Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 юли 2011, 15:36 ч.

проблем с колега

 • 4 860
 • 29
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 168
Здравейте!Имам нужда да споделя с вас и евентуално да ми помогнете за взема решение в следната ситуация.От 4 години работя в мобилен оператор,като  3 от тях са в сегашния ми магазин.Добър търговец съм,справям се  добре и това се оценява от управителя ми.С колегите се разбирам ,уважавам ги и винаги съм била насреща .Преди около 17 дни колега с когото съм била в най добри отношения и приемах като най близък  спря да ми говори.За себе си реших,че се сърди ,защото  нямах възможност да отида на рождения му ден.Повярвайте ми през тези дни ми беше много мъчно ,че ме подминава и дори едно добро утро не ми казва.Опитах се да изясним отношенията си,но той ми отговори ,че му е нужно време.Създалото се напрежение ми се отразява на работата,също и в къщи.Много съм чувствителна и изживявам това,плача,раздразнителна съм,изгубих желание да отида на работа.
Днес помолих управителя ми за преместване.Отговори ми ,че ако толкова много държа,ще уважи решението ми.Помоли ме да обмисля добре нещата,защото той е доволен от мен  и иска да съм при него,неговото желание е да остана.В момента ме е освободил  и съм у дома за да мога да преосмисля всичко това и да взема правилно решение.
Преди това помоли колегата да поговори с мен и да изясним проблема.На въпроса ми защо от едната крайност на приятелство стигнахме до тук ми отговори ,че колеги са му казали ,че съм създала интрига за него и той е сигурен ,че е така.Понеже аз съм човек който мрази клюките и не се занимавам с такива неща ,го помилих да ми каже поне какво съм казала и да извикаме човека който го твърди.Отговори ми ,че сме били екип и не сме имали нужда от повече напрежение.Аз се разплаках и сложих край на разговора ни.
Сега трябва да взема решение,дали да остана в магазин в който съм свикнала ,познавам голяма част от клиентите които ме харесват,добър търговец,управител на когото мога да разчитам винаги или да се преместя в друг магазин където трябва да се докажа отново.
Извинявайте ,че стана дълго ,може и да е объркано ,защото в момента плача и пиша.

# 1
 • Мнения: 10 583
Не бих се преместила. Не и заради цупните на колега! В крайна сметка не се е случило нещо в професионален план, а в личен. Да си ходи той.

# 2
 • Мнения: 326
 Според мен прекалено навътре взимаш нещата, не е здравословно. Чак ревове, депресии и трагедии за изживяваш за това, че един колега (стига да няма там и други лични взаимоотношения освен колегиалните) ти е сърдит. Та такива неща се случват постоянно в живота, хората охладняват един към друг, и то много по-близки хора отколкото едни обикновени добри колеги. Щом се чувстваш толкова зле според мен идеята да смениш офиса е много добра, така ще започнеш на чисто и ще се разсееш, но наистина, не взимай нещата толкова навътре, хората от много ненужни размисли и тревоги и някоя болест могат да си докарат.

# 3
 • Мнения: 673
Недей напускай.
Този проблем ще мине и ще се забрави.
Случват се такива неща в големите колективи.
Щом никой не спи с никой проблеми няма.
Плюс това в момента има голяма безработица и може до стоиш и 6-8 месеца без работа.
Връщай се и кютай. Споко! Peace

# 4
 • Мнения: 1 127
Не може всеки път да бягаш когато нещо не върви, остани в магазина за да си изясниш ситуацията. Дори колегата да не иска да говори с теб все нещо ще дочуеш, а може колегата ти да поразмисили и да си изясните отношенията!

# 5
 • Варна
 • Мнения: 168
Момичета,благодаря !Имах нужда да чуя странично мнение.Припокрива се с това на моите близки.
Отношенията ни  са били само приятелски и колегиални,съжалявам ,че съм го приемала като приятел.

# 6
 • Мнения: 2 479
Може и да си оправите отношенията с колегата. Щом е поискал, дай му време, но не се самонаказвай за нещо, което не си направила.

# 7
 • Мнения: 4 966
Затова не е здравословно да се бъркат колегиалните и приятелските отношения.
За подобно нещо не бих си сменила работата, но и с колегите съм просто колега. Единици от тях са ми по-близки и то само извън службата. Peace

# 8
 • Мнения: 1 855
И в другият офис можеш да се натъкнеш на нещо подобно,а може и по-лошо.
Смяна на работно място за подобен "проблем" е несериозно.
Имаш доброто отношение на шефа - гледай напред !
И това ще мине.

# 9
 • Мнения: 655
Извинявам се, но това са буквално истории тип "4ти клас". Вие сте големи хора, какви са тези клюки и интриги!? Още повече, той е мъж! На теб ти е простено, до някъде, жена си. Но не дей да ревеш, никой мъж не го заслужава! И не се мести, ако той има проблем да се премести той. Успех и горе главата! Peace

# 10
 • Мнения: 1 188
Здравей и от мен!Ичакай да се поуталожат нещата и той сам ще пристъпи към разговор с теб.Дотогава и ти постъпвай като него - като се разминавате, можеш да го поздравиш само първия път, а след това щом той те подминава, така действаш и ти.Но , запомни, че е по-добре да го оставиш първата крачка да направи той.И не мисля, че е добра идея да се местиш заради подобен казус.Желая ти късмет и стискам палци за скорошно разрешаване на ситуацията!

# 11
 • София
 • Мнения: 3 688
Не зная на колко години си, но историята звучи много детински. Човек може да бъде чувствителен и въпреки това адекватен в реакцията си към проблемите в работата. 
След като колегата ти - приятел не желае да говори с теб, бих уважила решението му. Бих останала в същия офис и бих продължила да си гледам служебните задължения, както и до сега. Колкото повече чепкаш тази история, толкова повече ще изпадаш в ситуацията да доказваш, че нямаш сестра.

# 12
 • София
 • Мнения: 592
Ани1, че ти никога ли не си изпитвала онова малко мръсно удоволствие да помъчиш някого - не си имала по-малки сестри май...
Ако съм човечна с някой, а той си го проси и даде зелена светлина за лек садизъм, не мога да си представя да изпитам каквото и да е угризение...

А ти сигурна ли си че не си харесвала малко тоя колега? Питам заради частта с приятелството преди проблема, а и цялото "подлагане" след това ми изглежда ненормално пасивно и безгръбначно, каквото имат някои по-чувствителни към партньора си жени.

# 13
 • Мнения: 4 966
И друго ми е странно: защо намесваш и странични хора в тези интриги /такива са, защото този колега надали ти е бил "най-близък приятел", когато се е вързал на чуждите приказки/, като коментираш със шефа ти, а дори искаш и съдействие от него като в детската градина.
На мястото на шефа бих ви уволнила и двамата. На работа хората не ходят да се обичат, а да работят, а в случая намесените лични отношения са пречка на комуникацията и по работа. Peace

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 2 083
Не бих се преместила. Не и заради цупните на колега! В крайна сметка не се е случило нещо в професионален план, а в личен. Да си ходи той.

 Peace

Общи условия

Активация на акаунт