Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 авг. 2011, 14:57 ч.

Имам нужда от съвет

 • 5 368
 • 75
 •   1
Отговори
 • Мнения: 68
Здравейте, момичета.

Първо да кажа, че имам и друг профил, но от съображения за спокойствие ще пиша като новорегистрирана. Обръщам се към вас, защото сте минали по този път и се надявам да ми дадете кураж, смелост и ако може - съвети.
В петък трябва да пътуваме към морето. Отиваме на почивка. А вчера аз разбирам, че моят любим хубостник ходил на обяд...В офиса му, негова подчинена е бременна. От близо два месеца не е на работа. Та в петък, вместо да иде на работа, ходил да обядва с нея. Същата тая кака му била близка приятелка /по негови думи/, емоционално близка приятелка. Заради нея последните две години от живота ми са ад - то не бяха обяди, то не бяха чатове в скайпа, че даже и признания свалят ли се или не. Мисля, че не е спал с нея, но и в това вече не съм сигурна. По едно време нещата уж спряха - тя се беше отдръпнала. Но нашата връзката толкова се прецака, че тръгнахме на семеен терапевт. Всеки път обясняваше, че между тях нищо няма, че не комуникират с изключение на служебните разговори. И изведнъж аз разбирам първо, че е бременна - нещо, което той месеци наред е крил - нарочно и усилено. Отива да обядва с нея, когато тя не е на работа - и това обилно залято с лъжи, но не толкова добри, че да не го хвана и накрая трябваше да разбера, че всъщност нищо не е свършило /така както си мислех и така както ми беше казвано, в това число и пред терапевтите/ - те пак си били близки - пак си обядвали заедно и пак си чатели в скайпа. От цялата терапия нямаше никакъв смисъл.
Чувствам се объркана, обидена, предадена и унижена. Трудно понасям болката в момента. Иде ми да си тръгна от него, но нямам сила да мина през прага. Дъщеря ни, която е на 4 години го боготвори. Той я обожава. Аз не знам дали съм някъде в схемата. Мъж, който поне уважава жена си не би й причинявал това.
Не знам какво да направя. Наистина не знам. Нито е да си тръгна от него, нито е да остана...Дори ей сега тази вечер не знам какво да направя и как да се държа...

# 1
 • Мнения: 305
Значи, нещата не са били приключили,а са минали в по-дълбока нелегалност.
Предполагам как се чувстваш....
Не те съветвам веднага да го оставяш.....ами да се замислиш за себе си.
Не се фокусирай върху него, той го усеща и се ласкае....Направи така, че той да се тревожи дали ТИ нямаш тайни обожатели.
Спри да го дебнеш, намери си външни занимания, излизай, пътувай с приятели, грижи се за себе си повече, гримирай се.....излез от тесния домашен кръг и имай и свой живот.
Нека знае, че не си му "в кърпа вързана". Това действа безотказно - ако все пак има нещо между вас.Колкото повече го дебнеш и подозираш- толкова повече го подтикваш натам, и му услаждаш тръпката от забраненото.
Нищо не можеш да направиш срещу отношенията между тези двама души, това което можеш да направиш е - ти да се обичаш и уважаваш, да се държиш над ситуацията. 
Пробвай, пък да видим...няма да ти навреди.
Има моменти в които отношенията в брака улягат, свикваш, доскучава....а понякога има нужда от адреналин, тръпка, емоции.....и биват намирани другаде...Не комнтирам дали е лошо това или не, но е факт.... Hug

# 2
 • Мнения: 68
Не знам дали съм фокусирана върху него. Бях. Бях отчаяно фокусирана. После лека-полека се отдръпнах. Бях се изгубила, сега отново намирам себе си. Започвам пак да се обичам и харесвам. Сигурна съм, че имаше моменти, в които ме приемаше като "в кърпа вързана", но от поне половин година не е така. И точно в този период нещата са минали в "нелегалност". Обяснението - не съм била приемала нормално отношенията му с нея, не искал бил скандали. В същото това време ние ходим на терапевт, ние не спираме да говорим за нея с терапевтите, не спираме да се обясняваме трябва ли или не трябва да има такава приятелка. И сякаш това не стига - ми той взел, че й споделил за тези наши посещения...Това го разбрах вчера. Иначе бях спряла да се интересувам - от него, от нея. Затова и не бях разбрала, че е бременна. Ако бях ровила сигурно щях да знам в момента на забременяването й, хаха. Тя от известно време не ходела на работа, дори вече била в отпуск по майчинство. И хоп - я дай да се видим...Трябваше да чуя дори и това: "Ти нищо не знаеш за мен, не знаеш за какво мечтая, какво харесвам и не харесвам, за всичко, което искам /разбирай нея/ трябва да се карам с теб. А с нея това го няма. Лесно ми е". Онемях. Така не го познавам, че няма нужда да ми говори. Така не го познавам, че от начина, по който прекрачва прага разбирам как е минал денят му, така не го познавам, че мога да чета мислите му...

# 3
 • Мнения: 305
Наранена си, защото вместо ти да си му най-близката жена, има някаква друга, дето му се явява по-близка.И на всичкото отгоре търпиш критики, че в сравнение с нея...ти не знам си какво.

И на мен се е случвало да ми споделят възхищение от "някоя си", и когато нещата минат в друг план....и престава да ми се споделя.Тази жена вече е "тайна".Тя е част от "другия му живот", до който аз нямам достъп.

Нещата може и да са платонични, но точно мъжете най-малко вярват в подобно "приятелство".....Но не е невъзможно. Има мъже, на които им е липсвала майчина ласка в детството, и в последствие се обграждат с приятелки, колежки, даже по-възрстни...ей така, да си запълват липсите-само хипотеза.

Но факта е, че тази жена е станала ваша болна тема.Ако нещата са платонични и искате да запазите семейството - не се фиксирайте върху нея, извадете я от "нелегалност", нека говори свободно за нея пред теб.....само така ще разбереш истината.Ако той не се чувства застрашен от теб.И ти не се чувствай застрашена от нея.
Ако нещата са по-сериозни - бъди готова. Направи си мисловен експеримент, какво ще стане ако се разделите, как ще подредиш отново живота си...имай смелостта да стигнеш до край в мислите си, до "най-страшното".....за да видиш, толкова ли е страшно наистина? Дали пък няма да се освободиш от страховете и да си кажеш - какво пък....каквото и да ми поднесе живота, ще го посрещна .....
И да живееш без този кошмар - ами сега, той дали ме лъже, дали не, дали не е с нея, дали...дали....

# 4
 • Мнения: 28 778
Ох , не знам какво да ти кажа .
Мъжът ти е обсебен от тази жена . Това е ясно .
Доколко тя го провокира , не е важно .
Никакви терапии няма да ви помогнат , докато тя е в мислите му .
Казвам ти го , защото имах такава връзка , само приятелска , не интимна ( по мое настояване ).
Беше полудял просто .   ooooh!
Харесвах го , обичах го като приятел , ласкаеше ме вниманието му , защото беше 10 години по-млад от мен . Но до там .
Това , обаче го нахъсваше още повече .
Не съм вярвала , че този мъж , който познавам в съвсем друга светлина , като силен , хладнокръвен , дори безскрупулен , ще плаче от любов ...
Защото не искам да съм с него .
А не исках , защото и двамата бяхме семейни , с деца .

Така , че мъжът ти напълно го разбирам .
Мъчно ми е за теб , но не знам как да ти помогна . Hug

Относно познаването , моя бивш съпруг също не ме познаваше , по-скоро не пожела да ме опознае .
Може да се окаже , че и ти се заблуждаваш , че познаваш съпруга си .

Успех ! Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 1 075
Да живееш с мъж, който е влюбен в друга жена е доста мъчително. Минах през това. Моят също се кълнеше, че няма друга, че си въобразявам,... не ми се навлиза в подробности.
Моят съвет е, да се махаш от него. Докато си с него, ще си нещастна.
Оправдания и причини да останеш с него ще намериш хиляди. Има само една причина да го напуснеш - тя е, че обича друга жена.

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 154
Омайница ,а ти знаеше ли за връзката му през тези 2 години ....щом като не си направила нищо значи по някакъв начин си приела техните отношения. Това е мое мнение не те съдя за нищо знам , че много боли да научиш нещо такова ..... моят бивш мъж преди години го бях хванала с комшииката ,моя бивша приятелка и негова бивша работничка така ,че знам как се чувстваш повярвай ми ! Незнам какъв съвет да ти дам честно казано може би трябва и ти да си потърсиш нещо странично , а между другото има мъже ,които цял живот ходят с някоя жена и независимо от това си запазват семейството ,изборът е твой! Успех !

# 7
 • Мнения: 68
Знаех за това приятелство - той така го нарича и дума не дава да се каже, че е връзка, та знаех от самото начало. Тутакси го надуших. В началото всичко ми се обясняваше с най-големи подробности - скарала се с гаджето, събрала се с него, кой на кого какво казал. Дори се опита да ни сприятели. Затова и изпаднах в потрес, че е скрил за нейното забременяване. Простият факт, че му става подчинена дори ми беше дебело подчертан. Но важната новина за промяната на нейния семеен и женски статус - не. А какво направих вече дори не помня - от безкрайните разговори, през няколкото ми неуспешни опити да си тръгна, до посещението при семеен терапевт. И всичко с едничката цел - е ли редно и е ли нормално такова приятелство. За мен - не, за него - нищо лошо нямало, нищо нередно не правел. Всъщност така диаметрално застанахме всеки на позициите си, че и до ден днешен не виждаме как ще ги сближим. И терапевтите не помогнаха. Казаха му, че всичко, което прави другия нещастен е нередно, но никой не чу. Възможно е терапевтите да ми помогнаха да си стъпя отново на краката и леко-полеко да започна да се абстрахирам. Пак казвам - през цялото това време, в което ходехме на терапия /декември - май/ той непрекъснато обясняваше, че това момиче на практика не го вижда. Оказа се лъжа. Всъщност преди година отношенията им охладняха. Или поне така ми беше казано и аз повярвах в тази легенда. Спрях да я споменавам, спрях да се интересувам от нея. Дори факта, че е бременна в известна степен ме успокои. И вчера се изпусна - пак били започнали да обядват заедно, пак си пишели в скайпа. Е, не било като преди...не били близки...но няма как вече да вярвам.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 154
А сигурна ли се ,че е бременна от него и ако е как е допуснал такова нещо не ми е ясно при положение ,че има семейство .....и какво го задържа при тебе .....незнам просто разсъждавам в много трудна ситуация си попаднала ....

# 9
 • Мнения: 28 778
А сигурна ли се ,че е бременна от него и ако е как е допуснал такова нещо не ми е ясно при положение ,че има семейство .....и какво го задържа при тебе .....незнам просто разсъждавам в много трудна ситуация си попаднала ....

Аз не прочетох , че е бременна от него ? newsm78

# 10
 • Мнения: 68
Simple Smile. Ако имаше и най-най-най-малка вероятност да е бременна от него, нямаше да се чудя какво да правя Simple Smile. Кълне се, че не е спал с нея. И не знам що му вярвам, а не трябва Simple Smile.

# 11
 • Мнения: 28 778
Възможно е и да не е спал .
Което не значи , че не е луд по нея .

# 12
 • Мнения: 68
Хепи мама, напълно съм съгласна. Така е. Това обяснявам и аз вече толкова време - че е влюбен и че такова приятелство няма. Съвсем друго е. Че ако един мъж се държи така с мен, няма да имам никакви съмнения какво се върти в главата му и какво иска. Не, не съм го била разбирала. Нищо не съм разбирала.
И като капак на всичко трябва само до няколко дни да реша с него ли да ходя на море или само с детето.

# 13
 • Мнения: 28 778
Омайница ,   Hug
 
То е ясно той какво иска , но е възможно да не го е получил .
За морето , както си решиш .
С него - ще говорите само за това , сама - ще го мислиш дали не е с нея ... ooooh!

# 14
 • София
 • Мнения: 592
Щом и семеен терапевт не е помогнал...
Мисля, че само детето ви държи заедно. Ако ти си съгласна на такава форма на псевдо семейство, може би ще останете заедно до старини  Peace

Общи условия

Активация на акаунт