Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 май 2011, 17:36 ч.

лечение при диабет

 • 32 476
 • 117
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
От скоро съм диабетик. Наследствено обременена съм и живеех с надеждата да ме подмине . Открих го при профилактичен преглед без да имам някакви признаци . Стойностите са около 7 -8 но си е началото - изписаха ми ГЛЮКОБАИ по половинка три пъти дневно . Но страничното действие на лекарството е стомашни проблеми -газове и разтройство .Нека някои препатил сподели с какво се спасява от тях.

# 1
 • Мнения: 377
Диабет се лекува само с диета и натурални добавки, а не с химия. В нета има достатъчно информация. Диабет може да се отключи и от постоянен прием на лекарства (например тези за високо кръвно). Не мисля, че е наследствено. Наследяват се само лошите хранителни навици, които предразполагат към едни и същи заболявания.

# 2
 • Мнения: 1 278
Диабет се лекува само с диета и натурални добавки, а не с химия. В нета има достатъчно информация. Диабет може да се отключи и от постоянен прием на лекарства (например тези за високо кръвно). Не мисля, че е наследствено. Наследяват се само лошите хранителни навици, които предразполагат към едни и същи заболявания.

Как може да пишете такива неща??? Толкова много хора имат наследствен диабет! Разбира се, не при всички той е наследствен.
Кой Ви каза, че се лекува само с диета??? Той въобще не се лекува, ако трябва да бъдем точни. Лечението е само поддържащо-да се нормализира кръвната захар. Но пълно излекуване няма.
Най-удобният случай на диабет е, когато човек е само на диета. Моята майка е така. Но не винаги диетата е достатъчна. Ендокринолозите решават какво да бъде лечението. Нима Вие ще препоръчате само диета и хранителни добавки вместо инсулин??? Вярвате ли, че такова лечение ще нормализира кръвната захар? Освен това диетата при всеки тип диабет е задължителна! Дори и да сме на хапчета или на инсулин!
Сега към авторката на темата. Щом не Ви харесват предписаните лекарства, обърнете се към ендокринолозите да Ви предпишат други. И спазвайте съответната диета. Понякога кръвната захар след употреба на лекарства се нормализира и се преминава само на диета. А в по-лошия случай, ако не се нормализира се преминава на инсулин. Инсулините също са различни видове. Има по-силни и по-слаби.
Не зная дали не трябва да потърсите и мнението на друг ендокринолог. Чудя се дали при такива стойности на кръвната захар проблемът Ви няма да се реши поне засега само с диета. Моята майка преди 10г. започна да се бори с диабета. Но нейният е старчески, а не наследствен. Има съществена разлика между тези 2вида диабет. Кръвната и захар беше 12 и само със строга диета я нормализира за 2-3седмици. После премина към по-лека диета. До ден-днешен е така.
Не зная влиянието на разни хранителни добавки върху кръвната захар. Ако някоя добавка помага, добре. Но едва ли тя ще може да измести сериозното лечение и диетата. Най-много лечението да бъде по-слабо. Диабетът е нещо твърде сериозно и не трябва да се експериментира с неутвърдени методи. Последиците от него са необратими.

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 23:49 от vl

# 3
 • SA
 • Мнения: 3 149
Привет, rusova11 ! При теб става въпрос за диабет от 2 тип, предполагам. Само глюкобай ли ти предписаха? Според мен ако диабетът ти е отскоро, то диетата и физическата активност са много по-важни за лечениети на диабета, отколкото медикаменти. Това лекарство глюкобай намалява резорбцията на въглехидрати в червата, заради което са и тези странични ефекти, които си описала. Най-ефективно може да се справиш с тях като просто ограничиш до минимум приеманите въглехидрати - плодове, ориз, картофи, тестени, то и без това намаленият им прием е препоръчителен.
Мои близки с начален диабет са доволни от една хранителна добавка на базата на канела-
http://apteka.framar.bg/30004456/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B1%D0%B5% … 1%86%D0%B8-fortex
Исках само да добавя, че умерена физическа активност поне няколко пъти седмично за час-два също би имала много добър ефект. Успех ти желая !

# 4
 • Мнения: 377
И двата типа диабет вече се лекуват напълно без инсулин !!! И то пълно излекуване на 100%...Лечението с инсулин е стара практика, която вече се отрича.

# 5
 • SA
 • Мнения: 3 149
Инера , би ли посочила, ако това не те затруднява линкове, описващи 100% излекуване на диабетици от 1 тип с почти липсваща панкреасна секреция на инсулин с алтернативни методи?

# 6
 • Мнения: 1 278
И двата типа диабет вече се лекуват напълно без инсулин !!! И то пълно излекуване на 100%...Лечението с инсулин е стара практика, която вече се отрича.

Представям си какво ще кажат моите близки лекари, с които доста пъти сме коментирали диабета. Мога пак да ги питам и да пиша отново.
Колко човека досега са излекувани? Къде са те? В Бг, в Европа, по света? Когато твърдим такова нещо, трябва да покажем ясна и точна статистика! Дори те трябва да бъдат показвани по телевизията, като успех на алтернативните методи. Може ли да се твърди, че тези методи лекуват 100% от диабетно болните? Ако не са 100%, тогава колко точно са? И друг съществен въпрос има. От колко време се смятат за излекувани? Колко години са минали? Или може би месеци? Написаното "излекувани" означава, че техният панкреас е напълно възстановен и е в състояние да произвежда необходимите количества инсулин, за да се реши проблема с кръвната захар.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 13:06 от vl

# 7
 • Мнения: 0
" Диабет и други нарушения на жлезите

Магнезият е от изключително значение за диабетиците. Той е необходим за производството, функционирането и транспортирането на инсулина. Възстановяването на резервите на магнезий в тялото може да отложи във времето или да предпази напълно от диабет II тип, както и евентуално да предотврати свързаните с него усложнения – сърдечни болести, ретинопатия, невропатия, импотентност...

Диабетната невропатия например е усложнение, което твърде често може да настъпи при диабет – при до 50% от хората с тази болест! Именно нервните поражения са основната причина за импотентността сред страдащите от диабет мъже. Известно е колко назаменим е магнезият по отношение на нервната проводимост.
Трансдермалното  възстановяване нивото на магнезия с магнезиев хлорид е идеалният начин за доставяне на профилактичните и отчасти  - на лечебните дози. Подобно третиране помага да се избегнат усложненията, включително високото ниво на холестерола, аритмията, високото кръвно налягане, „тихите” инфаркти и внезапната сърдечна смърт (вижте и точката за сърдечно-съдовите болести, захарната болест е може би най-силният предразполагащ фактор към тяхното ранно и бързо развитие).

Магнезият е жизненоважен и за останалите ендокринни функции. Гонадотропин рилийзинг хормоните се отделят от хипоталамуса в мозъка. Те подтикват отделянето на регулиращите хормони от хипофизата, включително при жените стимулиращия фоликула и лутеинизиращия хормони. Последното на свой ред води до производството на естрогени и прогестерон в яйчниците (повече за употребата на магнезия при женски проблеми, вижте в съответната точка). Магнезият участва и в производството на мелатонин от епифизата (пинеалната жлеза), който е "денонощният часовник" в тялото.
Щитовидните и околощитовидните хормони са особено важни за обмяната на кислорода и минералите, за растежа и развитието, за състоянието на нервите и сърцето. Магнезият е незаменим кофактор при множеството сложни ензимни процеси, свързвани с производството и регулацията на тези хормони. Освен общи процедури, могат да се правят и компреси на шията с леко разредено магнезиево олио. Това може да помогне и при затлъстяване, тъй като своевременното изхвърляне на отпадъчните продукти е тясно свързано с дейността на щитовидната жлеза.
Според ред съвременни проучвания, дори нивото на такива жизнено важни хормони като надбъбречния ДХЕА (дехидроепиандростерон) може да бъде увеличено безопасно с помощта на абсорбиране на магнезий през кожата. (Макар да не е ясно защо точно тази форма явно предизвиква увеличаване на нивото на ДХЕА, обяснението вероятно е свързано с проникването на магнезия през мастните тъкани.) Тъй като ДХЕА е един от основните биомаркери за остаряването, дългосрочният прием на усвоим магнезий води до подмладяващи резултати, включително по отношение на общото ниво на енергията, преобразуването на тлъстините в мускулни маси и съответно възвръщането на високата спортна форма у състезатели с „проблематично ЕГН”... и разбира се, до подобряване състоянието на старите хора без спортни амбиции, които ще са доволни и на далеч по-скромни резултати в своето всекидневие! "

От книгата на д-р Димитър Пашкулев " Пийте магнезий... през кожата "

