Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 2 072
В края на 7 ми месец съм (31 г.с.) и днес докторът каза, че бебо е 2400 г. Аз не знам да се радвам ли, или ...по-скоро съм леко притеснена, понеже едро бебе трудно излиза, има рискове, а и предполагам ще се наложи секцио. А страшно много искам  да родя естествено !
Шашнах се и пропуснах да попитам доктора някои неща, които смятам тук да задам като въпроси, какво мислите вие на база опита, своя и около вас ?

1)  Добре ли е да мина на ограничено хранене, за да не качва много бебето ?
2)  Полезно ли е да пътувам повече, за да получа по-рано разкритие и да се роди преждевременно и по-леко, или това е абсурдно и противопоказно ?
3) Имам Бракстън-Хикс контракции и пия магнезий, това няма ли да стимулира преносването ?

# 1
 • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
 • Мнения: 581
Без да претендирам да съм абсолютно точна, ще ти дам моето мнение:

1. Бебето си взема толкова, колкото му е нужно. Т.е по-скоро ограничението на храненето си е за твоч сметка, ако разбираш какво искам да кажа.

2. Съвсем абсурдно и противопоказно ми се струва да се опитваш да предизвикваш по-ранно раждане. Да не говорим, че е опасно. Не случайно ги водят недоносени до 36-та седмица. Бебето ще си реши кога да излезе, ако пък наистина се окаже голямо, секцио винаги може да се направи.

3. Бракстън-Хил са подготвителни контракции.....за тях ли са ти дали магнезий? Хм, чувала съм, че е възможно магнезиевите препарати да доведат до преносване (пак без да претендирам да е вярно).

И в заключение, не бих се доверила чак толкова на показанието на ехографа за теглото. В такава голяма седмица е нещо обичайно теглото да се сбърка. Има много такива теми във форума.
Но пък ако ти е толкова притеснено, няма лошо да се притесниш и доктора   Simple Smile

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 2 072
Бракстън-Хил са подготвителни контракции.....за тях ли са ти дали магнезий?

Да. От 6- ти месец получавам понякога, но все пак всяка седмица, втвърдяване на корема, което е за малко и после ме отпуска. Точно затова смятам да спра магнезия, за да не се преноси без това едро бебе. Пък от контракции никоя не е умряла, най-много към края на бременността бебето да вземе да се роди.

# 3
 • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
 • Мнения: 581
Аз получавам Бракстън-Хил от петия месец и то ежедневно. Но тук магнезий не дават по такъв повод.
Все пак може би е по-добре да се консултираш и с лекаря си и да му споделиш притесненията си.

# 4
 • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
 • Мнения: 1 834
В края на 7 ми месец съм (31 г.с.) и днес докторът каза, че бебо е 2400 г. Аз не знам да се радвам ли, или ...по-скоро съм леко притеснена, понеже едро бебе трудно излиза, има рискове, а и предполагам ще се наложи секцио. А страшно много искам  да родя естествено !
Шашнах се и пропуснах да попитам доктора някои неща, които смятам тук да задам като въпроси, какво мислите вие на база опита, своя и около вас ?

1)  Добре ли е да мина на ограничено хранене, за да не качва много бебето ?
2)  Полезно ли е да пътувам повече, за да получа по-рано разкритие и да се роди преждевременно и по-леко, или това е абсурдно и противопоказно ?
3) Имам Бракстън-Хикс контракции и пия магнезий, това няма ли да стимулира преносването ?

Изобщо не виждам повод за притеснение  #Crazy Моето бебе се роди 3850, а познавам майки, родили бебета по 4 кила и половина без проблеми. Никога не съм си и помисляла да ограничавам храната си, за да може да родя лесно. Първо мисли за бебето, пък после за това как ще излезне. Ако има проблем ще ти направят секцио, ако толкова се притесняваш. За пътуването - не мисля, че може да ти помогне много. Моята работа се състоеше в постоянно ходене, по 8 часа на ден. Почивала съм само събота и неделя, и да ти кажа влязох с 1 см. разкритие. На 18тия час от престоя си в болницата получих пълно разкритие...въпреки, че бях постоянно в движение преди да родя. Така, че не е критерий това. За контракциите - аз ги имах от началото на бременността по 5-6 пъти на ден, понякога и по 10...Пих магнерод и но-шпа, ми не ми минаха, продължиха си до края. Родих 3 дни преди термина. Затова се успокой, бебо си расте добре, пожелавам ти леко раждане и накрая да гушкаш едно сладко, здраво човече  Hug

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 2 072
Затова се успокой, бебо си расте добре, пожелавам ти леко раждане и накрая да гушкаш едно сладко, здраво човече  Hug

Благодаря  bouquet Най-вече за него да е леко, че не искам даже да помислям какви бели се случват при големи бебета, дано лесно да излезе !

# 6
 • София
 • Мнения: 1 624
Лекарите не мерят реално бебето, а изчисляват евентуалните килограми на база на измервания на дължината на бедрото и обиколката на главата, ако не се лъжа. Моят син уж беше малко бебе, двама различни лекари седмица преди да родя ми дадоха 2 различни килограми- разликата беше около 500 гр. Така че няма място за притеснение  Hug Може и да е голямо, може и да не е.
Аз пожелавам леко раждане и здраво, усмихнато бебче.

# 7
 • София
 • Мнения: 3 038
Здравей Светла,
хайде по-спокойно. Не прави нищо, което да предизвиква контракции, разкритие и раждане. Две бебета съм родила в края на термина - първото е момиче - 4,100 кг, второто - момче - 3,900 кг. Родени са нормално. Раждането мина много леко, само ми направиха епизотомия. Нямаше много болка и други разкъсвания. Това как ще се роди бебето го определя лекаря към края на бременността, след като види как е разположено и ти измерят таза. мисля, че много се спекулира с тези килограми с цел да се плашат майките и съответно да дават пари за секцио пожелание. Освен това някои бебета забавят растежа си през последните седмици, не спират да растат, а наддават по-малко. Успех и леко раждане! Само килограмите не са индикация за секцио.

# 8
 • Pb
 • Мнения: 1 157
Аз не бих се притеснила и впечатлила от подобно изявление. В края на осмия месец, гледайки ме на ултразвук, една доцентка ме попита "Дете, ти слонче ли мислиш да раждаш?", което не беше особено елегантно от нейна страна, но пък и въобще не си го сложих на сърцето това изказване. Слонче, слонче, колко да е слонче, все ще си го родя. В крайна сметка, родих "слон", цели 3 кг и половина.
Големия плод не е показание за секцио и това си е спекулация от страна на докторите.
Какво да направиш ли? Ограничи сладкото и по-леко с тестените изделия. Пък ако не си падаш по тях, още по-добре, няма от какво да се притесняваш.

Втория ти въпрос, директно го пропускам.

Трети въпрос - магнезия обикновено се спира в края на осми, начало на девети месец. Лично аз го пих до края, въпреки това роди 2 с-ци по-рано.

Имай повече вяра в тялото си и не се поддавай на паниката!

# 9
 • Мнения: 513
Аз не бих се притеснявала, ако това е единственият проблем. И моето бебе се роди едро-3.950. Такова си го и очаквахме според ехографите. Тогава бях чела някъде, че едрите бебета се раждат по-лесно, защото нямат място да се въртят и да застанат в неблагоприятна за раждане поза.

А за предизвикване на раждането- едва ли ще успееш. Аз преносих 6 дена и през това време правих какво ли не, за да родя, а малко преди термина ми бяха махнали и тапата при преглед за разктитие и не ми се получи. Бебето си се роди, когато му дойде времето.

# 10
 • Мнения: 2 401
Светла, наистина абсолютно излишни са ти притесненията! Всяко бебе е точно толкова голямо колкото трябва да бъде! Проблемът не е в големите бебета, а в определени доктори, които правят неуместни коментари и злоупотребяват със страха на майките.
Както са ти казали тези измервания са много неточни, но дори и бебето да е наистина едро това в никакъв случаи не означава, че раждането трябва да е трудно, а пък изобщо не би трябвало и да става дума за секцио само поради тази причина.
Понеже виждам, че вече са ти отговорили на въпросите, аз да ти дам линк  към сайт, който би ти помогнал в желанието ти да родиш естествено:
http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0C … vKQDJ3QL5rVvj7tiA

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 15:42 от Звездичка!

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 2 072
Благодаря, Звездичка! Сега ще видя линка.

# 12
 • London
 • Мнения: 321
Здрасти, мила, да те успокоя и аз- не се поддавай на паниката, всяко бебе е точно толкова голямо , колкото майката може да роди, пък и неслучайно в толкова голяма г.с. ехографите дават отклонение  +/- 500-600 гр, че и повече  Peace Що се отнася до въпросите ти:

1. Бебето взима точно това и в количеството, което му е необходимо от майчиния организъм- пример моя милост- аз цяла бременност хапвах главно плодове, пълнозърнест хляб, абе придържах се към здравословните неща,качих само 8 кг, а родих бебе 4000 гр.

На втория и третия въпрос ще ти дам отговор като пак дам пример със себе си- аз ходих до края на 8мия месец на работа пеша, правихме ремонти вкъщи, вдигах тежко, не се пазех особено, като същевременно от 5ти месец бях с контракции и на магнерот - и си мислех, че едва ли не вляза ли в деветия ще родя- е да, ама не- преносих с два дни  Simple Smile Изводът е - бебето си знае- ще бъде точно толкова голямо колкото трябва и ще се появи в най- подходящия за него момент, когато е готово да излезе  Hug
А що се отнася до желанието ти да родиш нормално- разбирам те отлично, защото аз също имах голяма мотивация за естествено раждане, беше ми малко мъчно, че в крайна сметка се наложи спешно секцио, но колкото и тривиално да звучи- веднага щом видях бебето това остана на много, много заден план- важен е крайният резултат- да имаш живо и здраво бебенце и в този момент не ти трябва да се затормозяваш с други мисли- мисли си само как ще го гушкаш- а дори и да е толкова голям бебока и да не може да излезе- уверявам те, че секциото не е чак толкова страшно  Hug

# 13
 • Мнения: 1 252
1)  Добре ли е да мина на ограничено хранене, за да не качва много бебето ? - по-скоро не. Аз пък взех да хапвам уж повече към 7-ми - 8-ми м., за да порасне повече бебето, но ефект няма - зависи и от структурата на родителите често.
2)  Полезно ли е да пътувам повече, за да получа по-рано разкритие и да се роди преждевременно и по-леко, или това е абсурдно и противопоказно ? - не. не бих рискувала да предизвикам преждевременно раждане, което си има своите рискове. По-добре едро бебе, дори и със секцио, отколкото преждевременно родено.
3) Имам Бракстън-Хикс контракции и пия магнезий, това няма ли да стимулира преносването ? - питай лекаря си дали може да спреш магнезия, като влезнеш в 9-ти м.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 2 072

1. Бебето взима точно това и в количеството, което му е необходимо от майчиния организъм- пример моя милост- аз цяла бременност хапвах главно плодове, пълнозърнест хляб, абе придържах се към здравословните неща,качих само 8 кг, а родих бебе 4000 гр.


Уау  Shocked Това ме учуди. То си черпи от запасите, дори тези, които нямаш Wink

А иначе, докторът ми каза, че магнезий се пие до датата, от която започва майчинството (45 дни преди термина), след това не е препоръчително.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт