Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 55
Второто ми майчинство се засича с първото, което изтича март 2006. Януари 2006 очаквам новото бебе. Моля тези, които имат такъв опит да ми обяснят трябва ли да се прекъсва първото майчинство, имам ли сега отново 135 дни болнични около термина???

# 1
  • Мнения: 3 506
Ами ако нещата не са се променили в последната година, не че трябва, но ако си прекъснеш първото майчинство, ще взимаш през тези 135 дена малко повече пари за болничния. В мойта фирма не са ме карали да подавам молби или нещо такова, просто представих болничните листове.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 1 160
Ако искаш наистина да ползваш тези 135 дни болнични трябва да си прекъснеш първото майчинство.  Не можеш да получаваш едновременно и двете обезщетения - едното за гледане на дете до 2 години и другото за бременност и раждане.  Болничните по принцип за 2005г не можеха да са по-малко от 150 лева, което е по-добре от майчинство от 130 лева. За 2006г незнам точно колко ще е минимума, трябва първо да приемат бюджета и да видим какво са измъдрили, но при всички случаи ще са по-високи от майчинството.

# 3
  • Мнения: 3 506
А няма ли го още това, че освен болничния и се полага и половината от прекъснатото майчинство, т.е. за тези 135 дни, прекъсвайки си майчинството, за да излезе в болничен, ще взима 150 лв. (минимум болничен) + 65 лв. (1/2 майчинство)?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт