Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
До скоро майка имаше забрана за излизане в чужбина. Преди 1 месец получи писмо, че е вдигната забраната. И не само тя е получила, сигурно още много хора са получили. Какво означава това?
Много не ми става ясно.
Може да пътува само с лична карта из Европейският съюз или не може да има международен паспорт, защото, напр, хипотетично, в Турция не може да отиде на работа.
Това с тези забрани беше пълна идиотщина, защото хората ги заробиха тук, а ако можеха да излизат, щяха да работят в други страни и да си плащат задълженията. Но, разбира се, трябваше да вземат на хората и парите, и имотите, и всичко, сега кой както може ще се спасява навън, ако ще 20 часа да работи, но да има пари да изплаща задължения в Бг,
Като е крепостен човек тук, и като не може да намери работа, какво може да направи, само се трупат още , и още дългове, всичко е изкуствено направено!

# 1
  • в рока
  • Мнения: 1 082
Цитат
.
Може да пътува само с лична карта из Европейският съюз или не може да има международен паспорт, защото, напр, хипотетично, в Турция не може да отиде на работа.

Извинявай,обаче просто въпроса ти е много неправилно построен newsm78Какво точно питаш?По принцип ВАС обяви ,че закона в Бг за запор за напускане на страната заради необслужван кредит противоречи на Европейската директива за свободно движение на гражданите на Европейския съюз.Което ще рече ,че дори осъден заради задължение към банка,можеш да пътуваш необезпокояван в ЕС и в  ЕО.За други държави не знам.И аз иначе се радвам много ,че вече това безумие е отменено(за сега) WinkИ да наистина станахме като крепостни селяни заради многото права,която държавата ни дава на банките,но това е друга тема #2gunfire

П.П.Потърси инфо в нета по въпроса ,мисля ,че имаше пояснения

# 2
  • Мнения: 198
Доколкото съм запозната тази възбрана важеше за излизане от страната, независимо дали отиваш в страна от ЕС или друга. Сега вече можеш да пътуваш навсякъде, дори и да имаш задължения над 5000 лева.

Общи условия

Активация на акаунт