# 8
 • SA
 • Мнения: 3 149
Принципно, възможно е хора с диабет от 2 тип, при които панкреасът свръхпродуцира инсулин, с правилна диета, спорт и някои хранителни добавки да се излекуват- т.е. да постигнат нормални показатели. Също е възможно ако се хранят правилно , никога повече да не развият признаци на диабет.
При хора с напълно изчерпана инсулинова секреция обаче - а това са такива с дългогодишен диабет от 1 тип и крайната фаза на диабет от 2 тип- не виждам как това може да се получи. Инсулинът е важен хормон, контролиращ освен цялата обмяна на веществата , и вещество с многостранни функции в организма. Човек не може да съществува без инсулин и когато той не се синтезира от тялото, то трябва да бъде внесен отвън.
Затова- какви алтернативи предлагат тези , които отричат лечението с инсулин? Освен трансплантация на панкреас примерно, или лечение със стволови клетки/ което също би имало за цел производството на инсулин/?
А пък да се каже, че инсулинолечението е "остаряла практика" ... къде и кога е остаряла тази практика, при условие, че се прилага навсякъде?

# 9
 • Мнения: 8
И двата типа диабет вече се лекуват напълно без инсулин !!! И то пълно излекуване на 100%...Лечението с инсулин е стара практика, която вече се отрича.
Не пиши подобни глупости, че всички ще се смеят, а ако някой повярва може и да се излекува ...посмъртно.

# 10
 • Мнения: 62
Удавник и за сламка се хваща, тъй че пробвайте

Лечение на диабет без лекарства

8 супени лъжици семена се заливат с вода и се оставят да набъбнат до другия ден в хладилника; след това водата се изхвърля и семената се слагат в блендер с прясна вода - разбиват се добре, докато се получи подобна на мляко смес - това количество семена е за 1 литър вода. Получената бяла смес се прецежда във филтър за кафе, за да остане само течността без други примеси. Пие се по 1 чаша сутрин на гладно и 1 чаша вечер преди лягане. През деня също може да се пие от нея, но не за сметка на сутрешната или вечерната дози. Кръвната захар се регулира за около 1-2 месеца.

http://dreamland-bg.com/index.php?topic=3448.0

# 11
 • Варненска клюкарка
 • Мнения: 10 436
Тези стойности не са никак високи, по-скоро са т.н. гранични. С редуциране на около 5 кг. от теглото и малко повече физическа активност, ще се изненадаш от ефекта- много е вероятно кръвната ти захар да паддне под 5mmol/l и да не се налага да приемаш медикаменти, но дори и да стане така, трябва редовно проследяване на нивата на кръвната захар, защото веднъж вече са показали отклонение от нормата. Понякога е достатъчно меренето само на гликирания хемоглобин.

ПП Инера не знам за кой път те засичам в здравния да даваш безумни съвети и го правиш с такава убеденост, все едно си най -малкото доцент по медицина- осъзнай се, че някой наистина може да ти се върже.

# 12
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 058
И двата типа диабет вече се лекуват напълно без инсулин !!! И то пълно излекуване на 100%...Лечението с инсулин е стара практика, която вече се отрича.

ми дай подробности, де...
Идваш, палиш фитила и изчезваш.


Аз също смятам, че Беллора е напълно права.
Русова11, пробвай със строга хранителна диета + физическа активност. Има време и за хапове...
И аз съм в кюпа, така да се каже. С наследствен (да речем) диабет явно ще имам среща. Казва явно Wink

# 13
 • BG
 • Мнения: 2 449

ПП Инера не знам за кой път те засичам в здравния да даваш безумни съвети и го правиш с такава убеденост, все едно си най -малкото доцент по медицина- осъзнай се, че някой наистина може да ти се върже.

+1  Peace

# 14
 • Под гъбата
 • Мнения: 1 264
Цитат
Принципно, възможно е хора с диабет от 2 тип, при които панкреасът свръхпродуцира инсулин, с правилна диета, спорт и някои хранителни добавки да се излекуват- т.е. да постигнат нормални показатели. Също е възможно ако се хранят правилно , никога повече да не развият признаци на диабет.
В моят случай успях с диета и едно лекарство да задържа нещата за около 5-6 години. Трудно е, даже много трудно да не се поемат въглехидрати. Сега пак ми е зле и си чакам резултатите в понеделник. След това ще видим какво следва. Cry

Общи условия

Активация на акаунт