Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sf
 • Мнения: 3 346
Идеи приемам всякакви.
Искам да кърмя още 1-2 месеца, максимум до годинка и да отбия дъщеричката ми.
Струва ми се невъзможно. За биберон-залъгалка не ще и да чуе, шише изобщо не приема.
Нощем спи при мен, тъй като се буди и търси да суче. Ползва гърдите ми за биба.
Също така заспива само на гърда. Това е единствения начин за приспиване. Пробвала съм всякакви други варианти, не става.
Как ще я отбия? Хайде течности ще приема някак - с лъжичка, с чашка. Но какво ще правя с приспиването и буденето нощем?

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 3 678
Аз имам няколко не успешни опита да отбия малката .На две години и един месец  се наложи да пия АБ ,които нямаше как да отложа и спрях от раз за 10 дни.Първите две три нощи бяха трудни-много рев, тръшкане .Гушках много , бях си приготвила любими неща за ядене , които да и дам ,защото ядеше по много пъти .На четвъртата нощ мина само с вода , говорих много че цицито е болно и не няма мляко.АКо това не помагаше и давах да гушка цицата и така се успокояваше .Но мисля , че тя донякъде беше готова за това .Десет дни по -късно нямаше драма , спря нощното хранене и остана само водата .Все още спи до мен и като се събуди се гушкаме.Късмет !

# 2
 • Мнения: 7 946
Срокове за кърмене не съм си поставяла никога, защото кърменето не е само храна, но и успокоение за бебето.
Отбих сина ни на 2г и 9мес., защото бях с проблемна втора бременност, и ми идваше нанагорно Tired. За целта прибегнах до Даум екзол, който обаче хитреца бършеше в плика на одеалото, и продължаваше да суче Mr. Green. Та с повече обяснения и гушкане се получи..

# 3
 • Sf
 • Мнения: 3 346
Поставям си срок, защото ми се налага да отбия тогава. Иначе кърменето е удоволствие за мен. Но до годинката се налага да съм я отбила. При мен надали ще стане с обяснения, много ще е малка. Благодаря все пак за споделения опит!

# 4
 • Мнения: 7 946
Опитай се да го направиш плавно за да не е стрес нито за детето ти, нито за твоя организъм.
Редуцирай кърменията, като според детето (предполагам това за приспиване ще да е последно) първо махнеш нощните, после сутрешните, и последно за приспиване..
За да не те търси през нощта, или си сменете местата със съпруга ти, или спи за седмица на друго място/в друга стая.
Сутрешните-с разсейване и игра; а тези за заспиване-с повече гушкане песнички и от сорта..

# 5
 • Sf
 • Мнения: 3 346
Ще пробвам.  Peace

# 6
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
На тази възраст се отбива по-лесно от гледна точка на това, че детето още не разбира толкова и емоционалната страна на нещата не е толкова разцъфнала, както и помни по-кратко. Има вероятност по-лесно да се нагоди към новия живот без кърмене, с помощ от твоя страна.
Съжалявам, че се налага да отбиеш, има ли други варианти?
Както МТВ ти е писала, ще сработи тактика на разсейване, плавно намаляване на кърменията и т.н., но не забравяй същевременно да й осигуриш адекватен млечен прием, защото на тази възраст млякото остава много важен източник на хранителни вещества за детето.

# 7
 • Мнения: 47
Noel, и ние с бебо спим заедно и той ме ползва за биба през нощта и то по няколко пъти , а скоро искам да го отбия. Той сега е на 10  месеца и половина и мисля до годинка да съм успяла. И той не ползва биба. Пиши ако постигнеш успех с някой похват:) за да го пробвам , моля!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт