Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 658
Здравейте, попадала съм на доста писания по темата, но в крайна сметка не разбрах какви са вариантите да се блокират тръби с хидросалпингс, за да не пречи течността на инвитро процедурата? Чувала съм вариант с лапароскопия, а също и с Хистероскопия. Бих се радвала ако ми отговорите на въпроса като засегнете всички вариянти и плюсовете и минусите им. Благодаря!

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте!

Съществуват два метода за блокиране на тръби с хидросалипнгс - чрез лапароскопия и хистероскопия. Това е т.нар. мини-инвазивната хирургия, приложима при почти всички гинекологични заболявания, изискващи хирургична намеса.

Нейната основна цел е да намали до минимум травматичното въздействие върху организма и да осигури комфорта и бързото възстановяване на пациентките в следоперативния период.

И при двата метода възстановяването е много бързо – още същия ден при хистероскопията и на другия ден при лапароскопията.

По отношение на блокиране на маточните тръби преди ин витро, много по-широко застъпен е лапароскопския метод. Относно приложението на хистероскопията с т. нар. ешуре (на англ. ез. essure), това е сравнително нова техника, която тепърва ще се налага за по-широко приложение в България.

Желая Ви успех!

Поздрави,
Д-р Даниела Савова
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Мнения: 658
Здравейте, благодаря Ви за бързия отговор, но въпросите ми не спират. На мен ми е правене лапароскопия, но не са ми премахнати тръбите тъй като може би има минимален шанс. Предстои ми инвитро и пред инего задължително трябва да ми се прекъснат тръбите з ада не се увелици хидросалпингса при стимулацията. Та моят въпрос кое би било по щадящо за моя организъм. Знам че е по разпространено чрез лапароскопска операция, но четейки разбирам че всъщост хистероскопската е по безобидна. Но дали е така - търся вашето мнение.....

# 3
  • Мнения: 2 445
Здравейте!

Цитат
Относно приложението на хистероскопията с т. нар. ешуре (на англ. ез. essure), това е сравнително нова техника, която тепърва ще се налага за по-широко приложение в България.
Съветвам Ви да се доверите на избора на Вашия лекуващ лекар!

Поздрави,
Д-р Даниела Савова
Акушер-гинеколог
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 4
  • Мнения: 658
Да благодая Ви! С него сме говорили само за лапароскопия. От скоро чета за алтернативния вариант и ми се искаше да потърся второ мнение. Но вие сте прави! Лека и успешна работа!

Общи условия

Активация на акаунт