Грис!!!

  • 2 378
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 239
Тази сутрин реших да разнообразя закуската на Кари и й направих грис, в който сложих и сиренце!(Естествено бях направила и една порция попара за всеки случай Wink)ЗА моя изненада на бeбка много й хареса.Давата ли и вие грис на сутрешна закуска?Педито каза да й давам също кус кус !

# 1
  • София
  • Мнения: 6 182
Аз давах 2-пъти за следобедна. Първия път направих адапте с грис, а втория път компот от праскови с грис. И 2-та пъти много и хареса, като се има пред вид, че тя е много злояда, а аз мразя грис Sick

# 2
  • Мнения: 1 181
и аз съм давала за следобедна закуска, но със сирене не съм се сещала doh

# 3
  • София
  • Мнения: 750
Давам много често, но за средобедна закуска, не съм се сетила че и сутрин става newsm78, и за сирене не съм се сетила. Юрий иначе го харесва много - аз прибавям и плод накрая.

# 4
  • Мнения: 1 089
Mamma Mia, моля те кажи как го правиш с компот Simple Smile

# 5
  • Мнения: 4 187
Давам грис, но го правя като каша, подсладена и ароматизирана с ванилия. Не съм се сещала да го давам със сирене .

# 6
  • Мнения: 472
Мами я кажете как го правите този грис , аз го правя половин час преди ядене уж да ми е по лесно после но докато доиде време за ядене той винаги се е сгъстил  Twisted Evil и малката него харесва така ...
Колко време го варите това чудо и как преценявате какво количество сухо вещество да сложите за една порция от пуряно бурканче ?

Благодаря Ви предварително !

# 7
  • София
  • Мнения: 750
200 мл течност + 3 супени равни лъжици грис, варя го малко.

# 8
  • Монреал
  • Мнения: 631
200 мл течност + 3 супени равни лъжици грис, варя го малко.
И аз така, само че меря с мерителни лъжички /от адаптето/, пък и от супена лъжица до супена лъжица има големи разлики
 Laughing

# 9
  • Варна
  • Мнения: 4 969
Давам грис, но го правя като каша, подсладена и ароматизирана с ванилия. Не съм се сещала да го давам със сирене .

# 10
  • Мнения: 5 299
Аз съм давала 2 пъти мляко с грис, единият от които беше от кухнята, а другият аз го правих с прясно мляко. Но нямах предства, че може и по-друг начин да се дава newsm78
А ванили я може ли да се добавя за почти 8 месечно бебе?

# 11
  • Мнения: 948
Аз също давам грис,но го правя с плодове.Слагам ябълка да омекне на водна пара, прибавям парченце праскова от компот и пасирвам плодовете.Готовата пасирана смес слагам на котлона, прибавям малко грис и варя 5-8 мин.Понякога прибавям и парченца банан.На малкия много му харесва.

# 12
  • Мнения: 2 672
Мами я кажете как го правите този грис , аз го правя половин час преди ядене уж да ми е по лесно после но докато доиде време за ядене той винаги се е сгъстил  Twisted Evil и малката него харесва така ...
Колко време го варите това чудо и как преценявате какво количество сухо вещество да сложите за една порция от пуряно бурканче ?

Благодаря Ви предварително !

на 200 мл подсладено мляко което е завряло , слагам 2 РАВНИ супени лъжици грис , бъркам още минута и готово.
За да не ти е гъсто слагай равни лъжици грис , без връх!

иначе по темата - давам го на обяд и следобяд с другите манджи от кухнята

# 13
  • София
  • Мнения: 15 219
Мами я кажете как го правите този грис , аз го правя половин час преди ядене уж да ми е по лесно после но докато доиде време за ядене той винаги се е сгъстил  Twisted Evil и малката него харесва така ...
Колко време го варите това чудо и как преценявате какво количество сухо вещество да сложите за една порция от пуряно бурканче ?

Благодаря Ви предварително !

Колко гъст ще стане зависи от много неща: от маслеността на млякото, от количеството грис, от това колко дълго го вариш..... Аз уцелих гъстотата на гриса, която Иво харесва, на принципа на пробите и грешките. На първо време-намали малко количеството на гриса, който слагаш. Ако пак стане гъст-другия път намали още малко. Така ще налучкаш.
А супената лъжица на мен ми е много относителна мярка. Имам няколко вида супени лъжици в къщи-изобщо не мога да им сравнявам вместимостта.

# 14
  • Мнения: 514
Давам му за следобедна закуска, а за сутрешна съм давала макарони на звездички на "Стела".

# 15
  • Мнения: 2 672
Давам му за следобедна закуска, а за сутрешна съм давала макарони на звездички на "Стела".

днес дадох такива макарони , много залепени станаха Sad а уж спазвах упътването newsm78
Я , ме светни как ги правиш , някакъв номер ли има за да не се залепят? Grinning

# 16
  • София
  • Мнения: 2 271
Педито каза да й давам също кус кус !
Аз давах на Бобо кус-кус със сирене - много му хареса и изобщо не се задави. Давала съм му, дори спагети, които още преди да сваря, съм начупила на ситно. И тях много ги хареса....

# 17
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 894
Алекс обича грис много. Давам й го винаги за следобедна закуска. Но и аз не винаги уцелвам пропорцията.  Досега само с мляко и ванилия.
Как го правите със сирене,я кажете?

# 18
  • Мнения: 5 713
Давам й, да, и сутрин и слеобед. За сутришна закуска го правя с масло и сирене, а за следобедна най-4есто с тиква, мляко, канела.

# 19
  • София
  • Мнения: 1 353
Вдъхновена от таиз тема направих на ицката царевичен грис със сиренце и мляко. Е такава физиономия не бях виждала. Отвратен беше. Какъв давате- царевичен или пшеничен ?

# 20
  • Мнения: 472
мммммм , и аз пробвах с чаревичен грис със сиренце и масло , на малката не и хареса и май закуските само аз ги ям  .

# 21
  • Мнения: 5 713
И цареви4ен и пшени4ен съм правила, Маги си ги хапва с охота. Цареви4ния само с масло и сирене съм правила.

# 22
  • Мнения: 3 394
грис с адаптирано мляко Хип с ванилия (3 етап)-много го харесва!
но го давам за следобедна закуска
сутрин-попарка, кус-кус, мюсли

# 23
  • София
  • Мнения: 6 182
Mamma Mia, моля те кажи как го правиш с компот Simple Smile

Малко със закъснение, ама като съм блейка Embarassed

В тенджърка слагам водата от компота (около 1 чаена чаша) и гриста (около 3 чаени лъжички) и варя на не много силен огън до сгъстяване. Като стане с желаната гъстота добавям пасирани или намачкани плодове от компота, изливам в чашка и оставям да изстине. Така става плодов десерт с грис, с ориз (после се пасира), с нишесте става плодов кисел.

Общи условия

Активация на акаунт