Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3 663
Четох, четох и точно това не разбрах
как се захранва с прясно мляко (не съм се засилила още само питам)
както с пюретата - лъжичка по лъжичка ?
по-смело, с по-голяма първа дажба ?
като направя крем с разредено мляко с вода ?
директно сготвям нещо с мляко ?
изобщо как ?
и пълномаслено мляко се даваше нали ?

таня отказва абсолютно всякакви попари, кремове и каквото се сетите с вода
ще упорствам още известно време и накрая усещам как ще се изкуша да пробвам с прясно мляко  Rolling Eyes

# 1
  • Мнения: 6 147
не са ми известни строги правила за захранване с прясно мляко на едногодишно кърмаче Wink, затова ти предлагам да постъпиш така, както на теб самата ще ти е най-удобно. А и на възрастта, на която сте и без изявена лактозна нетолерантност е много много малко вероятно прясното мляко да се окаже проблем.

Аз лично в началото давах на Ирина по няколко лъжички от кремчетата на батко й, приготвени с прясно мляко. Оказа се, че й харесват на вкус, а на мен ми беше безкрайно е по-лесно да бъркам крем/грис/мляко с ориз само веднъж, отколкото два пъти - с прясно и с адаптирано мляко.

Знам, че се препоръчва да се дава пълномаслено прясно мляко, но у нас просто е закон божи, че се купува обезмаслено, заради маниите на родителите на децата. Та аз дадох и давам 1,5% на Мегле.

# 2
  • Видин
  • Мнения: 5 909
аз вземам от кухнята храна за Ева, но в началото не и давах кремчетата, защото бяха с прясно мляко, а и приготвях е дома закуски, като добавях адаптирано такова. Когато реших да я захраня с прясно (около 1г. и 3м.) след закуската давах по няколко лъжички от гриса или кремчето от кухнята. След няколко такива проби дадох смело цяла доза грис приготвен с прясно мляко.
Купувам прясно мляко от магазина - 3,6%

# 3
  • Мнения: 3 663
то даже не е кърмаче, ами адаптаче Simple Smile което май улеснява нещата Simple Smile
тенкс за отговорите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт