Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ноем. 2005, 10:35 ч.

Музикални деца

  • 426
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 532
Всички деца обичат музиката. Има ли такива, които се отличават с пеене или свирят на иструмент?
Иска ми се да споделим опит с майки на такива деца.
Дъщеря ми свири вече 4 години на пиано, но аз самата не мога да й помагам. Началото беше случайно, но за щастие добро попадение.   Grinning

# 1
  • София
  • Мнения: 4 813
има, има!

виктория започна да свири на пиано, когато беше на 3 г. и 8 месеца. четеше нотите по-бързо от буквите. учителката й беше с много добър подход и подбираше пиесите за свирене според детето. така на около 5 години виктория свири джаз в "ла страда" пред големите имена на бг джаз. за жалост, когато тръгна на училище прекъснахме уроците по пиано - уж временно, докато се нагласим по новия режим. оттогава не сме ги подновили, а виктория вече е в 4 клас. допълнителна трудност е и липсата на пиано в новата ни къща. сега събираме пари за хубаво пиано и се надяваме, че като го купим ще успеем да подновим някакви уроци. междувременно виктория получи кларинет за един от рождените си дни и подвирва по малко. тези дни ни радва с коледни песни. гласят се с татко й да направят коледен дует и усилено репетират. тя има намерение да засвири и на саксофон, но първо да научела кларинета.

габа - сега е на 3 г. и половина. невероятно музикално дете. дори баща й (който е музикант) се учудва на чувството й за ритъм и на умението й точно да възпроизвежда тонове. още не можеше да казва думички, когато си пееше и по мелодиите разпознавахме коя е песента. засега ходи на танци в детската градина, като купим пианото, ще мислим за уроци.

# 2
  • Мнения: 2 922
Аз искам само да ви пожелая да насърчавате музикалните си деца! Дори да не станат музиканти, свиренето на инструмент е супер, дава много знания и възпитава много полезни навици.
Говоря като едно 'музикално дете', свирило на пиано 8 години. После естествено ме домързя да продължа, но искрено оценявам усилията и подкрепата на родителите си!  Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 3 418
 Дъщеря ми е много музикално дете. То и по наследство де, не от мен, а по скоро от майка ми.
габа - сега е на 3 г. и половина. невероятно музикално дете. дори баща й (който е музикант) се учудва на чувството й за ритъм и на умението й точно да възпроизвежда тонове. още не можеше да казва думички, когато си пееше и по мелодиите разпознавахме коя е песента.
И Креми беше така - пееше и възпроизвеждаше мелодията безпогрешно, а думичките бяха неразбираеми Grinning
 Пее невероятно добре(не е само мое мнение). Сега ходи във детска музикална група "Смехоранчета"(само дето сега е болна  Sadи няма да може да я снимат за годишният календар, още не съм й казала, много ще се натъжи).
 Танцува също много добре, има чудесно чуство за ритъм. Ходи в детската на латино танци и доскоро на народни(по моя инициатива,аз като бивша танцьорка много настоявах, но на нея нещо не и допадна и сега спря да посещава тази група за народни танци).
 Майка ми я беше записала на пиано, много добре се справяше(а какви хубави дълги пръсти има), но ние с баща й сме малко несериозни и засега това й занимание е в застой.
 Лошото е, че аз не мога да й помагам кой знае колко за пеене, а за свирене абсурд. Не че съм музикален инвалид, но майка ми е музикантът вкъщи, не живее близо до нас за съжаление. Децата ми са облагодетелствани с такава баба. При нея децата ми ядат, заспиват, играят - всичко с песен. За всяка ситуация, за всеки празник, за всяко животно, за цвете, знаят че баба има песен.
 

Общи условия

Активация на акаунт