Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ноем. 2005, 14:21 ч.

Как да се подготвим за ясла?

  • 1 843
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 967
След няколко дни Дими за първи път ще ходи на ясла. Много ми е притеснено как ще потръгне - ще свикне ли бързо, ще слуша ли там, ще боледува ли  ooooh! Та за това се питам какво трябва да направя, за да подготвя максимално него и себе си за тази промяна. Той до момента е гледан вкъщи от бавачка, контактно дете е, свикнал е, че през деня ме няма и не мисля, че ще се депресира много в яслата, ама знам ли  Rolling Eyes   Какво трябва да ми е отношението с лелките в яслата - мисля, че е редно да им обясня предварително с какъв режим е свикнало детето, какви са ритуалите назаспиване, хранене и т.н., ама сепритеснявам това да не се изтълкува зле - да не решат, че имам много претенции - те все па не могат да се съобразят с навиците на всяко дете и си имат техни си методи на работа  Rolling Eyes Дайте съвети, ако се сещате за нещо полезно и въобще за какво трябва да се подготвя? Благодаря ви предварително!

# 1
  • Мнения: 2 700
Спрямо детето можеш да направиш три неща:
1/ да му дадеш някакъв имуностимулатор, за да намалиш риска от болести. Когато попаднат в социална среда, голяма част от децата преболедуват известен период, докато свикнат с флората и фауната на другите деца в групата. След като се мине този период, здравословните проблеми намаляват драстично.
2/ да му обясняваш, доколкото можеш,  че тъй като е вече много голям ще ходи на ясла, където ходят само големи деца.
3/ Децата се страхуват, че родителите ги изоставят в яслите - обясни му, че го обичаш и че ВИНАГИ ще го взимаш в края на деня.

По отношение на лелките, не очаквай, че някой ще обърне някакво специално внимание на детето ти. Всички деца се гледат при един режим и живо се съмнянвам някой да се придържа към ритуали. А и децата бързо свиквт с местните нрави.

Когато Линда тръгна на ясла, само 2 дни беше на половин ден, след което мина на цял / лелките счетоха, че се справя добре/.

В началото децата винаги реват. Не се поддавай на емоции и недей обикаля градината да се ослушваш дали реве точно твоето дете.  Периодът трае обикновено 7-10 дни.
Полезно е да се знае, че децата реват много, когато чуят и други деца да реват. С това искам да подчертая, че 5 минути след като си си тръгнала / и децата са вече в групата/ всички ревове ще са приключили.

Не се притеснявай. Успех !

# 2
  • София
  • Мнения: 1 267
Съгласна съм с горното мнение, че трябва да дадеш някакъв имуностимулант, преди да тръгне младежът на ясла.
За режима в яслата - ти / или бавачката/ трябва от вкъщи да го свикнете на подобен режим: сутрешна закуска между 8 и 9 часа, обяд в 12ч и заспиване към 12,30ч. Слагат ги по веднъж да спят, въпреки че уж за по-малките трябвало по 2 пъти - никъде не го спазват, всички деца са под един режим.
Мисля, че може да му дадеш да си носи някоя любима играчка - при нас това го насърчават, ама имаше тема тук, че другаде го забранявали newsm78. Аз нося и 2 шишета-  с вода и с мляко / ако не иска в началото да се храни, поне мляко да пие, за да не й стърже тумбака/.
За сестрите и лелките - занеси им на първо време нещо да се почерпят, а после за Коледа им направи по някое малко, неангажиращо подаръче. Това го научих от една приятелка, още когато дадох баткото на ясла. Искам да кажа, че в началото бях много против, ама после ми дойде друг акъл - все пак детето ти гледат, ако искаш то да е добре, трябва да промениш някои от възгледите си.
Дано бързо свикнете и да не боледувате !

Общи условия

Активация на акаунт