Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 авг. 2004, 12:08 ч.
  • Преглеждания  1 299  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
Здравейте момичета.Кажете ми ми моля как замразявате пипера за зимата във фризера.Ако са за пълнене не е ли по добре да ги замразя със дръжките?Дайте ми съвет Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 4 819
Аз замразявам печен, небелен пипер в тарелки и найлонова торбичка. След размразяване и почистване става и за пълнене. Зависи кой, как го харесва. Мен така ме устройва. Още повече не съм претенциозна към храната, за разлика от половинката, която пълнени пиперки не харесва...  Wink

# 2
  • Мнения: 3 107
Ние миналата година го "попарихме" пипера и го прибрахме във фризера, обаче така не става за пълнене - някой чушки много лесно се късат. Майка ми е давала от нейния, за да си пълня. Пипера е изчистен и чушките просто са мушнати една в друга и прибрани в пликче. Няма нужда дори да го размразяваш, а направо пълниш Wink

# 3
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Аз ги мия и изтърбушвам. Пълненето го правя почти веднага след като ги извядя от фризера, тоест да са си замразени, но да могат да се отлепят една от друга. Ако има приплескани ги слагам под струята на чешмата за няколко секунди и няма проблем.

# 4
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ

# 5
  • Мнения: 3 107
Това за готвенето вече нали? Аз ги "затварям" с брашно - топваш ги в брашното и готово Simple Smile

# 6
  • Мнения: 1 533
А някой замразявал ли е бамя? АЗ замразих няколко торбички, просто измих бамята и я прибрах в торбички във фризера. Майка ми ме попита не е ли трябвало да бланширам преди това. Трябвало ли е? Rolling Eyes

# 7
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ


Слагам ги прави в тенджерата или леееко полегнали- зависи от съда. Слагам вода/сос 1/3 от височината на чушките.

# 8
  • Мнения: 1 349
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ

Моите пък нямат нужда от "тапа", сместа ми е достатъчно гъста и не изтича при печенето. Това за плънка от кайма и ориз, а когато пълня със сирене/извара, тогава запушвам с резенче домат или топвам в брашно.

# 9
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
И аз ги мия и изтърбушвам и слагам във фризера ей така , за да замъзнат чушките. след това ги слагам в торбичка. Идеята е да не се допират и да не замръзнат лепнати една в друга.

След това, когато решиш да ги пълниш, правиш следното. Подготвяш си плънката и когато е напълно готова изваждаш чушките от фризера и ги пълниш замръзени.
Внимавай, ако ще ги печеш с водата, защото в процеса на печене ще пуснат допълнително вода.

# 10
  • Видин
  • Мнения: 5 454
Цитат на: _kalina_k
А някой замразявал ли е бамя? АЗ замразих няколко торбички, просто измих бамята и я прибрах в торбички във фризера. Майка ми ме попита не е ли трябвало да бланширам преди това. Трябвало ли е? Rolling Eyes


Добре си направила.При бланширането бамята много се "разлигавя" и после за нищо не става.Аз също мия,изцеждам хебаво от водата и замразявам. Grinning

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 11 657
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ


Аз ги запушвам както дойде - или с брашно ( за чушки пълнени с кайма и ориз ) или с кубчета хляб ( за същите или за чушки пълнени с яйца и сирене ) . А иначе като ги варя ги зливам с вода , че и над тях , защото ползвам после бульона , застройвам го  с яйце и кис. мляко , за да се получи сос . Страхотно е ! Grinning

# 12
  • София
  • Мнения: 6 154
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ


Слагам парченце/кръгче/ картоф или домат.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт