Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 юли 2011, 13:08 ч.

Рецепти с агнешко месо

  • 1 341
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Агнешки гювеч зарзават

Продукти: 500 г агнешко (телешко) месо, 500 г овнешко месо, 100 г краве масло,
4 картофа, 4 малки червени домати, 2 глави лук, 8 пиперки, шепа зелен фасул, 1 патладжан, 120 г грах, шепа бамя, 1 чаена лъжичка доматено пюре, магданоз, червен пипер, сол.

Приготвяне: взима се тлъсто месо. Нарязва се на порции и се пържи в сгорещена мазнина. Изважда се от мазнината, в която се слага лукът, нарязан на дребно. Като се позапържи, добавят се доматеното пюре и червен пипер. Запръжката се разрежда с хладка вода. Връща се месото, посолява се, пече се на фурна и когато полу омекне, се прибавят зеленчуците в зависимост от твърдостта им: първо зеленият фасул, после грахът, патладжанът, попарената бамя, пиперките, картофите на кръгове, червените домати, магданоз. Гювечът се пече до пълното омекване на зеленчуците. По желание гювечът може да се залее със заливка от яйца, брашно и мляко.

Агнешки млечен гювеч

Продукти: 500 г агнешко месо, 2-3 супени лъжици олио, 2 връзки зелен лук,
2 чаши кисело мляко, 4 яйца, 2 супени лъжици брашно, черен пипер, сол.

Приготвяне: агнешкото месо, нарязано на парчета, се запържва. Прибавя се бялата част на зеления лук, нарязан на дребно, и се задушава. Залива се с вода или бульон. Посолява се и се пече на фурна. Прибавят се черен пипер и зелената част на лука. Когато месото омекне, гювечът се залива със смес от мляко, яйце и брашно. Пече се в отделни малки гювечета, в които се сервира. Накрая се залива с вряща мазнина, в която има щипка червен пипер.

Агнешко (телешко) печено с яйца и ягорида (зелено грозде)

Продукти: 1 кг агнешко или телешко месо, 350 г ягорида, 4 яйца, 100 г краве масло, 15 г сол, 5 г червен пипер.

Приготвяне: обезкостеното месо се измива, наръсва се с червения пипер и солта и се слага в пръстен гювеч. След това се намазва с маслото, напръсква се с вода и се пече във фурна, като от време на време са полива с отделения сок. Добре изпеченото месо се залива с разбитите и смесени с изцедения сок от ягоридата яйца и се запича 1-2 мин.

# 1
  • Мнения: 466
Може и да греша, но българите не са много фенове на агнешкото месо.Дори имам познати ,които не го и близват, сякаш ще ги отрови.Аз също признавам хапвам рядко агнешко -на Гергъов ден , защото кумецът ми е Георги и  на някои сборове в нашия край.  Simple Smile
 Иначе рецептите са много вкусни! Peace

# 2
  • Мнения: 0
Агнешко месце с картофки най-обичам.

http://www.mandjorno.com/agneshko-meso-s-kartofi.html

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт