Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 юли 2011, 07:44 ч.

Непрестанен тормоз от Пощенска банка

 • 16 375
 • 65
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7 561
Здравейте!
Имаме кредит към Пощенска банка,чиято падежна дата е 15 число.Кредита не е в просрочие,вноските си вървят редовно.Проблема идва от там,че служителите звънят ако не всеки ден,то през ден да питат кога ще направим вноска.Не го намирам за нормално това.Стигнахме до там,че с мъжа ми си сменихме номерата,за да не ни безпокоят,но ни намериха  домашния телефон(явно от друга банка) и звъненето се прехвърли на домашния. ooooh!Казахме им,че ще подадем жалба в полицията,но ефект нямаше,абсолютно.
Сблъсквали ли сте с това и как да процедираме от тук нататък. Tired

# 1
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
искаш да кажеш, че къмто 14ти, 15ти вие си внасяте редовно всеки месец без пропуск, и те понеже си нямат друга работа от 1ви до 15ти ви звънят?
само едно имам да кажа по тази тема
да, бе, да

# 2
 • Варна/UK
 • Мнения: 1 008
Аз пък имам друг проблем с тях. Бях станала гарант по един кредит, които не е бил обслужван година. Човекът теглил кредит е посочил в документите към банката моя адрес, като негов постоянен, което би следвало да идват писмата в нас. Да, ама не. За тази една година не е получено никакво писмо, че е в просрочие, нито до него нито до мен, като гарант. Нито едно телефонно обаждане, въобще никаква информация. Кредитополучателят направи ново споразумение с банката и започна да си погасява вноските, но в по-голям размер от месечните. И без да бъда уведомена и въпреки новото споразумение, са ме дали на съдия изпълнител и съм осъдена. Парите които са погасявани след просрочието не са отразени и не са подадени на съдията. Съдията иска ново извлечение от банката, а те не пращат такова вече три месеца. Наех си адвокат преди два месеца и все още нямаме отговор от тях. Миналата седмица, моя адвокат е пуснал жалби. Оказва се, че никой не си е направил труда да уведоми юристите на банката, че има ново споразумение и кредита се погасява вече и поради това, те са стигнали до тази крайна мярка.

# 3
 • Мнения: 7 561
искаш да кажеш, че къмто 14ти, 15ти вие си внасяте редовно всеки месец без пропуск, и те понеже си нямат друга работа от 1ви до 15ти ви звънят?
само едно имам да кажа по тази тема
да, бе, да

Ти мислиш ли,че ако кредита е в просрочие,аз ще пусна тема и ще се жалвам,знаейки,че вината е в нас???
Да,вноски се правят преди 15-то число,но те звънят да питат кога ще се внесе следващата.
Попитах ги веднъж защо го правят,с каква цел,а те ми отговориха,че така ги карали да звънят.

# 4
 • Мнения: 7 561
luska,ми явно или ще звънят,та ще се скъсат или ще те пратят в дън земя и няма да те уведомят Tired

# 5
 • Мнения: 209
А какъв е проблема да не се вдига телефона?

# 6
 • Мнения: 7 561
пухи-пухи,по принцип няма проблем,но въпроса е принципен.
Нужно ли е да си сменям номерата,да си изключвам телефона и т.н. само защото така им било наредено отгоре да си звънят.

# 7
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 665
Забелязвам,че всяка втора тема е за банка или монополистите (виваком, мтел, глобул), топлофикация.
Не отиват на добре нещата.

Съжалявам много авторката за абсурда, на който е подложена.

# 8
 • Мнения: 209
Кристал,наистина не знам какво се прави в такива случаи, и дали някакви жалби биха имали ефект?
Но много стана своеволията на различни институции и фирми!
И когато не се "озъбиш" продължават да играят хоро на главите ни!

# 9
 • Варна/UK
 • Мнения: 1 008
Едно разбрах от многото ми контакти с техните служители през последните месеци, а то че няма никаква комуникация между тях. Препращаха ме да се обаждам в централния офис в София, те не знаеха за какво става на въпрос и казаха да говоря с юристите. Говорих и с тях, а те не знаеха, че този кредит се обслужва вече и нямаха новото извлечение от погасените вноски, а те не са малко 7 000 лева. Накрая ми писна и си наех адвокат, ама все още си чакаме за отговор Simple Smile Прочетох договорът и в него пише, че  страните по договор са длъжни да се уведомяват за настъпили промени и т.н. ама мен ме уведомиха единствено с покана за доброволно плащане. Всичко се е случило след новото споразумение и погасяване на вноските. Натрупаните лихви и такси са огромни, а лихвите са изчислени върху сумата която е била преди новото обслужване по кредита, като не са приспаднали това,което е погасявано.

# 10
 • Мнения: 7 549
Аз много лесно се оправям с такива. Затрупвам с имейли на висок тон "горните" етажи и работата се оправя. Twisted Evil Не се занимавай с обикновените служители. Почти съм сигурна, че не те лъжат като ти казват, че така им е наредено. Whistling

Имах подобен тормоз, но чрез смс-и. Падежът на лизинга е 14-ти, а още след 5-6-то число се започваше, въпреки, че парите дори не минаваха през мен, а по банков път. Не съм вземала мерки, но в последните месеци съобщенията спряха. newsm78

# 11
 • Мнения: 209
Прочетох договорът и в него пише, че  страните по договор са длъжни да се уведомяват за настъпили промени и т.н. ама мен ме уведомиха единствено с покана за доброволно плащане. Всичко се е случило след новото споразумение и погасяване на вноските. Натрупаните лихви и такси са огромни, а лихвите са изчислени върху сумата която е била преди новото обслужване по кредита, като не са приспаднали това,което е погасявано.

И какви са санкциите за неизпълнените клаузи?
Или те важат само за кредитополучателя? Wink

# 12
 • София
 • Мнения: 11 755
Кристал, има нещо ненаред в историята ти. В Пощенска имам ипотечен кредит и кредитна карта, различни вноски на различни дати - от близо 5 години. Никога, ама никога не съм получавала обаждане, когато погасяването е било наред.
Виж имах обаче едно просрочие на кредитна карта Транскард навремето, бяха ми прекратили договора едностранно и трябваше да се разберем как ще си погасявам задължението. Те вече си ми звъняха най-редовно. Разбирахме се примерно, че ще преведа 100 лева на 5-то число и няколко дни преди това започваха да ми звънят. Разбирам ги обаче хората и не съм им се сърдила, аз съм си оа*ала пейзажа, така че ... В интерес на истината обаче, след 4-5 вноски, преведени точно както сме се разбрали, те също престанаха.

Така че дали премълчаваш нещо (то не си и длъжна всичко да си казваш, разбира се); дали има нещо, което сте направили не както трябва преди време, при редовно и навременно обслужвани кредити никой не звъни. Имало е нещо, което ви е вкарало в някакъв списък с нередовно обслужвани кредити.

# 13
 • Мнения: 7 561
Прочетох договорът и в него пише, че  страните по договор са длъжни да се уведомяват за настъпили промени и т.н. ама мен ме уведомиха единствено с покана за доброволно плащане. Всичко се е случило след новото споразумение и погасяване на вноските. Натрупаните лихви и такси са огромни, а лихвите са изчислени върху сумата която е била преди новото обслужване по кредита, като не са приспаднали това,което е погасявано.

И какви са санкциите за неизпълнените клаузи?
Или те важат само за кредитополучателя? Wink

Няма такива клаузи LaughingТо тяхното си е ясно,винаги са си в правото!

# 14
 • Мнения: 7 561
Бърди ,кредита си е обсолютно редовно обслужван от 2008 година.Нямаме закъснения до момента.Масовото звънене започна от около година,преди това не са звъняли така.
Но те не звънят за просрочие,а да питат кога ще се внесе следващата вноска.Искат да им кажа точна дата.

Общи условия

Активация на акаунт