Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • Мнения: 451
Понякога си казвам,че колкото по-малко знаем май е по- добре !
Lussy ,а твоя доктор малко се е изказал грубичко Rolling Eyesили аз го разбирам така.
 Hug Hug Hugза всички и повече позитивни мисли и усмивки!

Съгласна съм Peace

А относно мнението на док,аз самата казах,че смятам,че е брутално даже,но може би той имаше и друга цел-да не се правя на луда и да си пия лекарството,че аз съм много трудна с лекарствата,за последните години съм изпила един тир сигурно #Crazy

# 46
  • Мнения: 148
Благодаря моми4ета и аз знам от това което про4етох тук 4е се изследва ТСХ и ФТ4 при бременност неразбирам защо моята ендокриноложка ми е писъла ТСХ и ФТ3 дали е объркала нещо
  Още веднъж Благодаря

# 47
  • Мнения: 1 897
Здравейте момичета,и аз искам да се включа в темата.От 5г. съм с Хашимото и имам 4 спонтанни аборта,защото попадах на не компетентни лекари.Най-важното е да се следите при добри специалисти и всичко ще бъде наред,също да не се пият комбинирани витамини,защото синтетичният йод е вреден.Хапвайте повече плодове и храни богати на селен.Жалая на всички лека бременност и късмет!  bouquet

# 48
  • Мнения: 451
Днес правих поредното изследване на ТСХ и ми е 1.28 Grinning Много съм доволна и щастлива,но се замислих,че ако не пиех Л-тироксина сигурно щеше да си върви нагоре Mr. Green Няма значение,важното е че от такава малка доза се повлиява и имам добри резултати.Още малко остана дано устискам положението докрая с такива хубави стойности Praynig

mama na hrisi,права си - много зависи от лекаря,който те наблюдава и предприема лечение Peace Аз засега мога да кажа едно голямо Благодаря на моя Hug

# 49
  • Мнения: 148
Аз днес се обадих на моята лекарка и тя настоява да пускам ТСХ и ФТ3 неразбирам бях решила 4е се е объркала
И аз съм с 3 аборта и сега съм в паника да не се обърка нещо

# 50
  • Мнения: 451
Аз днес се обадих на моята лекарка и тя настоява да пускам ТСХ и ФТ3 неразбирам бях решила 4е се е объркала
И аз съм с 3 аборта и сега съм в паника да не се обърка нещо

Добре де защо се притесняваш толкова?Направи си тези,които ти е казала,в крайна сметка аз откакто съм бременна ми изследват всеки месец само ТСХ и веднъж по грешка на лабораторията ФТ4,но както каза тогава моя док-това ни е бонус.ТСХ и ФТ4(мисля че беше) са в такава зависимост като желязото и ЖСК.Незнам дали това ти говори нещо,но аз тъй като и там имам проблеми трябваше да се сблъскам с доста неща.С две думи когато ТСХ ти е високо ФТ4 ти е ниско и обратно.
На теб колко ти е бил ТСХ последно?

# 51
  • Мнения: 148
 аз никога не съм била с високо ТСХ преди 6 месеца ми бе6е 1.64 сега ми е 1.63
а ФТ3 е ми е 4.86 при реф. до 7.1
 Просто не съм много наясно правя ги за първи път а когато ми откриха проблема през есента ендокриноложката при която ходих ме посъветва да не се занимавам и да се откажа от бременност таикато трудно се гледало увредено дете
Това бяха думите и и за това съм толкова притеснена
Лека бременност на вас и благодаря за отговорите   bouquet

# 52
  • София
  • Мнения: 1 629
аз никога не съм била с високо ТСХ преди 6 месеца ми бе6е 1.64 сега ми е 1.63
а ФТ3 е ми е 4.86 при реф. до 7.1
 Просто не съм много наясно правя ги за първи път а когато ми откриха проблема през есента ендокриноложката при която ходих ме посъветва да не се занимавам и да се откажа от бременност таикато трудно се гледало увредено дете
Това бяха думите и и за това съм толкова притеснена
Лека бременност на вас и благодаря за отговорите   bouquet

Увредена и е чутурата на твоята ендокриноложка  #2gunfire Как може да говори такива простотии! Лека бременност и пухкаво бебче на финала!

# 53
  • Мнения: 451
Тук има нещо,което не разбирам newsm78
Ти защо пиеш Л-тироксин като имаш нормални нива на хормона ThinkingИ какъв точно проблем е бил открит?

А за думите на ендокриноложката ти -  #Crazy луда работа ама от най Twisted Evil

# 54
  • Мнения: 1 897
Не мога да разбера какви лекари има в тая държава,bebka-ki според мен си смени ендокриноложката,а за увредени бебета знам че могат да се родят,ако имаш хипертиреодит т.е.,ако имаш TSH под нормата и пиеш Тирозол.

# 55
  • Мнения: 148
Имам завишени ТАТ и МАТ автоимунен тереодит ли как се казваше простете ако греша
ТАТ ми беше 7.40 при реф. 4 а
МАТ 198.30 при реф. 9 тогава ми изписъха Л-тироксин 25мл

# 56
  • София
  • Мнения: 10 622
bebka-ki , заради ТАТ и МАТ за първи път чувам да се предписва лтироксин  Rolling Eyes
Аз заради тях бях на кортикостероиди до 16 г.с. включително,въпреки че те не са ми кой знае колко над горна граница....

Моето ТСХ го свалях 6 месеца с лтироксин и сега заради бременността+проблемите с ТСХ пия лтироксин, въпреки че ТСХ преди 2 седмици ми беше 0.6 съм на доста висока доза....но преди да
забременея пак казвам-беше високо за забременяване,по едно време даже беше извън горна граница....а тази твоя еднокриноложка нещо......

# 57
  • Мнения: 451
По време на бременност било най-добре ТСХ да ти е между 1-2,така казват всички лекари,което ще рече,че твоето е в посочените референтни стойности и е ок.
От друга страна пък аз никога съм нямала проблеми с ТАТ и МАТ и там не мога да помогна с нищо,незнам какво се пие и какво се прави,но съм чувала за някакви вливания с имуновенин(май беше) и така се сваляли антителата при бременност newsm78
Абе толкова се ядосвам понякога на тези лекари-вместо да се чудим и да гадаем във форумите какво,кога и как - е редно те да ни казват и назначават правилно лечение и от нас да се изисква само да изпълняваме и съответно това да е възнаградено с положителни резултати,а не всичко да е на принципа проба-грешка Peace

# 58
  • Мнения: 448
И аз съм с хашимото. Имам един мисед в 10 седмица, но после родих живо и здраво бебе. Затова искам да успокоя всички с подобен проблем. Следете си периодично TSH. При мен TSH беше над нормата и го поддържахме между 0 и 2 с L-tiroxin . Започнах с ниска доза 25 , достигнах до 75. ТАТ и МАТ ми бяха в пъти над границата и така и не намаляха. Хубаво е изследванията да се правят преди да се пие лекарството, но аз ги правех и след като съм го пила и нямаше съществена разлика. Желая ви лека и спокойна бременност!

# 59
  • Мнения: 4 742
Здравейте  Hug да се запиша и тук  Party С хашимото съм (макар и да не разбрах защо  #Crazy) имам хипер функция на Щит жлеза и съотв TSH ми бе тръгнало да се стопява. Сега съм на лечение с Пропицил 2х1 таблетка, т.к ми предстои 3 опит, вторият бе успешен, ама за кратко  Rolling Eyes спонтанен аборт в 7 г.с, преди него вс хормони на щит жлеза бяха прекрасни, сега обаче не  Outta Joint ето и стойностите им (РЕФЕРЕНТНИТЕ СТ-СТИ СА В СКОБКИТЕ), ако може да ги коментирате   Hug
TSH 0.006 mU/I референтни ст-сти (0,35-5.00)
FT3 46.88 pmol/l (2.25-6.00)
FT4 > 100 pmol/l (9.15-23.86)
ANTI TG 28.4 IU/mL   <34.00
ANTI TPO 36.3 IU/mL   <12.00

Приемам всякакви съвети  Hug

Общи условия

Активация на акаунт