Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 8 414
Или за изкуството да пътуваш с малко багаж.

Това беше израз на покойния ми баща, че на почивка с майка ми "помъкваме къщата"
От дете, до наши дни така и не се научих да пътувам с малко багаж.
На екскурзия, на почивка, на семинар, в командировка- веднъж не видях някой да пътува с багаж, по-голям от моя.

А пътуването с повече багаж от необходимото е и в някаква степен затормозяващо- повече неща за подреждане, повече неща за събиране в сакове и чанти, да не говорим, че има и неизползвани дрехи и вещи.Не че на гръб ги носим/И това се е случвало по време на екскурзионни летувания- тогава само мъжете се конкурираха с мен по обемен багаж/Но е наистина досадно

Скоро ни предстои  отново почивка за около 10 дни ,затова да ви попитам:

Успявате ли да съберете багаж в необходимия минимум за почивка или сте разточителни и тръгвате с обемни багажи?
Кое създава по-голям обем- дрехи, предмети , с които не искате да се разделяте и за ден, предмети за развлечение?Или любими храни, за които не сте сигурни, че ще ги намерите на мястото, където отивате?
При ясна и точна прогноза за времето вземате ли много дрехи за "противоположната прогноза" за всеки случай?

# 1
 • Мнения: 4 916
Слагам само най-необходимото, което обикновено означава, че пътуваме само с ръчен багаж. За командировка, почивка - в зависимост от дните и сезона, подреждам багажа за секунди.

# 2
 • Мнения: 672
Винаги правя списък на необходимите неща и подреждам багажа по него. Никога не ми се е случвало да забравя нещо, нито на отиване, нито на връщане. Обикновено вземам повече от необходимото, но аз обичам да ми е комфортно. Козметиката, сешоара и разните му принадлежности, като обем са повече от дрехите, но не мога без тях.

# 3
 • Мнения: 5 373
14 дена море, всяка година. Един голям сак ми е предостатъчен, дори ми остава място вътре. Не, не помъквам всичко от къщата, по никакъв начин. Само дето не умея да редя багаж, та по някое време пухтя като локомотив, ровейки, и така.

# 4
 • Мнения: 382
Ох, болна тема. Мъжът ми казва, че трябва да купи камион, за да може да ни извози до морето. А всъщност не мисля, че мъкна вещи, които не се необходими. Но с две малки деца... то не са гърнета, колички, кошари...

# 5
 • Мнения: 9 990
Ми не.2 рокли за мен, за децата малко повечко и достатъчно бельо.С 1 сак ходим 4-членно семейство.
Когато бяха по-малки единствено количката в допълнение.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 727
Аз взимам оптимално количество багаж - нито само ръчен /малко ми е/, нито изнасям целия гардероб. Чувствам се по-сигурна, когато има дрехи и обувки за всякаква ситуация. Старая се да подбирам така нещата, че лесно и бързо да се комбинират с останалите. Но не винаги е възможно. Затова добавям и някой чифт обувки в повече - за разкош.

# 7
 • Мнения: 4 966
Понеже пътувам много често, вече си имам изградена система какво ми е необходимо и какво не е. Мога да си приготвя багажа за минути. Единственото в повече, което нося, са блузите.
Имам си и система за сгъване, която ми спестява място.

# 8
 • Мнения: 5 373
Понеже пътувам много често, вече си имам изградена система какво ми е необходимо и какво не е. Мога да си приготвя багажа за минути. Единственото в повече, което нося, са блузите.
Имам си и система за сгъване, която ми спестява място.
Уроци даваш ли?

Питането ми е сериозно. Tired

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 727
Има си техника за подраждане на багаж и сгъване на дрехите. Знаете ли колко място пести.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 735
За съжаление изкуството да вземам най-необходимото за почивка ми е непознато.Взимам повечко дрехи,лекарства,обичам да съм подготвена за всякакви ситуации.Не нося обаче ютии и сешоари,вижда ми се прекалено.Аз също си правя списъци.За морето багажа ни е най-обемен,но това не е проблем.Когато пътуваме двамата сме само с по един сак.За нас двамата с мъжа ми също багажа мога да го приготвя за половин час,но когато сме с детето обаче разигравам всякакви възможни ситуации и определено ми трябва повече време за мислене кое е необходимо.

# 11
 • Мнения: 5 940
Помъквам огромно количество багаж, а обикновено лятото почиваме на места,на които отсядаме ако не на плажа, то на десет метра от него. Трябват ми две-три рокли и няколко шала, а нося куфари.
Във времето, когато често бях в командировки, си имах приготвена чанта с най-необходимото. За почивка обаче никога не мога да преценя.
А за детето .... всичко, което се сетя.

# 12
 • Мнения: 497
При нас мъжът ми го прави това-то не са гирички, тежести, то топки за футбол, пък за волей, а маратонките-ужас-за тичане, за фитнес, за ходене, ....за спане  Joy Joy Joy(шегувам се с последното), иначе аз гледам да слагам повече бельо, уж за да не пера там, ама не става. И мъжа и сина сменяха минимум по 2 тениски дневно за спорт, е не мога да повлека 20 тениски само за това, та си прах чинно всеки ден. Подсещам тези, които отиват на море да си вземат омекотител, че аз уж се сетих за него, но го забравих, а там водата е много твърда и той не е излишен (айде още едно шишенце в багажа Joy)

# 13
 • Мнения: 3 371
винаги пътувам с изключително много багаж. имам система за подреждане и не се налага обаче да ровя из багажите  - намирам всичко веднага, независимо от количеството багаж.
идея нямам обаче защо влача всичко. може би поради страх, че нещо ще ми потрябва и няма да ми е под ръка, а обичам да съм сигурна.

---------
сега като ходих на почивка носих и ютията. не можех да си представя дори, че ще изляза като от центрофугата все едно.

# 14
 • Мнения: 3 574
Домът ни е там където сме ние, така че винаги пътуваме с много багаж. Събирам го за около час и рядко имам излишни неща.

Общи условия

Активация на акаунт