Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 ноем. 2005, 22:21 ч.

Една възможност

 • 897
 • 5
 •   1
Отговори
 • Мнения: 430
Здравейте мъжки момичета!
Най-напред искам да изкажа възхищението си от вас. От вашата сила и борбеност. От факта, че сте избрали тежестта на това да се справяте сами, пред примирението и  себепогубването...
Желая на всяка една от вас да открие щастието и истинската любов, в лицето на някой, когото децата ви с радост ще назовават "татко"!

Конкретната причина, поради която пускам темата, е да ви уведомя за една възможност, от която някои от вас може би ще решат да се възползват. В четвъртък (24. 11.), три представителки на фондация "Движение на българските майки" (създадена от участничките във форумите на бг-мамма и дир. бг), между които и аз, присъствахме на Първата донорска конференция, организирана от Български донорски форум, на която участваха много неправителствени и донорски организации, представители на чуждестранни мисии и на различни медии. Там, с нас се свърза ръководителката на един проект за подпомагане на жени - глави на семейства, на една от НПО-тата, с предложение за сътрудничество. Пускам ви цитат с описанието на проекта:

"Програмата предвижда да се извърши ремонт на жилища на 10 жени, поели издръжката на семействата си. Реализацията на тази програма ще се осъществи по световно утвърдена схема на кредитиране, при водеща роля на принципа на взаимопомощ и доброволен труд. Стойността на всеки ремонт не може да надвишава 3000 лева. Предвижда се средствата да се разходват за закупуване на материали и заплащане на специализиран труд, за който няма доброволци с необходимата квалификация.
В програмата на конкурсен принцип ще бъдат включени жени, които имат волята и възможността да си помогнат сами и да помогнат с доброволен труд на другите участници.

Условията за попадане на дадена жена в списъка на кандидатите са:
1. Кандидатката да е глава на семейството - да има по-висок месечен доход от всички останали членове на семейството и да поема основната част от текущата му издръжка.
2. Ремонтът да е крайно необходим за подобряване и нормализиране на условията на живот и занижаване на бъдещите разходи по подръжка и отопление на жилището. Необходимостта се установява от екип независими експерти, формиран от Фондацията. Целта е максимална обективност при изготвяне на списъка с кандидатите.
3. Жената, която кандидатства да има редовни месечни и достатъчни за издръжката на семейството си доходи, но заплащане наведнъж на стойността на необходимия ремонт да е финансово непосилно за нея. Това условие се налага от факта, че финансирането на ремонта не е безвъзмездно. То се отпуска под формата на дългосрочен безлихвен и без ипотека и поръчители, кредит.
4. Кандидатката да има правото на собственост върху жилището или учредено по нотариален ред пожизнено право на ползване.
5. Кандидатката и членовете на нейното семейство да не притежават други активи - жилище, земя, автомобил, спестявания и т.п.
6. Жената, която кандидатства или член на семейството да има възможност и декларирано желание да положи доброволен труд, както при ремонта на своето жилище, така и на друг обект. Това условие е наложено от необходимостта да се постигне максимален резултат при наличието на относително ограничен финансов ресурс.
От всички отговарящи на горните предварителни условия, комисия от независими външни експерти ще подбере 10 жилища, на които да бъде извършен ремонт на стойност до 3000 лева."

Проектът важи за София.


Ако някоя от вас прояви интерес, нека ми пише на лични, за да дам повече подробности.

Още веднъж ви пожелавам усмивките ви да не угасват, въпреки трудностите!
И много радост и добро настроение на скорошните светли празници!


Прегръщам ви.# 1
 • София
 • Мнения: 1 066
Много хубава инициатива, ама защо ми се струва, че формулираните условия са нелогично-несъвместими и ме съмнява да има мама, която да отговаря на тях на 100%. Ако и тези условия да са мислени от умни глави... newsm78

# 2
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Много хубава инициатива, ама защо ми се струва, че формулираните условия са нелогично-несъвместими и ме съмнява да има мама, която да отговаря на тях на 100%. Ако и тези условия да са мислени от умни глави... newsm78

takava e programata i ni informiraha za neia zashtoto smiatat,che mojem taka da pomognem na niakoi maiki.

ako niakoi jelae davame vednaga kontakti s tazi organizatzia.Prosto puskem infoto takova kakvoto e.

# 3
 • Мнения: 430
Много хубава инициатива, ама защо ми се струва, че формулираните условия са нелогично-несъвместими и ме съмнява да има мама, която да отговаря на тях на 100%. Ако и тези условия да са мислени от умни глави... newsm78


Това попитахме и ние, когато ни разясняваха за какво става въпрос: как така майките хем да са работещи, хем да са самотни, хем да имат собствено жилище, хем да полагат доброволен труд Thinking

Жената ни обясни, че доброволния труд е в рамките на 3 дни (можело и през уикенда), на други обекти от същия проект - т.е. в ремонтиращите се апартаменти на други участнички в програмата.

Разлеждайки по-подробно условията обаче, ми направи впечатление първото:       
"1. Кандидатката да е глава на семейството - да има по-висок месечен доход от всички останали членове на семейството и да поема основната част от текущата му издръжка."  Струва ми се, че това означава, че могат да кандидатстват и жени, чиито съпрузи са безработни или с увреждания...

# 4
 • Мнения: 1 327
Струва ми се, че това означава, че могат да кандидатстват и жени, чиито съпрузи са безработни или с увреждания...


как да ти кажа, Кика... в тоя клуб на НЕсамотните самотни родители май повечето бивши съпрузи/гаджета са с увреждания...  ама по другите точки май малко ще се вместят..

# 5
 • Мнения: 430
Само да допълня новата информация:
Кредитът се отпуска за срок до 5 години и месечните вноски за погасяване са между 40 и 60 лв. месечно. Договарянето е индивидуално, взависимост от възможностите и желанията на бенефициента.

 Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт