Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 май 2011, 21:55 ч.

МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 54 575
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 9
Здравейте,купих си хлебопекарна Елит,направи страхотни хлябове и реших да направя и кекс.Включих на програма кейк и направо се учудих,ще прави кекс за 3 часа и 10 минути,Моля,някой ако може да ми каже,това нормално ли е?

# 646
  • София и не само :)))
  • Мнения: 1 339
Здравейте!
Имам спешна нужда от информация - тръгнах да правя кекс по рецепта от книжката на хлебопекарната, но там пише да се сложи сода за хляб 1 пакет - колко грама е това? Thinking Аз имам от тази в кутиите и я съхранявам в бурканче (нямам спомен колко грама е била). Маята също пише, че е 1 п., но предполагам, че стандартно са по 7 гр. Rolling Eyes
Благодаря предварително!

В подобни случаи отваряш първата ти попаднала рецепта за кекс. Разликата между рецепта за кекс за машина и за обикновена фурна не е голяма. Въпрос на вкус е кое ще се прави по-често. У нас синът хареса повече кекс, който си е чист фъч (Кекс №2). Пробвахме го с мас, също и с масло, с комбинация от сода с бакпулвер, както и само със сода. Сигурно и само с бакпулвер ще стане добре. Тъй като обичам експериментите, пък и не винаги имам всички продукти, правя разни варианти и все става хубаво.

Нямам представа защо има програми за кекс с продължителност 2-3 и повече часа. Ако имах такава машинка, просто щях да пробвам поне веднъж да видя какъв кекс ще ми опече.  Sunglasses Wink

Специален поздрав за bolqrka64 - много здраве, късмет и усмивки! Мисля си за машинката - възможно е да й се е развалило нещо, щом не втасва и не пече добре. Можеш да си провериш ръчно продуктите. Измеси всичко в машината и оттам нататък си направи питка във фурната (с две втасвания). Ако всичко е добре, проблемът е ясен.

Днес синът ми имал проблеми - пуснал машинката с продуктите и легнал да спи. Обаче по някое си време е спирал токът и явно за дълго. Уж втасал горе-долу... Каза, че е гладен и с указания от моя страна го е пуснал на печене. Да, ама явно втасването е било недостатъчно, та крайният резултат не е добър. После му казах да пусне един бърз хляб, та спасихме положението с вечерята.  Simple Smile Нищо де, кучето ще си има осигурен хляб за седмицата.  Wink

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 00:00 от alys

# 647
  • Варна
  • Мнения: 64
 Благодаря за пожеланията! Не е от брашното, нито от маята. Пробвах с различни брашна и всички марки мая /суха и на кубче/ налични на пазара, и резултатът е все един и същ. По-вероятно е от машината, но вече ми писна да се занимавам със сервизи. Явно хлебопекарните "Зелмер" издържат по една година. И първата даде фира след 1г. и 3м. ,ама ние да сме живи и здрави.  Оставяла съм го да втасва повече, но после при печене спада и хлътва. Сега я ползвам да меся тесто за пица. Като захладнее ще опитам да го пека във фурната, че сега е много топло. Като ми мине яда ще се огледам за друга марка.
 Хайде лека нощ и успешна нова седмица!
                                

                                                

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 00:35 от bolqrka64

# 648
  • Варна
  • Мнения: 781
Сега преоткривам експресната програма на хлебопекарната си. И там доста добре стават нещата,пък и значително по-бързо. Вече и аз нося на гости топли хлебчета,както и по разните пикници,които организираме с приятелите си.
На мен пък нещо не ми се получава хляба на експресната. Изключвам това, че не е надут много , ясно ми е , че не втасва добре. Целият хляб в основата си е в брашно. Пробвала съм да слагам по-малко, но пак така се получава, все едно не го обърква добре .
Ще споделиш ли рецепта, по която правиш и се получава добре ?

