Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 ноем. 2005, 13:10 ч.

Заплащане за раждане на близнаци

  • 1 092
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте на всички майки на близнаци! На мен ми предстои раждане през януари в Майчин дом и ме интересуваше дали трябва да платя и колко ? Лекарите искат ли си сами ? Предварително благодаря на всички !!!

# 1
  • Дива Индия
  • Мнения: 529
Здравноосигурителната каса заплаща по 370 лв. на лечебните заведения за болнична помощ за клиничната пътека Раждане, независимо от предлежанието на плода и начина на родоразширение. Здравноосигурените пациентки постъпва в болница с направление за хоспитализация, издадено от личния лекар или специалиста-АГ и не трябва да заплащат нищо освен 2 пъти потребителката такса от 1,50лв. ( или 3 лв.) за всеки ден болничен престой, но за не повече от 10 дни.  Ако имаш  и други въпроси относно правата си като здравноосигурена мога да ти помогна. Ако решиш да плащаш за раждането - не. Незнам, обаче, защо да плащаш за нещо, което ти се полага по право!?!

# 2
Много благодаря за полезния ти отговор,но мен ме притеснява друго: чувала съм ,че докторите сами си искали някаква сума.

# 3
  • Мнения: 24
Зависи от лекаря. По мои впечатления добрите специалисти не си искат пари вече - ако след раждането прецениш че заслужават може да им се отблагодариш, по начин, който ти прецениш. Аз раждах през април - лежах близо месец преди това в Патологията на 10 етаж в Майчин дом - изключително съм доволна от професионалното отношение на всички лекари и акушерки там. Пари на ръка не се дават - ако искаш раждането да води избран от теб екип - тогава се плаща на касата на болницата - но не знам колко точно. Мога да ти кажа, че за мен Майчин дом беше най-добрия избор не само заради добрите АГ специалисти, но и заради това че Неонатологичното отделение е на ниво.

# 4
  • Мнения: 440
Кристи, добре е да си имаш лекар, на когото можеш да разчиташ. Аз имах такъв, точно в МД. Близък ми беше, и до сега не зная колко точно му плати мъжа ми, тъй като това си бяха техни уговорки. Следил ми е цялата бременност, направи ми перфектно секцио /и двамата бяха застанали седалищно/, уреди ми ВИП стая. До колкото зная по принцип докторите си казват, но когато имаш някого предвид, нищо не пречи да се договорите предварително. Успех!

# 5
  • Мнения: 2 052
Ако си здравноосигурена не дължиш нищо на никого. Друг е въпросът ако си решила да раждаш с определен лекар, това е въпрос, който ще си го уреждате помежду си. Аз нямам представа как става това, никога не съм го правила. Като ми изтекоха водите, отидох в болницата и родих при дежурния екип. Както и да родиш ти пожелавам здрави и добри дечица.

# 6
  • Мнения: 7 282
тогава се плаща на касата на болницата - но не знам колко точно.

и до сега не зная колко точно му плати мъжа ми, тъй като това си бяха техни уговорки.

мами, вие ще ме сбъркате?!? #Crazy
Като че ли не се е отнасяло за вас.

А на въпроса, не се плаща повече, отколкото за раждане на едно бебе

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт