди до сега - хората идват, от цяла България!
На моя приятелка стопира развитието на киста в яйчника (киста за спешна операция в София, не фоликулярна, която изчезва) след два сеанса приятелката ми беше доволна от изследванията си в клиника!!!
Такива лечения с енергия зависят от продължителността на сеанса от един до 3-4 часа, а не за 15 - 20 минути.
Темата ми е много интересна, няма значение, че малко хора пишат по нея.
За случеите, който само чух преди години е, че лечителката е върнала зрението на дете, което е загубило зрението си, на друго е свалила 8 диоптъра, имам чувството, че при децата сеансите имат по голям ефект, а при възрастните индивидуално.


Не съм казала че проблемите с яйчниците са несериозен проблем. А само че има кисти всякакви включително и такива спонтанно изчезващи без каквито и да било лечения. Дори и аз съм имала такава с размери 6 на 7 сантиметра и се говореше за операция щом като няма полза от лекарствата.....но тя изчезна и без операция и то известно време след приключване на хапчетата. Сигурно ако бях ходила при биоенерготерапевт, той щеше да си припише заслугата за изчезването на себе си. Това имах предвид.
Разбира се че има и сериозни кисти на яйчниците, но кои са или не са сериозни е малко относително. Колкото лекари, толкова и мнения.

f_domino, не е нужно да се съгласяваш с мен просто аз така мисля, но според мен най вероятно не си имала поликистозен яйчников синдром. Той не се появява просто ей така 2010 година и преди това да е нямало никакви признаци за него, ....и съответно да изчезва след два сеанса.
Истинския поликистозен яйчников синдром е сериозен и труднопреодолим проблем пък било то дори и от биоенерготерапевти...там има причина на генетично ниво най вероятно. Става въпрос за нередовна менструация, хронично повишени андрогенни хормони, проблеми с пропорциите и килограмите, лицево окосмяване което допълнително подтиска  жената а и всякакво завишено окосмяване, инсулинова резистентност или диабет тип 2.
Аз наистина нЕ вярвам теб да се те излекували от това.  Иначе на всяка жена яйчниците и може в даден период от живота и да имат поликистозен вид, НО ТОВА НЕ Е PCOS(поликистозен яйчников синдром)!!!

Иначе силно се надявам лечителката от Ямбол да помага!

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 12:49 от ИваИ

# 48
 • Мнения: 0
Благодаря за информацията на ИваИ, не знаех че пикистозата и СПА са различни неща, аз нямам излишни килограми нито окосмяване, нито наследствени болести. В темата писах, че след втория сеанс ПРОБЛЕМА, който имах се реши, но не съм писала, че сами излекували поликистозата, аз все още я имам с изписано дияне 35. Правя си изследвания при д-р Маринова от Велико Търново в окръжна болница на видеозон, 2G, в София една моя приятелка се гледа на 3G видеозон и знам, че са доста добри апарати. В България, че и по света има много енергийни доктори, които наистина помагат, но лечението по такъв начин само по себе си е с различна трайност на някои "болести", при които си губи действието и трябва да се ходи по често и да се настоява и с други неща като: диети, упражнения, даже йогата помага  Wink и най-важното положителната нагласа. Това не изчерпва информацията за този начин на лечение. В тая тема явно никой няма да публикува доктор - биоенерготерапефт с данните му, исках да опитам и при друг стига да не е безбожно скъпо.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 397&Itemid=17 - тук има инфо за СПА, някъде прочетох, че след 35 години се наблюдават симптоми на диабет при някои случеи и това ме плаши, но все още не съм намерила специалист да ми обясни какво аз имам, просто 2010 ми откриха поликистоза със всичките му изследвания и т.н. на мен лично ми е омръзнало от доктори експериментатори!  Приятен ден.  Simple Smile

# 49
 • Мнения: 52
Благодаря за информацията на ИваИ, не знаех че пикистозата и СПА са различни неща, аз нямам излишни килограми нито окосмяване, нито наследствени болести. В темата писах, че след втория сеанс ПРОБЛЕМА, който имах се реши, но не съм писала, че сами излекували поликистозата, аз все още я имам с изписано дияне 35. .....

Кое до колко е различно пак е доста относително......понятието поликистоза също е относително според един лекар може да я има според друг не, зависи и от ехографа.
Не е толкова важно дали има или няма визуална поликистоза, а дали и какви проблеми създава тя. Лечението е според симптомите/оплакванията!
При една жена лечението може да бъде насочено в посока безплодие, при друга в посока намаляване на окосмяването, при трета главното което се търси е оправяне на нередовната менструация, при четвърта акнето и т. н., която каквото търси.  А не е изключено да се наблюдава ехографска поликистоза, без каквито и да е други оплаквания и аз тук нужда от хапчета НЕ виждам.
Статията която си дала е за PCOS.......

Казваш че нямаш окосмяване,вероятно нямаш и завишени андрогенни хормони, незнам защо го пиеш това Диане 35, според мен то не е за теб, ......а пък и е доста остаряло вече  сигурно на повече от 20 години. Има  по добри и по нови....защо не опиташ с нещо друго ако все пак ти се налага да взимаш противоъачатъчни.

До колкото разбирам живееш във Велико Търново.  Направи ми впечатление в интернет информацията за един лечител от Габрово Христо Лолев. Не съм го посещавала, но мисля да го направя в близките месеци до края на годината най късно. Положителните отзиви от личен опит за него от потрребители са най вече за диагностиката му. Само да не ме разбереш по грешно, не те кандардисвам да ходиш при него аз нямам лични наблюдения, казвам го защото ти е близо като разстояние Велико Търново-Габрово......и ако някой има личен опит да сподели.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 18:46 от ИваИ

# 50
 • Мнения: 0
Е, това ми трябваше  Simple Smile когато имам възможност ще го потърся този лечител за второ мнение. А пък за хапчетата се опитвам да ги спра, аз съм ги спирала след 9 месечен курс от края на 2008 до 2009 някъде и след това цикъла ми дойде на 3- 4 месец, а следващият след 5 месеца и съответно пак ми тупнаха дияне 35 за още 9 месеца  Rolling Eyes след това ги спрях средата на 2011 и тоя цикъл пак спря за 2-4 месеца и т.н и т.н, даже докторката ми се скара, защо съм го спряла! При мен не се отделят яйцеклетките навреме, задържат се по периферията на яйчника, като мехурчета. При мен всичко си креташе нормално докато един "умен" доктор от Бургас ми изписа това дияне понеже видял една киста. Сега съжалявам защо го почнах изобщо, не знам как да го спра? Даже съм чела, че медикамента е токсичен. Всичко опира до обмяната на веществата, и трябва да се грижим за организма си, търся алтернативен метод за поддържане на хормоналния баланс със "женски" билки, хранителни добавки на билкова основа, не искам да прозвучи като реклама, но си вземам "вечерна роза" от серията на Green Master, пила съм антиоксидант - "Германор 132" и съм доволна свалих 3-4 килограма и също изхвърлих песачинки от бъбреците.

# 51
 • Мнения: 0
Бихте ли ми написали на лични адреса или поне името на лечителката от Ямбол

# 52
 • Мнения: 0
Знаете ли нещо за Виктор Гаврилюк,аз попаднах на статия за него.Лекувал почти всичко.Много моля ако някой има впечатления от терапията му да пише

# 53
 • Мнения: 0
Ето един от тези лечители - Йоана Рубин... Вижте как тази жена ме напсува във Фейсбук след като попитах в една група дали има някой пострадал от нея.... Ако беше честна лечителка която иска да помага на хората щеше ли да говори така?

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3951996088782.162385.15 … 542208&type=1 (направила съм албума публичен... 18+ !!! (ужасен език вади!)

Тази ще я съдя за обида... не само не ме излекува но и ме "травмира".... на съд!

# 54
 • Мнения: 1 519
В момента пред очите ми тече възстановяване на кариес. А на който стоматолог обясня, ме гледа  Shocked  и казва "Това е невъзможно!"  А както знаем "Няма невъзможни неща!" и в моята практика всеки ден ми се доказва точно това!  Party

Остави ги стоматолозите, те са комерсиално заинтересувани да няма начин да минеш без тяхна намеса. Не съм опитвал да възстановявам кариеси, но мога да потвърдя, че за 8 години като страничен ефект нямам нито един кариес откакто бях иницииран в Рейки и много други енергийни системи, а допреди това имах поне по няколко кариеса всяка година. През същото време съпругата ми не пожела да бъде инициирана и при нея стоматологичните проблеми си продължиха както преди. Идеята енергийните и въобще алтернативните методи всъщност е да се стремим да възстановим и поддържаме баланса/хармонията/равновесието в организма през цялото време без прекъсване, а не да го лекуваме чак когато нещата твърде са загрубели. Така отговорноста за собственото здраве се прехвърля при самия човек, а не на способностите на лечителя или метода му. Иначе лечебните сесии могат да имат от никаква полза или някаква минимална или за твърде кратко време, някакво по-дългосрочно облекчение, отключване на оздравителните способности на самото тяло, чак до чудотворни (неочаквано бързи) резултати, т.е. всякакви възможни резултати. Само еднаквия строеж на клетките едва ли е достатъчен да се създаде универсалното лекарство/метод действащи на всеки при всякакви обстоятелства. Най-малкото защото не всеки е в състояние да проумее кой всъщност е истинския лечител за огромната част от неекстремните ситуации, когато тялото все още има време за реакция.

# 55
 • Мнения: 52
Анна П?лова,.......... На Йоана Рубин(Йорданка Колева),  фейсбук и дир.бг  вулгарните и и лъжливи приключения  си имат дълга история.
Но за радост, не всички лечители са такива кретени като нея!

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 14:09 от ИваИ

# 56
 • Мнения: 624
Идеята енергийните и въобще алтернативните методи всъщност е да се стремим да възстановим и поддържаме баланса/хармонията/равновесието в организма през цялото време без прекъсване, а не да го лекуваме чак когато нещата твърде са загрубели.

Още преди 250 г. в известния медицински трактат „Вътрешна книга на Жълтия император” е написано:
„Да вземеш лекарствени средства и билки, когато си болен, е все едно да копаеш кладенец, когато си жаден. Не е ли вече прекалено късно?”

За това е много важна профилактиката. Ако човек се опита да се поддържа в хармонично здраве, то и децата му ще са здрави. Децата наследяват болестите на родителите. Така че огромна е отговорността на всеки човек да поддържа личното си здраве и дано повече хора да го осъзнаят.
Когато човек е болен, тогава страдат хората, които най-много го обичат и ако и вие ги обичате трябва да направите всичко по силите си, за да сте здрави!

Относно кистозните яйчници, една моя приятелка претърпя множество операции, но с нутрициология се излекува. За около 5 месеца кошмарите й свършиха. Попитах я дали мога да й публикувам историята тук и тя ми разреши, така че към темата: ето реално излекуван човек  Grinning

"Аз съм на 36години. Майка съм на двама сина. С баткото  бременността  премина общо взето леко, с изключение на това,че кръвното ми беше много ниско, сближавах границите и бях с нисък хемоглобин. Бях на  лекарства за регулиране на хемоглобина. Тогава бях на 23 години. Баткото се роди с алергии към слънце, влага и бронхиална асма. Аз също бях с алергия само,че към трева /аз предавам част от наследствеността на моите клетки /, а и от 20 годишна аз имах много проблеми -кистозен яйчник и постоянни възпалителни процеси на горните дихателни пътища, цистит. Забранено ми беше да имам 2-ро дете тъй като претърпях много коремни операции ,най тежката беше сплитане на червата /илиус/.
Благодарение на нутрициологията реших здравословните си проблеми и почуствах готовност за второ дете, въпреки забраната на лекарите  и годините ми 35.
С втората  бременност аз шашнах лекарите. Кръвното, кръвните ми картини, урина ,хемоглобин бяха в перфектни граници, казваха  ми, че мога да бъда кръводарител. Лекарите се опасяваха, че аз няма да мога да износя това второ дете, че ще получа контракции в много ранен период от бременността, заради множествените операции. Аз надминах очакванията им, защото родих  само една седмица преди термина и изкарах една безпроблемна бременност  /в петият месец бях на екскурзия в Москва/.
През цялата бременност приемах  само висококачествени нутриенти по програма."


Умишлено не давам координати на жената в темата, ако някой желае имам разрешението й да дам e-mail - а й на лични, за да може да ви разкаже по-подробно как точно е протекло лечението при нея.

Бъдете здрави и щастливи!   Heart Eyes

# 57
 • Мнения: 52
 Ako нутрициология е наука за здравословното хранене, .....за съжаление здравословното хранене е само елемент, с него не се изчерпва темата за лечение на болести

# 58
 • Мнения: 624
Нутрициологията не е само наука за здравословното хранене, a e наука за съчетаване на определени нутриенти при различни заболявания и е доста повече: начин на живот е.
 В днешно време храната не може да даде необходимите нутриенти на човек, просто защото обработваемата почвата е изтощена и замърсена, плодовете и зеленчуците са химически обработени, а за месото и млечните не ми се говори. Тук се изисква не просто храна, а висококачествена храна.
Определящ е и начинът на живот, с нутрициологията колкото и странно да ви звучи се променя и начинът на мислене, променят се приоритетите, хората разбират, кое е най-важното в живота им.
Хората се променят и в емоционален и духовен план.
Това ми е трудно да го обясня тук. Но знам, че човек не може да повярва преди да го види или изживее.   Grinning
 Heart Eyes

# 59
 • Мнения: 1 629
PassifloraHug! Съгласна съм с мнението ти. Имам приятелка, която се е излекувала с нутрициология , била е в много тежко състояние. Имам познати, които оправиха доста от здравословните си проблеми с нутрициология. Самата аз също съм тръгнала да се лекувам по този път. Но искам само да кажа, че лечението не е бърз, а бавен процес. Иска се търпение, постоянство. Не може един организъм, който 30-40 или 50 години  се е хранил безобразно, замърсявал се е, подкиселявал се е   и е  проявил  някакви здравословни проблеми / естествено/ , да се оправи с нутрициология или каквото и да е за 2-3- месеца. Трябва чистене на организма, пиене на  алкална вода и доставяне на нужните микроелементи. Към това се прибавя движение, правилно дишане  и естествено, че се променя начинът на мислене- чистят се дълбинни нива.

 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт