Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 877
Бях решила да запиша детето там.
В края на август отидох да попитам какво трябва да направя по въпроса; каза ми, че съм закъсняла и че групите са запълнени.
Добре. После ми каза през ноември да й се обадя, за да видя дали не могат да вземат детето, ако е останало някакво място.
Днес й звъннах да попитам кога мога да отида да подам молба и тя само дето не ме наруга - тази година не приемали молби, догодина едва ли не нямало да приемат и деца - имали си достатъчно, повече от лимита, групите им били големи и т.н. Добре де, ама аз исках да я запиша в първа група - няма как да са им големи групите, тъй като още не съществуват, тазгодишната първа група догодина ще е втора!?! На няколко пъти уточних, че става въпрос за догодина, септември, за първа група. да, точно така, това било положението.
На всичкото отгоре аз съм с някакви божем връзки, тоест ходейки на някакъв детскоградински обмен в Исландия, е гостувала на братовчедите ми там, моя далечна роднина работи в градината и т.н.
Много се ядосах. Може би иска да я подкупя или нещо такова - не ми се свидят парите, принципно бих помагала с каквото мога, обаче отношението й направо ме отблъсна. Бях се спряла на тази градина, защото е близо до работата на съпруга ми, обаче много, много ми докривя.

# 1
 • Мнения: 1 412
Анда, проблемът с градините ще нараства лавинообразно-групите са свити, филиалите са дадени под наем, випуските постоянно се увеличават, а приемът е свит,защото имаше един период с малко дечица-много емигранти и т.н.-и не е предвидено, че след 98 г. новородените са се увеличили-за което браво на нас, мамите и татковците. Искам да кажа, че на директорката никак не й е лесно, а ти се подготви за дълга и упорита борба, която повечето от нас вече проведоха. Задължително възможно най-скоро подай молба, за да имаш номер в градината, в която искаш и потърси поне още 1 или 2 варианта, където също подай молби!!!Не  могат да ти откажат. Освен това доколкото знам госпожите имат право да запишат по едно "свое" дете на година-опитай и това. Търси начини, защото децата са много, градините страшно малко.
Вярвам, че директорката действително е много притеснена и затова е реагирала остро.
Успех!

# 2
 • Мнения: 5 877
Аз съм подала от януари за градината зад операта - за догодина май месец.
Исках да подам молба и тук - отсега за догодина септември.
Колкото и да е свит щатът, става въпрос за близо година по-рано! Освен това исках просто да подам молба, не съм искала да вземат детето моменталически! Да ми даде пореден номер, ебаси! Нищо, ама нищо не й струва да ми даде една бланка, да ме запише в списъка на чакащите и да ми прибере молбата в някой шкаф. Защо ще ми се прави на важна?

# 3
 • Мнения: 1 412
Да, длъжна е да ти приеме молбата и да ти даде номер. Няма право да ти откаже...аз се сблъсках  с една такава и тя направо ме отказа да си записвам децата в нейната елитна градина. Сега са в друга и пак е добра...макар че и там ме нервират, но аз съм майка-темерут,която изисква да поддържа връзка с госпожите и да и се обаждат като има проблем...
Успех в борбата-пак ти пожелавам!

# 4
 • Мнения: 3 163
Аз също съм на мнението на Мечтица-госпожа директорката  е длъжна да ти даде номер(в противен случай маже и да блъфира, че няма места), а относно записването 1г и повече по рано-ами така си е - много майки записват бебетата още от новородени #Crazy за ясли и ДГ, аз с големия така се прецаках, но с малкия  Naughty , записан е на няколко места още като беше на няколко месеца, пък после ще имам право на избор Peace

# 5
 • София
 • Мнения: 3 418
Добре де, ама аз исках да я запиша в първа група - няма как да са им големи групите, тъй като още не съществуват, тазгодишната първа група догодина ще е втора!?! На няколко пъти уточних, че става въпрос за догодина, септември, за първа група. да, точно така, това било положението.
..............
Много се ядосах. Може би иска да я подкупя или нещо такова - не ми се свидят парите, принципно бих помагала с каквото мога, обаче отношението й направо ме отблъсна. Бях се спряла на тази градина, защото е близо до работата на съпруга ми, обаче много, много ми докривя.

 При нас положението е още по-абсурдно. Дъщеря ми е в същата тази детска градина и аз искам да подам молба за първа група догодина(т.е. септември 2006 г) за сина ми.
 Колко пъти питах толкова пъти ме отрязваше. Накрая като "уточних", че все пак става въпрос за догодина ми каза след 01.01.2006 г. Сега мисля да напиша молба и да я занеса на 02.01.2006 и само да ми откаже, леле..........
А направо е немислимо да си водя двете деца в различни детски градини. Направо трябва да излизам от работа 2 часа по-рано за да си ги прибирам.

# 6
 • Мнения: 16 437
Всяка детска градина има правилник за прием на нови деца. Обикновено в него е включена клаузата за деца с предимство. Едно от въпросните предимства е за дете, което има брат/сестра, които вече са приети и ходят във въпросната градина. Поинтересувай се дали това важи за тази и настоявай - имаш привилегия!!!

# 7
 • София
 • Мнения: 12 048
Абе с тия номера вече на кълбета ще ставаме #2gunfire Подадох молби в 3-те най-близки до нас градини, навсякъде поисках да ми дадат номер и навсякъде ми отговориха, че не дават такива неща  Close Ако увисна откъм детска градина догодина наесен направо не мога да ги мисля. Close

Анда, защо не й се обади мъжът ти? На бас, че няма да го овика и че поне ще може нормално да се разговаря с нея. Аз не бих се отказала просто ей-така защото някаква си е въобразила, че работи "цар".

# 8
 • София
 • Мнения: 3 418
 На мен ми казаха, че вече нямало такова предимство - щом детето има сестра или брат в детската градина да бъде прието с предимство(в интерес на истината като четох правилника действително е отменено).
Ама разбира се, че ще е по-лесно на родителите да обикалят по един час за да си водят децата на детска и по един час за да ги прибират. Това е абсурдно.
 А относно директорката на "Преспа" - учителките толкова се страхуват от нея, че ги е страх да попитат нещо и карат родителите. На родителската среща всички стояха като наказани ученици(особено учителките).
 

# 9
 • Мнения: 668
Там номера не дават! Shocked
Аз отидох да взема бланка за молба някъде към 10.01.05 и директорката по същия начин и на мен ми се развика (дори в дир-а дълго време се оплаквах Sad). Даже същите думи използва... Все пак накарах мъжа ми да отиде и да подаде молбата и тя много любезно я приела (хм, мъжът си е мъж...) Като се върна го попитах къде е вх. №, та се връща да си иска, но му казали, че не дават... Доста време се притеснявах, понеже реших, че са я смотали някъде (молбата, де), но като отидохме през юни да проверим какво става (тоз път с мъжо под ръка! - за всеки случай), казаха, че е приета.
Друг е въпросът, че отивайки в началото на септември да питам от кога почват занятията пък ми казаха, че е в резервите на филиала и надали изобщо ще я приемат... Айде пак с мъжа ми, та всичко се нареди Embarassed
Така че и моят съвет е да отидете с мъжа си още на 03.01 и да подадете молбата заедно.
Ако те интересува още нещо - питай Simple Smile

# 10
 • София
 • Мнения: 3 418
 Направо не мога да разбера защо мъжете като отидат няма проблеми. Н
 Три мои приятелки ги разиграваха по същият начин(в три различни детски градини) и щом отидоха мъжете всичко се оправи.
 Дори едната ми разказваше, че след едномесечно ходене до детската накрая като отишла с мъжа си, той и една дума не е казал само си е стоял и всявал "респект" Wink и нещата се наредили. Joy Joy
 

# 11
 • Мнения: 668
... той и една дума не е казал само си е стоял и всявал "респект" Wink и нещата се наредили. Joy Joy
 

Абсолютно същото беше и при нас!

# 12
 • Мнения: 3 477
Странно, това за бащите е в пълна сила и тук при нас. Директорката на яслата е мека като памук с тях, а с майките е обикновено крива.......

# 13
 • Мнения: 3 777
Явно имат нужда от мъжки поглед Laughing или поне да усетят мириса на мъж.

# 14
 • Мнения: 1 233
Странно, това за бащите е в пълна сила и тук при нас. Директорката на яслата е мека като памук с тях, а с майките е обикновено крива.......


И при нас е така. Че даже и за детските магазини важи. Аз вече съм си научена - за такива неща направо си ходя с него или пращам само него ...

Общи условия

Активация на акаунт