# 649
  • Мнения: 805
На мен пък нещо не ми се получава хляба на експресната. Изключвам това, че не е надут много , ясно ми е , че не втасва добре. Целият хляб в основата си е в брашно. Пробвала съм да слагам по-малко, но пак така се получава, все едно не го обърква добре .
Ще споделиш ли рецепта, по която правиш и се получава добре ?
Машината ми е от Лидл- Силвър крест. Експресната програма е №5. За килограм хляб,средна коричка й трябва 1ч.18 мин., а рецептата,която най-често правя е следната:
  • 360 мл. вода
  • 4 с.л. олио
  • 4 ч.л. захар
  • 4ч.л. сол
  • 630 гр. брашно (тук си позволявам малко свобода,не слагам точно толкова,а 600гр. и смесвам различни видове брашно - бяло, царевично,пълнозърнесто.Общо взето каквото имам подръка)
  • 1 пак. мая. ( и тук няма значение какъв грамаж е маята.Аз използвам само суха мая,но този хляб ми се получава както с френската мая,която е 11гр.,така и с тази на д-р Йоткер по 7гр. Хляба с френската мая ми бухва повече)
Хляба изпълва 2/3 от контейнера,а максимума на машината ми е 1250 гр. хляб
Желая ти успех,дано ти се получи.Ще чакам отзиви.

# 650
  • plovdiv / veliko tyrnovo
  • Мнения: 168
На мен пък нещо не ми се получава хляба на експресната. Изключвам това, че не е надут много , ясно ми е , че не втасва добре. Целият хляб в основата си е в брашно. Пробвала съм да слагам по-малко, но пак така се получава, все едно не го обърква добре .
Ще споделиш ли рецепта, по която правиш и се получава добре ?
Машината ми е от Лидл- Силвър крест. Експресната програма е №5. За килограм хляб,средна коричка й трябва 1ч.18 мин., а рецептата,която най-често правя е следната:
  • 360 мл. вода
  • 4 с.л. олио
  • 4 ч.л. захар
  • 4ч.л. сол
  • 630 гр. брашно (тук си позволявам малко свобода,не слагам точно толкова,а 600гр. и смесвам различни видове брашно - бяло, царевично,пълнозърнесто.Общо взето каквото имам подръка)
  • 1 пак. мая. ( и тук няма значение какъв грамаж е маята.Аз използвам само суха мая,но този хляб ми се получава както с френската мая,която е 11гр.,така и с тази на д-р Йоткер по 7гр. Хляба с френската мая ми бухва повече)
Хляба изпълва 2/3 от контейнера,а максимума на машината ми е 1250 гр. хляб
Желая ти успех,дано ти се получи.Ще чакам отзиви.
И аз имам същата машинка.Не съм ползвала още експресната програма.Но може да направя сефтето  на 5 програма с твоята рецепта. Grinning

# 651
  • Варна
  • Мнения: 781
Машината ми е от Лидл- Силвър крест. Експресната програма е №5. За килограм хляб,средна коричка й трябва 1ч.18 мин., а рецептата,която най-често правя е следната:
  • 360 мл. вода
  • 4 с.л. олио
  • 4 ч.л. захар
  • 4ч.л. сол
  • 630 гр. брашно (тук си позволявам малко свобода,не слагам точно толкова,а 600гр. и смесвам различни видове брашно - бяло, царевично,пълнозърнесто.Общо взето каквото имам подръка)
  • 1 пак. мая. ( и тук няма значение какъв грамаж е маята.Аз използвам само суха мая,но този хляб ми се получава както с френската мая,която е 11гр.,така и с тази на д-р Йоткер по 7гр. Хляба с френската мая ми бухва повече)
Хляба изпълва 2/3 от контейнера,а максимума на машината ми е 1250 гр. хляб
Желая ти успех,дано ти се получи.Ще чакам отзиви.
Моята е Мулинекс , но програмата като времетраене е пак толкова 1:20 ч. Тази програма прави само по 1 кг хляб.
Рецептата от моята книжка е почти същата- водата е толкова , а брашното даже е 565 гр (по памет ) . Аз мислех, че е много брашното, а ти слагаш даже 600 гр  newsm78 Ще взема да пробвам  твоята рецепта изцяло и ще кажа резултата  Peace

# 652
  • Мнения: 805
keisi-f, това е рецепта от книжката към хлебопекарната. Отвори на страницата,на която се описват рецептите за 5 програма.
nikolovi, стискам палци да се получи.  Peace
А ето да видите последното ми произведение по тази програма.Смесих 500гр. бяло брашно със 100гр. царевично,другото е по рецептата.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31422793&l=3075e55a16&id=1589222450
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31422794&l=8e842afc9f&id=1589222450
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31422795&l=63de99d2c3&id=1589222450

# 653
  • Мнения: 3 756
На мен пък нещо не ми се получава хляба на експресната. Изключвам това, че не е надут много , ясно ми е , че не втасва добре. Целият хляб в основата си е в брашно. Пробвала съм да слагам по-малко, но пак така се получава, все едно не го обърква добре .
Ще споделиш ли рецепта, по която правиш и се получава добре ?
Машината ми е от Лидл- Силвър крест. Експресната програма е №5. За килограм хляб,средна коричка й трябва 1ч.18 мин., а рецептата,която най-често правя е следната:
  • 360 мл. вода
  • 4 с.л. олио
  • 4 ч.л. захар
  • 4ч.л. сол
  • 630 гр. брашно (тук си позволявам малко свобода,не слагам точно толкова,а 600гр. и смесвам различни видове брашно - бяло, царевично,пълнозърнесто.Общо взето каквото имам подръка)
  • 1 пак. мая. ( и тук няма значение какъв грамаж е маята.Аз използвам само суха мая,но този хляб ми се получава както с френската мая,която е 11гр.,така и с тази на д-р Йоткер по 7гр. Хляба с френската мая ми бухва повече)
Хляба изпълва 2/3 от контейнера,а максимума на машината ми е 1250 гр. хляб
Желая ти успех,дано ти се получи.Ще чакам отзиви.
И аз имам същата машинка.Не съм ползвала още експресната програма.Но може да направя сефтето  на 5 програма с твоята рецепта. Grinning

И аз ще пробвам тази рецепта, защото не винаги имам време да чакам 3ч за хляб, и то не аз де, а домочадието Wink

# 654
  • plovdiv / veliko tyrnovo
  • Мнения: 168
keisi-f, това е рецепта от книжката към хлебопекарната. Отвори на страницата,на която
се описват рецептите за 5 програма
Ами аз да ти кажа мама ми я купи и веднага взех рецепта от форума и почнах да правя от тук неща и книжката така си стои. Grinning Но сега пак ще я извадя.

# 655
  • Мнения: 0
TRIABVA MI RECEPTA ZA HLEBOPEKARNA

# 656
  • plovdiv / veliko tyrnovo
  • Мнения: 168
Каква по-точно искаш лесна или трудна?Да знам каква да избера

# 657
  • Велико Търново
  • Мнения: 155
Здравейте, аз от година имам машина и редовно ползвам съветите ви, много задружна и полезна групичка сте  Hug Четох по-напред, че при някои Мулинекси се разваля уплътнението на чопчето на което се поставя бъркалката, което ме сполетя преди два дни. Та въпроът ми е - този дефект не се ли покрива от гаранцията или трябва да купувам ново казанче при неизтекла гаранция? И има ли други сервизи или са само в София, Варна и Пловдив както пише на гаранционната карта?

# 658
  • Кукуландия
  • Мнения: 91
Има и в Пазарджик, но като гледам местоположението ти май не ти е от помощ  Mr. Green Когато на нашата се развали моторът мъжът ми се обади на някой от телефоните в гаранционната и от там му казаха, че има и в Пазарджик, та може да направиш същото и да ти кажат кой е най-близо до теб.  Peace И трябва да пробваш да го оправят, щом е в гаранция.

# 659
  • София и не само :)))
  • Мнения: 1 339
Имаше някакъв малък срок, до който и казанчето е в гаранция, но това прочетох тук, във форума. Иначе на мене ми се беше развалило казанчето и си купих ново (не, защото така исках; пък машината я взеха за поправка и я държаха цели 3 седмици  Sick). Чета, че вече цената е към 50 лв.  #Cussing out.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт