Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 септ. 2004, 18:55 ч.

Пиле Жулиен...как???

  • 1 752
  • 10
  •   1
Отговори
  • London
  • Мнения: 7 746
Моля ви, ако някой знае как се готви да сподели. Мъжът ми ми отрови живота с него  Laughing

# 1
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Голямо търсене направих, но такова нещо нямам из моите рецепти. Пращам ти обаче само "пилешки рецепти" дано мъжът ти си хареса нещо. Grinning  http://www.polocommerce.com/Recepts.htm

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2 168
Моят съпруг каза, че ще ме "вземе", след като му направих това ястие Grinning  Grinning  Grinning .
Купуваш си пилешко филе/не гърди, а филе/, нарязваш го на горе- долу еднакви жулиенчета /кълцаш го по ширина на парченца 1.5-2 см/ и като го накълцаш го поръсваш с черен пипер, малко босилек, майорана/и каквото ти хрумне, подходящо за пилешко месо/ прибавяш чаша бяло вино, разбъркваш и захлюпваш да си поема миризми за колкото време имаш/ най-добре за около 1/2-1 час/. Докато то си "почива" нарязваш 400-500 грама култивирани печурки на шайбички/не много тънки/ и една глава лук+ две скилидки чесън и сядаш да си починеш и да изпиеш чаша бяло вино, от същото дето го сложи на жулиенчетата, че да сте на една "вълна" Wink .
Слагаш един тиган на силен огън, малко олио, запържваш до средата на готовността лука и нарязаните на дребно скилидки чеснови и изсипваш жулиените, като бъркаш непрекъснато да не залепнат. Като побелеят от всички страни/ а това става сравнително бързичко/ прибавяш и гъбите. Като се позапържо-задушат и те, изсипваш една голяма кофичка сметана на "Данон" и разбъркваш до пълно разтапяне на сметаната. После опитваш на сол/тоест слагаш такава/ и като поври десетина минутки на слаб огън сервираш обилно поръсено с кашкавал.
Ястието освен само по себе си, върви и с ориз, и като сос за талиятели.
Да Ви е сладко! Grinning

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
това е  калорична бомба

# 4
  • София
  • Мнения: 2 693
Katusha, непременно ще опитам рецептата... мммм, много вкусно...
Обаче имам една питанка - понеже пил. гърди и пил. филе е едно и също, да нямаш предвид бон-филе? Защото ако е така, нещо не схващам - доколкото знам "жулиените" представляват лентички, а бон-филето, наразано по ширина ще стане на нещо като кръгчета. Така както го описваш, май ще да е пил.филе от гърди необходимият продукт Rolling Eyes ... И какво е нужното количество - примерно една тарелка филе стига ли за двама души с вълчи апетит? Моля те, внеси яснота по въпросите ми по-скоро, че клавиатурата подгизна - имам повишено слюноотделяне като чета и пиша тук...

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 168
Точно бон филе е- реже се малко под ъгъл. И да- една тарелка е достатъчна- съжелявам за закъснелия отговор Grinning ...

# 6
  • София
  • Мнения: 2 693
Цитат на: Katusha
Точно бон филе е- реже се малко под ъгъл. И да- една тарелка е достатъчна- съжелявам за закъснелия отговор Grinning ...


Спокойно, още мърдам Wink ! Значи говорим за нещо като елипси... хм, ще го пробвам при първа възможност!

# 7
  • London
  • Мнения: 7 746
Ееееееееееееее, благодаря! Страхотни сте!  Laughing
Заемам се с готвенето!  Laughing  Laughing  Laughing

# 8
  • London
  • Мнения: 7 746
Цитат на: DEianaZ
това е  калорична бомба


 Laughing  Wink  Laughing

# 9
  • София
  • Мнения: 912
Katusha evala za receptata, az po-vkusno neshto ne bjah jala. Prosto njamam dumi! Vyrha e! Preporychvam ya na vsichki.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 168
Цитат на: lila
Katusha evala za receptata, az po-vkusno neshto ne bjah jala. Prosto njamam dumi! Vyrha e! Preporychvam ya na vsichki.


Радвам се, че ти е харесала Grinning  Grinning  Grinning . Това ястие е любимо за моето семейство Grinning .

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт