Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 ноем. 2005, 21:25 ч.

Моля помогнете ми!Дайте съвет!

 • 1 664
 • 22
 •   1
Отговори
Най-сетне се реших да споделя проблема си и да потърся помощ.
Предполагам,че рубриката едва ли е подходяща,но намирам се в чужбина и
се надявам някои да е запознат тук с подобна ситуация.
Не пиша имената си,защото не знам доколко моя знае езика ни вече.

При нас нещата не вървят,какво ли не приживях с него,побоища,обиди,пиянста...,и все прощавах,заради децата,малки са.
И днес разбрах,че няма смисъл,преди 3 дена ме гонеше,после се извини,днес стоя пред друг проблем-проиграл е всичките ни средства,месеци наред,таино,преди е лекуван за това,
и за капак се оказа,че и заем е взел,без моя подпис.

Не издържам вече,искам да се махна,проблема са ми децата-
Как да си ги взема,голямата по голяма част от седмицата е при майка му-
тя има ли някъкви права?
Направи фирма на мое име,а нямам нищо от нея,само тои движи нещата.

Живея в Германия,но предполагам почти навсякъде законите са еднакви,
дайте ми съвет,дори и да е само слух,искам децата ми да останат само с мен.
Към кого да се обърна?Мога ли веднага да напусна страната?Защото тук не виждам къде мога да живея необезпокоявана,а поне свекървата доста,ще ми причи за всемането им предполагам.

Брагодаря Ви прадварително

# 1
 • Германия
 • Мнения: 7 145
Не разбрах дали сте женени Thinking първото, за което се сещам е да уведомиш полицията, освен това има т.нар. Женски центрове където жени в подобна ситуация биват приютявани и се оказва помощ. Югендамт също би могъл да помогне за децата, но за това наистина трябва да има нещо на ръка или от полиция или от теб  newsm78

# 2
 • Мнения: 4 244
Освен това с децата няма да можеш да излезеш навън, защото може да подаде оплакване в полицията че си ги отвлякла и да ти ги вземат после насила.
По добрия вариант е както каза Пепеляшка да се обадиш на полицията и да поискаш закрила. За Югендамт не мога да съм сигурна че ще вземат вярното решение, защото могат да решат и да ви ги отнемат изобщо и да ги дадат на Пфлегефамилие или на Киндерхайм

# 3
 • Мнения: 7 837
А от Посолството не могат ли да окажат помощ  Thinking

# 4
 • Мнения: 497
То4но така,опла4и се в полицията.
Фирмата 3акрий веднага.Процедурата трае то4но 10 мин.в гемайндито.

# 5
 • Мнения: 590
Много ми е мъ4но за положението в което си изпаднала,разбирам те напълно и ти съ4увствам за6тото имам наблюдения.
Зна4и деистваи легално и използваи системата вместо да се мъ4и6 да излезе6 по бързо от държавата.Наистина 6те подаде издирване 4е си ги отвлякла и тогава ве4е не се знае. Не съм в Германия и не знам законите но тук има едни кризисни центрове където приютяват жени в такова положение и посред но6т да ги потърси6 6те ти помогнат о6те пове4е като има деца и насилие в къ6ти,мамита в Германия да кажат там как е има ли 4ервен кръст където помагат в такива ситуаций? Ина4е в полицията казва6 какъв е слу4ея и моли6 за помо6т и съвет. Не мисля как бабата 6те има право на децата не мисля 4е е заплаха.Само прекрати бизнес отно6ения с нея.
А да ти отнемат правата над децата ми се струва много трудно ти трябва да си се доказала като ло6а майка да си с престъпни прояви и т.н... А ти се обърно към компетентните органи ,разкажи си проблемите и тъпси закрила за децата.
Не стой и търпи в никакъв слу4ей ве4е!!! Няма да се промени и няма да стане по добре само по зле,не се заблуждавай а се оттърви от това бреме и си гледай спокойно де4ицата и за тях няма да е добре в такава ситуация!!!
Успех ти желая и стискаме палци!!!   Praynig Heart Eyes Praynig

# 6
 • Мнения: 7 606
Щом има тормоz и бой у дома, грабвай децата и бягай във Фрауенхаус, там Ще ти помогнат. Ще ти дадат подслон, няма да каzват на никой къде се намираШ, а Ще ти помогнат с вси4ки правни въпроси. Те са помагали на доста жени в подобни ситуаций и zнаят каква е процедурата.

Много съжелявам zа ситуяцията, в която си иzпаднала, но съм съгласна с другите моми4ета 4е е най добре да вървиШ по легалния на4ин, zаЩото ако бягаШ в 4ужбина, могат да те обвинят и в отбли4ане и това едва ли Ще е в твоя полzа  Sad

Успех!

# 7
 • Мнения: 185
Мога също да те посъветвам да действаш легално.  Въпроса е какво искаш ти? Искаш ли раzвод?
Ако те бие и имаш синини, отиди на доктор, хирург, плащаш 10 евро zа преглед и около 10_15 евро zа свидетелството и си иzвади медицинско свидетелство. Пораzрови се в  нета, има фондации, които предлагат беzплатна юридическа помощ и би трябвало да се посветваш с адвокат. Води си zаписки, кога какво се е случило, кога те е ударил, кога какво си раzбрала, на български еzик да не раzбере той, Това ще ти трябва при Раzводното дело да zвучиш по_достоверно.

Може да се посъветваш с Jugendamt ili Sozialamt какви права имаш ти и децата ти.
Опитай се да си финансово неzависима от него, ако нямаш работа, потърси си.
Процеса по раzвода трае около една година, най_малко, но ако има насилие има бърzа процедура, zа около един месец може да се раzведеш.
 Ние ти стискаме палци.

# 8
 • Мнения: 3 885
Присъединявам се към съветите на другите мами_ обади се във Фрауенхаус и им раzкажи zа положението си (телефона Ще намериШ в Гугъл). Има съЩо и раzни органиzации като "Frauen im Not" или неЩо подобно, можеШ и с тях да се свържеШ. Ако кажеШ в кой град си можем да помогнем и с търсенето...
Желая ти всичко най_добро и дано всичко се нареди в твоя полzа...

# 9
 • Мнения: 151
Аз съм в България, но постотянно се занимавам с легализация на документи. Знам, че за да изведеш децата извън страната ще ти искат декларация от таткото, в която ти разрешава да пътуваш с тях. Така, че по добре измисли повод някакъв да ги доведеш тук, на гости за Коледа, а после почни дело. Ако той остане с родителски права след развода и децата са в Германия, без негово разрешение не може да напуснат страната.

# 10
 • Мнения: 151
Стискам ти палци! Успех!

# 11
 • Мнения: 768
При подобен случай в посолството в Швейцария бяха постьпили много точно и бяха помогнали на майката да замине с детето си. Така че обади им се срочно и на тях, предполагам че и в немско  бьлгарските служители са свестни като тези в швейцарско.

# 12
 • Мнения: 3 885
Знам, че за да изведеш децата извън страната ще ти искат декларация от таткото, в която ти разрешава да пътуваш с тях.
Ами тук не искат такава декларация, единствено при иzдаването на zадграничният паспорт на детето се иска подписа на двамата родители, така че ако децата вече имат паспорти няма проблеми да пътува с тях иzвън Германия, което обаче не би я zастраховало от обвинение в отвличане, което е доста сериоzно, особено ако няма достатъчно докаzателства zа тормоzа. Затова, според мен, е най_добре да се търси помоЩ на място беz да се наруШава zакона, zаЩото после може да иzполzват всичко среЩу нея.
ОЩе веднъж успех...

# 13
 • по пътеката
 • Мнения: 3 116
тука при то4но същия слу4ай ние успяхме да помогнем да избяга жената макар 4е успя да полу4и разре(ение за малкото дете от мъжа си той не го признава6е а тя нито то имаха бг паспорти така 4ес тунизийските си отидоха той не и е давал актовете за раждане ние ги извадихме незаконно посолството нямало право да се меси и бяха изумени 4е сме успели и така заминаха но в бг аджокатите са я посъветвали да се върне и да изтърпи побоите и ужасите и да направи каквото може да го убеди 4е се  е приммирила  и остава с него каква театрална школа е минала в бг не знам аз като я видях на малта 4е се връща при терора просто онемях и се разбеснях и я оставих на съдбата й но това е било премерено може никой българин да не я потърси 4е ина4е може и да го отнесе .той това и искаше да я направи затворница и отшелница спрямо нас .но след година тя се върна с двете и като се направи на хрисима  оправи документите и така е направила в външно той сега няма право да влиза на територията на страната бг.
не е съвет просто слу4ай подобен на твоя но трябва много да се изпипат нещата
събирай доказателства и гледай за работа ина4е като 4ужденка може пак да спе4ели той

# 14
 • Мнения: 3 424
Мъжът ти немец ли или какъв?
Женени ли сте?
Деzата и на двамата ли ви се водят?
Или от глупост си приписала права
на свекървата ти?
Как така е открил фирма на твое име?
Ако докажат, че не си добра майка,
и че децата са повечето време при баба им,
като нищо може да й ги дадат на нея.
Отиди в общината, ако нямаш пари, там има
беzплатни социални адвокати, опиши им
проблема, може да те посъветват.
Късмет!
 

Общи условия

Активация на акаунт