Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 4 931
Може много от вас са се е сблъсквали с подобно нещо, но на мен ми се реве понякога...., а може да се каже, че съм доста търпелива като обяснявам нещо.
На почтти 11 м е, много е жив и любопитен, когато види нещо интересно свива усни и издава едно отчетливо "О", но това да седнем двамата да правим нещо е НЕстава, не мога да го науча нищо Sad - да пляска, да се изправи за решетката на леглото да вземе нещо, да обикаля сам в леглото. Каквото и да прави е от собствените му наблюдения. 
Междувремемно знае, че като се мести мишката нещо се движи на монитора (застава с проходилката фо бюрото почва да мести мишката и зяяпа монитора), откри бутончето на химикалаката и го щрака.
Днес го гледам как се навежда държейки се за леглото и да си взема нещо.

# 1
  • Мнения: 7 831
Ами те децата основно от гледане се учат, не от приказване  Wink.
Ако често му пляскаш с ръце когато направи нещо хубаво (според твоите разбирания  Wink ) след някой и друг ден и той ще почне да си пляска  Mr. Green . Така е и с всичко друго. Показваш/правиш колкото пъти е необходимо и се научават.
Има и друго нещо, ако искаш детето да направи нещо за което то е твърде малко, то бързо губи интерес.
Освен това наблюдавай го и открий какво го интересува него и на това го и учи. Не гледай какво могат другите деца, всички сме различни, а човек се учи най-лесно ако му е интересно.
Моите например първо се научиха да се катерят и това беше моята гордост. А на приятелката ми детето първо се научи да пее и тя се гордее с това  Grinning .
Успех и приятни занимания  Joy .

# 2
  • София
  • Мнения: 771
В това, което описваш няма нищо необичайно. Детето е във възраст, в която започва много бързо да се променя и да се учи, основно като подражава. Сама ще се учудиш как един ден ще започне да има един по-разбиращ поглед и ще започне да се заиграва и занимава с различни неща, на които преди не е обръщал внимание. Моят Даниел в момента, когато проходи не се спираше. Всъщност той не ходеше, а бягаше абсолютно без посока и то все с главата напред, за това и постоянно се удряше. Сега няколко месеца по-късно е станал много по-уравновесен и дори успявам да го водя за ръка по улиците и в градинката, нещо немислимо до преди 2-3 месеца. За всички неща, които децата научават, си идва времето. Чуждото дете ще умее да прави едни неща, а твоето други. Търпение му е майката. 

# 3
  • София
  • Мнения: 4 931
Е аз уж съм търпелива, показва с моите ръце, показвамс неговите е не ... само да вметна, че майка ми е сестра в ясла и тя не се справя Simple Smile
Единственото нещо което прави с удоволствие е да ходи или поскоро тича, върти се в кръг, даже тати се притеснява че много дивее
Не успявам да привлека внимание с играчки или книжки, това да научим за някоие животно абурд..., е познаваме кучетата, ама от улицата Simple Smile
По скоро ще научи да разпознава думи като телефон, компютър, монитор, кабели чаша(ако е стъклена), но не и топка, мече кукла кола

Снощи решаваме, че ще сменим мишката (оптична и за да не се светне с лазера в очите) със старата, а новата ще му я оставим да играе. Взима я  той почва да върти средния бутон (намира се поне на 1м от РСто) и О, изненада нищо не се случва на монитора и загуби сякакъв интерес към мишката, но не и към USB-накрайника, който моментално влезе в устата.

# 4
  • все тук
  • Мнения: 1 685
Ми много ти е малък дечко, за да искаш да подлежи на възпитание. Той сега изучава света чрез лапане и имитиране - всичко минава през устата му. А какво го занимава - ще си решава само той и така ще е дълго време. Търпение.

Общи условия

Активация на акаунт