Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 авг. 2011, 21:22 ч.

Кошмари

  • 1 367
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Сънувам страшни сънища, които изглеждат напълно реални. Първият път се прибрах от доктор и понеже бях станала рано си легнах, беше около 13ч. Сънувах, че се събуждам защото усетих, че някой влезе в стаята и реших, че приятелят ми се е прибрал.. за това започнах да му говоря "Хей Алекс, рано си идваш... аз си легнах понеже нали ставах рано за доктор и много ми се спеше.. ела да те гушна.. защо не ми отговаряш ? Алекс ? Алекс ти ли си ? " и усещам нещото точно до мен застанало до леглото и да ме гледа.. обаче не мога да си отворя очите ,бях парализирана, и гласа започна да ми се променя като разбрах, че не е приятелят ми и започнах да питам кой е там. Започнах да говоря като демоните по филмите дето нищо не се разбира докато на края само си отварях устата без да издавам звук. Както бях парализирана единият ми крак започна да се отпуска и успях да стана както и да си отворя съвсем леко едното око. Реших да изляза колкото се може по-бързо от апартамента, а когато стигнах до вратата тя беше отворена, за това се върнах да видя дали има някой и отидох в кухнята. Видях едно момченце  на около 7-8 годинки, голо до кръста, леко муграво да рови в хладилника и тогава се събудих. Забравих да спомена, че когато разбрах, че не е приятелят ми и става нещо нередно, в съня си реших че трябва да се събудя и се опитвах, обаче не можех, за това реших че всъщност не спя.
След това сънувах почти всяка вечер кошмари, с пожари и т.н. Но там чувството е друго, бих казала нормални кошмари.
Вторият път когато сънувах "нещото" - Беше преди около 10 дни, бях при майка ми, бяхме изкарали деня заедно и всичко беше много хубаво. Сутринта се събудих като тя тръгна за работа и след това се опитвах да заспя, но не можех, по-скоро си дремех и си помислих колко ще ми е удобно да си завъртя главата на другата страна и така най-вероятно ще заспя. Щом си обърнах главата на другата страна и веднага усетих как започвам да се парализирам на ново.. започна от дясната ми ръка за това бързо се обърнах и знаех , че нещото беше там до леглото, но не го виждах, за това се опитах да викам "какво искаш ? махай се от мен, остави ме намира" после гласа ми отново изчезна и след като ме "пусна" (вече не бях парализирана) се обърнах така както си бях легнала с обърната глава и си отворих очите .. така се събудих, ако мога да кажа, че изобщо съм заспивала.
И последният път беше тази вечер. Ще се опитам да го обясня колкото се може по-ясно защото наистина е объркано. Сънувам , че сънувам как съм имала кошмар , приятелят ми е заспал на дивана в хола (той наистина беше заспал там) и аз ставам да отида да го събидя защото съм сънувала нещо много лошо и ме е страх, тръгвам на там и се опитвам да светна лампите, обаче те не светят, нито една.. отивам при него и го събуждам казвам му, че ме е страх и искам да дойде да си легне до мен, а той се сърди, че го събуждам (понеже пие лекарства които го карат да се чувства уморен и го приспиват) и докато му обяснявам усещам, че има нещо друго което не е наред и някъде там се събудих от тоя сън, и ставам да отида до приятеля ми да му кажа, че имам кошмар и да го помоля да си легне до мен, та ставам и се опитвам да светна лампите а те не работят (точно както в съня преди малко) така отивам до приятеля ми и всичко е както го описах по-горе , обаче тои става , аз намирам фенер, на вън има буря и светвам към стената, виждам че стените са пребоядисани, след това към дивана - той претапициран, приятелят ми казва, че всичко това е станало докато спя (дошли са майстори и т.н) решаваме да отидем към стаята с компютрите, отваряме вратата и всичко е в пердата.. за това решихме, че ще бягаме към някоя черква и "нещото" не трябва да е много далече , защото като излязохме намерихме чадър и решихме , че е негов, тичахме по пътя и видяхме човек до една кола , питахме го дали е видял нещо нередно, а той се държеше, все едно не знае за какво става дума, за това продължихме, точно пресякохме улицата и видяхме друг мъж , Алекс направо му се нахвърли и докато го стискаше аз наблюдавах предишният който бяхме видяли, той вече не беше сам, имаше друг с него, мъж с бяла коса и очилца, гледаше как приятелят ми се бие и говореше по телефона, не знам как усетих , че е той и веднага казах на Алекс , че сме объркали, че лошият е от другата страна.. и така се събудих този път наистина, светнах лампата и се опитах да си доспя така, защото ме болеше супер много глава.Всеки път когато сънувам това "нещо" което ме парализира и променя гласа ми, ме боли ужасно глава.

Зная, че стана дълго, но съм разказала всичко, до най-малката подробност, защото знае ли човек къде е разковничето. Моля, ако някой е имал същият или подобен сън, да каже как  се е отървал, или някой да ме посъветва как да се отърва аз, на какво се дължи и изобщо каквото знате за този вид сънища. Забравих да кажа, че преди това кошмари не съм сънувала, сънувала съм веднъж годишно, че може би и по-рядко, обикновено сънувах все хубави сънища, за това и много обичах да спя... а сега ме е страх да мигна Sad

# 1
  • Мнения: 56
Мислила ли си да потърсиш съветите на психолог?

# 2
  • Мнения: 52
Твоето състояние се нарича сънна парализа, при нея усещам чуждо присъствие,
че някой иска да те задуши и други... Случва се при стрес, преумора, когато мозъка ти
се е събудил, но тялото още не!

# 3
  • Мнения: 750
 
 "Сънната парализа е нормално състояние, в което тялото се намира всяка нощ. Докато спим, тялото частично се парализира, за да не "отиграваме" сънищата си, да не се разхождаме по покривите, да не скачаме от прозореца, когато сънуваме, че летим. На тялото обикновено са необходими 6-8 часа пасивна почивка. На мозъка са достатъчни само 4-5 часа отдих. При това мозъкът никога не спи напълно. Той винаги работи, но на различни честоти. Понякога съзнанието ни се пробужда преди тялото ни, и това може да е предизвикано от външни стимули. Усещането за парализа на тялото се проявява когато тялото изостава в пробуждането - необходимо е малко време за да се възстановят връзките мозък-крайници. Няма нищо  свръхестествено или плашещо в сънната парализата. Тя е напълно нормална и жизнено-необходима за нормалния ни сън. Като студентка правих изследване за един курс и статистиката показа, че около 65% от хората са преживявали сънна парализа поне един път в живота си. Начините за излизане от това състояние са няколко. Най- лесният е, след като знаете причината, да се успокоите и да заспите отново. Друг начин е да не губите самообладание и да регулирате дишането си за да стане равномерно и пълноценно. И друг начин е да започнете да се раздвижвате постепенно и спокойно от пръста на едната ръка, дланта, ръката и т.н, докато излезете от състоянието. Много хора използват сънната парализа като тармплин за осъзнато сънуване или за излизане от тялото. Някои дори съзнателно го предизвикват, като умишлено се въздържат от сън за повече от 4 часа. Други приемат медикаменти или големи дози витамин B12 преди сън, за да стимулират мозъчната си дейност и да не позволят на съзнанието да заспи преди тялото."

# 4
  • Мнения: 1 272
Гледай "Четвъртия вид".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт