Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 авг. 2011, 14:58 ч.

Как се правят сусамките?

  • 2 658
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 208
Здравейте.Искам да си направя сама сусамки,но не зная как.Предпочитам да са от тези гръцките с мед,сусам и бадеми.Някой правил ли е такова нещо?Бихте ли ми дали ваши рецепти,който сте пробвали и се получават.В обикновените сусамки пише че съдържат захар и сусам.Дали запичат сусама или е необработен?И откъде мога да си купя голямо количество сусам?

# 1
  • Мнения: 899
Любимите ми сусамки са по рецептата на Пеп-40, страхотна е  Heart Eyes Можеш да си добавиш различни ядки към сместта, каквито ти се иска да има:

http://pep-4o.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html

Голямо количество сусам съм вземала от Кауфланд, Женския пазар и Метро.

# 2
  • пак там
  • Мнения: 1 378
Аз ги направих по рецептата на pep-4o - наистина станаха бързо и много вкусно. Страхотна рецепта!

Само дето явно нещо не направих като хората, та едвам ги отлепих, та после едно търкане падна...  Embarassed Приемам съвети за най-лесно отлепване на сусамките от дъската  Simple Smile

# 3
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
защо на дъска... това ми е странно
принципно всякакъв карамел се изсипва върху намазана с олио метална повърхност
обърни алпакяна тава, намажи я с олио и изсипи сусамовият карамел
разстели с широка плоска лъжица , която също е намазнена
като се поохлади леко , нарежи с намазнен нож


пп. сега прочетох обяснението на Пепчо - дъската да е намокрена, аз така не съм опитвала никога и не мога да го коментирам

# 4
  • пак там
  • Мнения: 1 378
Икси, благодаря!

# 5
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 3 770
И аз съм ги правила по рецептата на Пеп-4о и много добре станаха. Следващият път мисля да им сложа обаче малко по-малко сол, да видим дали няма да ги разваля, но на мен ми бяха малко солени, та затова, пък ще видим.
Аз нямах проблем с отлепването от дъската. Защо ли се е получило така при теб, Рися? Но питай Пеп-4о, тя най-добре ще може да ти отговори.
Ето как изглеждат моите сусамки по рецептата на Пеп-4о.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 02:10 от Venetta

# 6
  • Мнения: 4
Най-лесният начин, за да не залепва по дъската е да изсипвате сусамките върху хартия за печене ( или алуминиево фолио) .

Общи условия

Активация на акаунт