Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 324
Как да си направя лятото бульони, които да използвам зимата? Как да приготвя по-концентриран бульон? В буркани ли да го затворя или във вакуумиращи пликчета във фризера? Или да изсуша зеленчуци и да запечатам в пликчета? Моля, дайте идеи.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 342
замразяваш го във формички за лед и после слагаш кубчетата в торбички. същото можеш да направиш и с нарязани на ситно зеленчуци микс и подправки.
за по-концентриран - освен да вариш в по-малко вода за друго не се сещам

# 2
  • Мнения: 324
Това за формичките за лед е токова гениално и просто като всяко гениално нещо Hug.
Аз си мислех за по-концентриран бульон и наситен вкус като правя местен бульон дали няма да е по-добре да го оставя да ври на отворен капак за по-дълго време?

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 342
ами незнам, аз винаги съм гледала възможно най-малко да варя заради витамините. но пък съм го ползвала само за бебешки пюрета и не е било нужно да е чак толкова концентриран. слагах по 2 кубчета в бурканче. та като се замисля, ако го ползваш за готвене не на бебе, май по-добре в някакви по-големи форми да го направиш - за мъфини или нешо подобно. Thinking

# 4
  • Мнения: 324
Точно така. Ще направя и в двата варианта. Благодаря.

# 5
  • България
  • Мнения: 4
Аз го приготвям ето така, и най-често го съхранявам на кубчета. Моят обаче е доста концентриран - 2 кубчета ми стигат за супа или ризото за 4-ма възрастни. Вярно, че варенето убива някои от полезните съставки, ама като си помисля какво има в купешките, в крайна сметка пак ми се струва по-полезно. Използвам го повече за овкусяване, а витамините идват от другите съставки в яденето.

# 6
  • Мнения: 324
Страхотна рецепта. Идеята с поетапното добавяне на продуктите като се замразяват е много добра, така ще мога да слагам цяло лято само най-доброто на което попадна. Изобщо целият сайт е едно богатство. Като видя така направено нещо с любов и старание, се чувствам щастлива. И аз попивам от енергията и заряда на автора.
Върти ми се и друго из главата. Събират ми се много бурканчета от пюрета. На тях какво приложение мога да им измисля? Мога ли да приготвя лятото в тях бебешки супи и да ги консервирам за зимата? Как става консервирането, когато е в буркани? И колко време е трайността?

# 7
  • България
  • Мнения: 4
Много ти благодаря, smileme, за добрите думи за сайта.  Simple Smile Това ми дава пък на мен енергията да продължавам... С бебешки пюрета или супи досега не съм се занимавала, нито със стерилизирането им, но веднага след като намерим хитро и удобно приложение за многото бурканчета, ще пишем за това   Laughing

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт