Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 847
здравейте, искам да ви попитам, до сега колко пъти сте правили кръвна картина от началото на бремеността. при условието, че всичко върви нормално да чукна на дърво. чакам вашите отговори.
аз правих в началото, и дали е късно  за втори път в края на 21 г.с., понеже доктора така каза, а акушерката казва трябва по рано.но нали трябва да слушаве докторите.

# 1
 • Мнения: 503
Здравей,
Ако  всичко върви нармално и нямаш оплаквания, от здравната касата ти се полага два пъти пълна кръвна картина. Единият път когато те регистрират в женската консултация и втория път преди да родиш. Аз имам приятелка, която няма проблем, но я изследват всеки месец. Незнам за според мен е излишно само да те бодът. Аз лично съм си правила само веднъж, като ме регистрираха, че съм бременна и това е било към 9 г.с.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 316
Привет.
На мен досега два пъти са ми пускали кръвна картина, но аз съм Rh -,а и съм с рядко срещана анемия. Вторите изследвания ми ги пуснаха в 23 г.с. така, че не смятам, че 21 седмица е късно. Мисля, че 3 пъти се пускат изследвания по време на бременността, ако всичко е наред. Все пак зависи от лекаря. Успех! Hug

# 3
 • Мнения: 207
На мен ми пуснаха кръвна картина като ме записваха в консултацията.Миналата седмица ми боднаха пръста да проверим хемоглоина. Ще ми правят кръвна картина още веднъж ако всичко е наред като наближи да раждам.Наистина не виждам смисъл след като всичко е добре да те дупчат излишно.Все пак лекаря знае най-добре.Леко бременеене  bouquet

# 4
 • Мнения: 766
1 път досега, когато ми правеха картона.

# 5
 • Мнения: 5 103
на мене един път за кръвна група и кръвна картина, втори път пак урина и кръв и сега 3ти за антитела,БХС това е засега:)

# 6
 • Мнения: 35
Мила Tusana, май всичко си зависи от доктора! Няма определено време и честота за тези изследвания! Всеки доктор си решава различно, според това как е свикнал да работи! Моята гинеколожка ми ги прави през месец, като в началото задължително за кръвна група и Rh, ако не си ги знаеш! Не съм сигурна, дали към края на бремеността няма да ми ги прави по-често! Поне така си мисля! Сега ходя на консултация един път в месеца, а към края знам, че прегледите стават по-начесто! Успех с бебчето!  newsm10.

# 7
  Tusana, и аз точно този въпрос исках да задам, защото съм 23г.с. и само веднъж са ми правили пълна кръвна картина + урина.Вече започнах да се притеснявам. Миналата бременност всеки месец ми взимаха кръв и урина, а към края дори 2 пъти месечно. По принцип здравната каса колко изследвания поема? newsm78

# 8
 • Мнения: 6 317
Три пъти ми правиха. В началото, в средата и в края на бременността.

# 9
 • Мнения: 2 000
В 19 г.с. ми правиха за първи път ПКК.

# 10
 • Мнения: 2 381
На мен ми взимаха кръв и урина+ изследванията за кръвна група в 17г.с.А втория път-само изследвания за кръв и урина в 25 г.с.Незнам дали ще ме изследват и трети път.
Преди да разбера, че съм бременна много ми се спеше и си бях пуснала профилактично изследвания за Hb.Може би моя доктор е взел и това предвид, т.к. тогава резултатите бяха добри.

# 11
 • Мнения: 8 505
В кои точно седмици не помня,но беше в 3. и 6.месец и преди да вляза да раждам.И трите пъти кръв и урина.

# 12
 • Мнения: 498
Според мен всичко зависи от първоначалните ти стойности от лабораторията.Ако всичко е нормално,мисля,че е абсолютно излишно да те бодат всеки месец...виж,ако ти е нисък хемоглобина би трябвало по-честичко да го контролират.На мен ми пуснаха в 16 седмица за първи път изследвания,всичко беше ок и чак сега в 27 седмица ми пуснаха втори...без промяна отново.Ако се чувстваш добре и първоначалните ти стойности са в норма е безсмислено да се изследваш постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт