Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 502
Отварям нова тема, не намерих подобна.
Моите момичета стават след броени дни на 2 години и за времето до 3 годинки смятам да ги гледа детегледачка /кандидатствахме по програма "отново на работа"/. Не знам как да процедирам със свикването на децата с жената. Тя е много мила и внимателна с тях, но някакси ми се струва невъзможно да изляза и да я оставя сама с двете наведнъж /както процедират в яслите/.
Дали е по-добре да започне да излиза навън само с едното дете или да остават вкъщи сами, или известно време да стоим и аз и детегледачката заедно с момиченцата ми  newsm78!
Това, което ме притеснява е, че когато сме заедно, те искат всичко да правя аз с тях- да ги облека, да ги сложа на гърне, да им подам нещо... Наблюденията ми са само от два дни, прекарани заедно.
Моля, ако имате опит, споделете! Иска ми се да привикнат към промяната по- безболезнено!

Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 285
Аз нямам опит с детегледачка Мойте тръгват септември на ясла , но от опит знам че докато си си в къщи те няма да свикнат с жената остави ги за 1-2 часа сами с нея в къщи и стойте някаде близо до вас че ако има проблим да се върнете .  Аз съм ги оставяла така когато имам спешна работа и го приемат добре като посвикнат ще почне и да ги извежда , но определено децата слушат повече чуждите хора отколкото родителите си ама как го казах имах предвид че с нея ще бъдат по послушни  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 277
Откакто навършиха 1 годинка ги гледаме заедно с детегледачка. Като станат на 2 тръгват на ясла, но почнат ли да ми се разболяват смятам да ги спра и да ги гледа само тя, а аз се връщам на работа. Дали защото бяха малки и не разбираха още или защото вече 10 месеца сме все двете, но се гледат много добре и без мен. Преди месец бях болна и се наложи 3 дни да съм изолирана, за да не ги заразя - гледачката се справяше сама с абсолютно всичко и даже бяха по-спокойни, отколкото като сме заедно - тогава повечко се лигавкат. Според мен децата копират отношението си към нов човек от родителите и е добре известно време да сте двете и ти да се отнасяш към детегледачката като към човек, когото трябва да уважават, слушат и т.н. - един вид ти да помогнеш за изграждането на авторитета й в техните очи. И малко по малко да почнеш да й ги оставяш. От друга страна така ще й покажеш детайли в отглеждането, с които децата са свикнали и на които ти държиш, които иначе едва ли ще се сетиш да й кажеш.

# 3
  • Мнения: 502
Благодаря ви!
Ще проявя търпение да сме заедно поне две седмици в началото, преди да ги оставя сами. Дано в един момент започнат да й разрешават на детегледачката да ги обслужва! За сега изобщо не искат. От време на време се заиграват с нея, но като се присетят тръгват с рев да ме търсят из апартамента!

# 4
  • София
  • Мнения: 730
Славина, аз така направих с първата бавачка - прекарахме заедно около две седмици, като през втората чак аз започнах да излизам за по малко (първо само до магазина, после за час.два и така постепенно до цял ден). На моите госпожици им трябвяха около 10 дена, за да свикнат с жената и да й позволят да им мие нааканите дупета (каква чест само  Laughing ). Предполагам, че с всяко дете е различно. На сина ми му трябваха 3 дни, за да свикне с майка ми (а той беше буквално като залепен за мен преди това).

Успех!

# 5
  • Мнения: 4 589
Славина, ние сме с гледачка от Януари, а взехме децата декември, т.е. от 2 месеца коригирана възраст. От 1 ден пуснах жената сама навън, имах й пълно доверие.
Но през деня съм с нея, аз правя храната, храним ги заедно, понякога излизахме заедно навън. Сега едната си ги гледа сама, даже й ги оставям и вечерно време, за да можем да излезем с мъжа ми.

Може би не ме е страх, защото аз самата съм гледала деца в швейцария, Франция и САЩ.

Но тр да се примириш, че няма да е като теб, ще те дразнят някои неща, но най-важно е първия контакт и как ще я приемат децата, при мен като влезе жената и се обърна към децата, те веднага се засмяха (говоря за 2 жена, от Април месец). Имам две жени.

Общи условия

Активация на акаунт