Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 ноем. 2005, 03:02 ч.

Пайовете на Макдоналдс.

 • 2 559
 • 4
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 297
Честно казано не знам къде да пусна тази тема. Ако не е подходяща за "готварските рецепти" моля модераторите да я махнат или преместят.
Тъй като е свързана с храна реших да я сложа тук.
Преди малко разговарях с една моя позната от Великобритания. Казах й, че докато съм правила коледния кейк ми е миришело като пайовете на Макдоналдс. Нали знаете този тежък мирис, който се усеща покрай техните ресторанти. Само че тя не знаеше какви са тези пайове.
Погледнах сайта на Макдоналдс за Англия и за САЩ.
В Англия не правят пържени пайове и менюто на Макдоналдс е доста по-здравословно от това при нас.
За САЩ - там има "печен ябълков пай" - не пържен.
Знаете, че пърженето не е полезно за стомаха. След съдебния процес срещу Макдоналдс са си променили менюто.
Ние явно се считаме за страна от "третия свят" след като продължават да ни предлагат пържен пай, който не се сервира в САЩ - родината на Макдоналдс.
Опитах се да напиша е-мейл до Макдоналдс България, но на сайта имаше адрес и 2 телефона.
На сайта имаше и снимка на пържения ябълков пай като част от менюто.
Не ми харесва, че явно никой не го е грижа какво се сервира в българските заведения на Макдоналдс. не би ли трябвало да е фирмена политика и да променят менюто и тук. А и няма ли някоя институция, която да се грижи за здравето на българите?

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 16 942
Каквото и да се кажем - храната на макдоналдс (м с малка буква) е боклук. Дали ще има още едни боклук в менюто........... Даже и да го махнат - няма да ми се промени мнението за тях. Трябва да си преработят ЦЯЛОТО меню, а не само пайовете. И макдоналдс- България са последна дупка. Сигурно трябва да се свържеш с централата.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 039
Миришело ти е на т.нар. шортънинг - смес от 5 вида растителни мазнини. В него пържат всичко, вкл. и пая. Паят е полуфабрикат, т.е. идва в ресторанта замразен.
И аз съм притеснена от широкото навлизане на бързата храна, вкл. полуфабрикатите в живота ни. Гледах "Super size me" преди година и бях страшно впечатлена. Ама ако се замислите, ще решите че в МкД има доста по-малко рискове при хранене по отношение на хигиената, от колкото в някоя квартална бакалия или ресторант. Мисля си, че докато на нашия пазар се продават нормални плодове и зеленчуци и ние не сме станали толкова големи мързелани, че да не искаме да готвим, страшно няма Simple Smile))

# 3
 • Мнения: 151
Всеки ден минавам покрай Макдонълтс, отдалече миризмата на мазнина е отвратителна  ooooh!, а вътре не мирише така. Сигурна съм, че тези пайове са боклуци и некачествена храна, ама са вкусни, но по важно е здравето

# 4
 • Мнения: 1 426
асортимента на продукцията, нейният грамаж и цена са съобразени с покупателната възможност и вкусови и хранителни навици на съответната страна. По целия свят е така в "ресторантите" на макдоналдс. Аз пайовете не ги харесвам и не ги ям, но с картофите им имам проблем, защото това са единствените пържени картофи, от които ме боли после корем, но са вкусни мамка му. За да не ги ям се принуждавам да ги изхвърля веднага.

Общи условия

Активация на акаунт