Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2005, 14:26 ч.

Регистрация на децата в БГ

  • 379
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 559
Здравейте мамчета!Интересно ми е ,дали режестрирахте малките бебоци в БГ...И ЗАЩО?Не съм много найсно с тази порцедура,но ми казаха,че някои мами си регистрирвали там децата...Та моля ви обяснете ми защо се прави..и въобще необходимо ли е?

# 1
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Моля те погледни отгоре в zакованата тема ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ. Там има линкове, към темата, която сме я обсъждали много.

# 2
  • Мнения: 9 162
Ти за каква регистрация питаш - за издаване на български акт за раждане и ЕГН или при посещение в България за регистриране на чужди граждани?
Погледни както ти казва Фрея в Полезна информация

# 3
Прочети посочения раздел от модераторите.
Накратко трябва да направиш следното
1. Вземи удостоверението за раждане на детето с печат АПОСТИЛ (положен или  прикрепен).
2. Ако бракът ти не е узаконен още в БГ- разбирай не си представила удостоверение за граждански брак в общината - вземи дубликат на удостоверението за граждански брак с печат АПОСТИЛ (положен или  прикрепен).
След това документите или документът се превеждатв БГ  от оторизирана фирма и се легализират от Министерство на външните работи (заверява се подписа на преводача).
Така легализираните документи се внасят в общината, кадето се извършва регистрацията.
 Пиша и за гражданския брак, защото често се забравя, ако не се приложи- hahaha още си мома.
Без печат АПОСТИЛ на гърба на документа изобщо не тръгвай- поставя се в държавата издаваща документа- в твоя случай Холандия.

# 4
  • Мнения: 1 194
.И ЗАЩО?..Та моля ви обяснете ми защо се прави..и въобще необходимо ли е?


Здравей, модераторката те е насочила към темата, където е обяснена процедурата. Но на въпроса ти Зшщо се прави това , аз имам два варианта:
1. Ако бащата е чужденец, регистрирането се прави по твое(и негово евентуално) желание, за да бъде детето и българче. В този случай не е задължително да го регистрирам.
1. Ако и двамата сте българи и нямате чуждо гражданство, тогава е по-различно. Има страни, като Франция, например, където детето не получава френско гражданство, а българско като нашето. Тогава трябва де се регистрира в БГ, защото е само български гражданин и за да пътува, трябва да има паспорт(български). мисля, че трябваше да се направи до края на първата година, но тук може и да бъркам.
Надявам се, че съм пояснила малко, ако пък пиша неверни нща, моля поправете ме бързо Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт