Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 75
От дълго време следя из форумите предимно постинги на емигрирали българи в Чужбина, интересно ми е с какви очи виждат развитието на страната и как анализират актуалното и състояние- в икономически и всякакъв друг план. Каня желаещите да участват в дискусията, нека обобщим в тази тема възможните прични за неуспеха на тази малка, но красива страна и възможните решения.

Вие как мислите, на какво се дължи унизителното положение, в което се намира страната/ населението/ младежта? Бихте ли казали, че отражението на икономическите и политически трудности води до морален упадък? А кои според вас са причините за тези трудности? Възможно ли е да сведем всичко до „алчни и корумпирани политици”? Как преценяте данъкоплтците, работната ръка и нейната квалификация, сравнена с тази в страните, в които живеете? Имат ли проблемите адекватно решение и как би изглеждало то? Кога според вас България ще се стабилизира и добие „европейски стандарт”?

# 1
 • Мнения: 11
Аз не съм от тези, които живеят в чужбина, но май скоро и това ще се промени.
Незнам кой или какво направиха непоносим живота в България, но ни най-малко няма да преувелича,ако кажа, че тук няма бъдеще за младите хора, а само за връзкари, мафиоти,политици и т.н.. Аман от сиробаджанащини, искам нормален живот!!!!!!! newsm61

# 2
 • загубено
 • Мнения: 3 686
98 пъти е прочетена темата и само едно мнение.
На никой не му се мисли за сериозни неща.
Лято е,ваканция и купон да стават.

Как виждат България можеш да прочетеш от съседната тема.
Колкото хора,толкова и гледни точки.

Защо положението е такова?Много са причините,от различно естество.

# 3
 • Мнения: 9 241
То... ако почна, няма да свърша.
Едни правила за движение по пътищата не се спазват, пък какво да очакваме за други неща.
Законът в България е все още врата в полето - ако щеш мини през нея, ако щеш я заобиколи.
Мисленето е масово "не гледам на мен да е добре, а на Вуте да е зле".
От най-мърлявия чистач по градинките та до президента. Всичките са един дол дренки.
Обърнаха държавата на разграден двор, награбиха се, ощетиха цялата ни икономика, съсипаха ни селското стопанство. Липсата на единна политика за туризма доведе до "канализационни" проблеми по Черноморието...
Спирам, че мога до утре да пиша.

# 4
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 4 527
Има си тема за впечатленията от България.  Peace И не всички виждат нещата толкова зле. Но и тези които ги виждат розови и те не се завръщат. Та това е достатъчен показател. Едно си говорим, друго вършим. В тази темичка се пише за снап шотс, и като гледам единствените впечатления описани са като от туристи...

Отговора на всичките ти ?си е много прост - рибата замирисва от глвата. Нито правителството, нито съд, нито полиция си вършат работата - е, ей го на, докараха се до под кривата. Но на тях не им пука. Както се казва, на свинята и харесва да си живее в калта. Господ да пази все още запазилите се духом хора по земята там. Praynig Praynig Praynig Това което потъпка морала ли - отговора го написах вече. Не може едно да си говорим, друго да вършим и да очакваме, че около нас никой няма да види и да попие като попивателна, ехе пък малдото население.

# 5
 • Мнения: 5 720
На народопсихологията си, предимно.

# 6
 • Мнения: 201
98 пъти е прочетена темата и само едно мнение.

Вероятно защото от чисто езикова гледна точка, въпросът е неправилно зададен и съответно безсмислен, та вероятно, също както и аз самата, 98 души са се опитали да разберат какво иска да каже автора newsm78. Глаголът "благодаря" се използва с непряко допълнение. Naughty Благодаря на нещо/някого, а не "благодаря някого".

# 7
 • Мнения: 16
Проблемът е настъпил още след втората световна война като комунистите са превзели властта.
Ако България беше последвала пътят на капитализма щеше и самосъзнанието ни да е друго,
политиката ни да е различна, икономиката ни да е напреднала. Капитализма учи на самодисциплина, за да отцелееш, в началото пътят е жесток, но след години може да се социализира, както стана и в Германия, социален капитализъм.

# 8
 • Мнения: 75
Моля модератор да заключи темата.
Благодаря на всички, взели участие!

# 9
 • Vienna
 • Мнения: 489
Темата и отговорите са май 3а темата с бисерите  hahaha

# 10
 • Мнения: 75
Lucy,
Нещо смешно ли видя? Аз не, дори напротив. Но поне успях да намеря някакъв отговор за себе си, с което съм удовлетворена донякъде. На това се дължи молбата за закриване на темата.

Общи условия

Активация на акаунт