Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 авг. 2011, 12:35 ч.

отзиви за "Гъливер травел"

 • 32 950
 • 109
 •   1
Отговори
 • Шумен
 • Мнения: 398
Здравейте, искам да питам дали имате отзиви за тази фирма. Искаме да отидем на тяхна екскурзия /от две години пестим за нея  Mr. Green / и бихме искали да чуем отзиви за тях. Crazy

# 1
 • Мнения: 0
Записвайте се смело и на добър час! Познавам собственичките на фирма "Гъливер" от много години - още когато работеха в друга туристическа агенция. Пътувала съм многократно и с двете и съм с отлични впечатления - мили, коректни, с отлична  професионална подготовка и много отзивчиви! "Гъливер Травел" съществува отскоро - започна дейността си в началото на 2011 - но опитът на Ирена и Росица е дългогодишен и се надявам, че много скоро високата им квалификация ще даде резултати и все повече хора ще научат за тяхната фирма и ще я предпочетат. А вие къде точно  искате да пътувате? Simple Smile

# 2
 • Bulgaria-Cyprus-Qatar
 • Мнения: 111
Ние пътувахме с тях това лято.
Нямам забележки. Доволна съм.

# 3
 • Мнения: 2 377
И мен ме интересува тази агенция, понеже техните екскурзии нямат толкова нощни преходи и така пътят е по-поносим. Притеснява ме обаче фактът, че чух за няколко несъстояли се екскурзии поради липса на достатъчно туристи и това ме притеснява...

# 4
 • Мнения: 0
Пътувахме с Гъливер травел /19-29.06.2013/- Франция, Швейцария и Италия - Капучино, шоколад и кан-кан - автобусна екскурзия. Чудесна дестинация, добра организация, перфектен екскурзовод Лидия Денкова, перфектни шофьори - една незабравима почивка за нас! Simple Smile

# 5
 • Раднево
 • Мнения: 217
Явно нещата са се порменили от 2011 година досега
преди дни се върнахме от екскурзия  Скандинавия
Честно казано развалиха ни до голяма степен екскурзията
Нерегламентирани такси и събиране на пари, на моменти претупване на нещата и съкращаване на обекти. Четете си добре договорите , обявени културни забележителности и стойности на входните такси. Искайте си билетите / нищо че са общи - заради намалението за групи / .
      Имал съм удоволствието да пътувам с Лидия Денкова  Франция, и в Италия и в Испания тя е управител на "България турс" и вероятно  инцидентно и водела  тази екскурзия / събрали са две групи от две фирми за попълнят бройката /, но нашите екскурзоводки немогат да се мерят с нея.
      Ако и другите екскурзоводки на Гъливер травел са като нашите НЕпрепоръчвам ползването на услугите тази агенция!
 

# 6
 • Мнения: 0
Старозлатна Прага ЕКСКУРЗИЯ ОТ 01.05.2014- 06.05.2014, Организирана от Гъливер травел.
БЕШЕ КАТО ПО УЧЕБНИК КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ.
НЕ МОЖЕ:
1.   ДА РИСКУВАШ ЖИВОТА НА ХОРАТА С АВТОБУС, КОЙТО СЕ РАЗВАЛИ МАЛКО ПРЕДИ КАЛОТИНА
2.   ДА ЛЪЖЕШ, ЧЕ СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ЩЕ ДОЙДЕ НОВ АВТОБУС, А РЕАЛНО ДОЙДЕ СЛЕД 6 ЧАСА ЧАКАНЕ!
3.   ДА ОРГАНИЗИРАШ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОДОБНА ЕКСКУРЗИЯ И ДА ВЗЕМЕШ НЕОПИТЕН ЕКСКУРЗОВОД НА 22 ГОДИНИ.
4.   ДА НАЕМЕШ ХОТЕЛ, КОЙТО Е С ИНТЕРИОР НА КЪЩА ВЪВ ФИЛИПОВЦИ /БЕЗ БУЛСАТ КОМ/
5.   ДА НЕ КАЖЕШ ДОРИ ЕДНО ИЗВИНЯВАЙ СЛЕД ТОВА
МОГА И ОЩЕ ДА ИЗБРОЯВАМ, ПИША КРАТЪК РАЗКАЗ ДА СВИЧКИТЕ НИ ПРЕЖИВЕЛИЦИ.
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ КАЗВАМ НА ВСЕКИ ДА НЕ ПОЛЗВА ТАЗИ АГЕНЦИЯ, АКО МУ Е МИЛ ЖИВОТА.
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ПО- БЪРЗ ФАЛИТ.
От Прага идо Ада
От Хари Потър Алигиери
В чест на Гъливер Травъл, с пожелание за по- бърза несъстоятелност
Пътепис – пожелание и желание малко да се посмеем
В началото бе желанието, а желанието бе да отидем с жената до Прага за почивните дни от 01.05.2014 – 06.05.2014. За писахме се на екскурзия с Агенция Гъливер Травъл и много желание за усмивки и добро настроение, бира, кули и чАхкини...
Ден 1
Отпътуване от София в 6.30, приготвяне на багаж, напрежение, качване в такси и в таксито чак до Стадион Васил Левски. Като отидохме до там първата ми мисъл бе, че сме на манифестация с автобуси, то си беше и първи май, Ден на труда. Жената остана да пази багажа, а аз тръгнах да търся автобуса. Трудно може да се намери по- отвеян човек от мен, затова и логично в тази бъркотия не откривах автобуса. След 15 минути безплодно търсене, благославяйки организацията по български (и оксиморони имало в моя пътепис!) успях да се свържа с екскурзоводката, която впоследствие прекръстих на Бриджит Джоунс и и се добрахме в автобуса към 6.35. Тъкмо натоварихме багажа и първото оплакване вече беше на лице- един турист възмутено предложи:
-   Да тръгваме вече, 5 минути закъсняваме!- уви, каква ирония имаше в тази реплика щях да разбера чак след време.

Настанили се вече в автобуса и екскурзоводката (вече разбирам защо е втората сричка на тази дума) обяви нашето тръгване на висок глас. Потеглихме в очакване на приключения, и така омразната табела за София остана зад гърба ни. Уви, около 30  км след табелата автобуса взе да трака, пуфти и стърже. Напрегнато мълчание настана. Тогава Бриджит, 22 годишната млада симпатична екскурзоводка обяви, че ще спрем да видим автобуса и пак продължаваме. И тогава стана страшно- поне 10 души възмутено се обадиха, техните гласове обаче бяха заглушени от висок мъж с черна коса и гъсти вежди, който изрева:

-   Викайте веднага нов автобус,че не знаете какво ще стане, с това нещо няма да пътуваме 3000 км до Прага! Веднага се обаждай на шефката си, че викам полиция, ДАИ! Да ни сменят автобуса! – леле, този човек ако не началник някъде, си режа главата. Пък и е един голям, с черни пронизващи очи, гъсти вежди- отбелязах си веднага да не го ядосвам. Че имам рядката способност да изнервям хората, някои му викат талант, аз- изкуство. Но този човек- не! Няма и да говоря много, за по- сигурно, я кажа нещо, я съм ядосал Боримечката. 
-   Как очаквате да стигнем с този ковчег до Прага, ще се изпопребием! – добавиха и други хора.

Ега ти и началото! Отбихме в първата бензиностанция и останахме да чакаме шефката фирмата, защото хората категорично отказваха да ползват ковчега колела. На ковчега пишеше „ШАНС ТУР”- шанс да оцелееш, шанс да умреш, помислих си.  Погледнах гумите- то няма грайфери, то на колелото на две годишния ми син са по- големи. Без майтап!

След около 30 минути дойде и тя- лъжливата ку-ка, успя да ни замае и убеди, че до половин- един час ще дойде нов автобус. Действието става към 10.00 часа на Калотина. Автобуси- през пет минути, но нашия се не види от никъде.
Към 11.30, Бриджит с гробовен глас съобщи на озверялата търпа, че туку що е говорила с шофьора и той и казал, че е на изхода за София.
Към 13.00 Бриджит, пред прага на нервен срив ни информира, че автобуса е на изхода за София. Не, не е моя грешка. Как го не набиха това момиче- не знам. Не че тя е виновна де!
Към 14.00 информаторката ни каза, че автобуса е на Драгоман. Тоя с колело да беше, вече шеше да е в Ниш- ега ти простотията!
Седим си ние, 50 идиота в нищото, чакащи автобус повече от 6 часа, а по пътя до нас само автобуси минават.
След повече от 6 часа разправии, клетви ругатни и една линейка /на една жена и стана лошо/, дойде.....Автобуса! В 15.30 – каквото било- било, отиваме в Прага! Качваме се и след пет минути потегляме.
И се почна едно пресмятане по карти и навигации, ум да ти зайде. В крайна сметка предполагаемия час за пристигане в Братислава го закотвихме към 1.30- 2.30 през нощта.
И до Унгария газ до дупка, без големи почивки и... газ до дупка. Към 12.00 сме на Унгарската граница. И точно там ни направиха пълна проверка на багажа, час и половина чакане и нерви, след този ден, всички бяха тотално сринати уморени, а моя най- голям стрес тепърва предстоеше!
След 1.30 отново сме в автобуса, всичко е замряло и заспало, никакви светлини, аз блажено спя след този кошмар. И тогава ме събудиха викове:
-   Направете нещо, жената не мърда!
-   Леле, жива ли е или колабира!
-   Спрете автобуса, спрете автобуса, светнете лампите!

Пулсът ми е на макс, сърцето ми ще изкочи, а не мога да мръдна! Тогава Боримечката, грабна едно шише с вода, намокри жената по главата и каза:
-   Айде готово, вече мърда- ах, че с размах работи човек- да тръгваме, само пуснете климатика- довави той. Ей такива решителни хора ни трябват- помислих си аз. В крайна сметка на жената нищо и нямаше и продължихме.

Не можех да се успокоя, докато не стигнахме хотела в Братислава към 4.30 местно време.
Настанихме се и така приключи нашия първи ден.

ДЕН 2
Събудихме се към 9.00 в прекрасния хотел в Братислава. Гледам навън прекрасното време и си мисля, че всички проблеми са зад гърба ни- и рейса е добър, и времето чудесно. Днес ще видим два замъка и ще посетим бирената фабрика на Будвайзер. До 10.30 се нахранихме и всички се качихме в автобуса. Групата е много дисциплинирана, никой не закъснява. Жена ми е до мен и всичко е наред /вчера нищо не каза или оплака, боец е тя!/, леко изморени, но в добро настроение.
Отново на път! Бриджит ни информира, че към 15.30 трябва да сме на първия замък, чакали ни! Ще трябва да сме организирани и бързи, никакви почивки, само до тоалетна. Имаме да минем 350 км, може би дори ще подраним все пак.
Въпреки несгодите от вчера в автобуса имаше настроение. Така например Бриджит започна да чете монотонно информация за Словакия и Чехия, население, територия и т.н.
-   Може ли по- бавно- обади се една лелка по- назад в автобуса.
-   Абе колеги, вие да не си водите записки случайно? – в този момент всички си умряхме от смях. Човекът, репликирал лелката седеше точно срещу мен, голям образ, и вчера ги ръсеше едни. На външен вид приличаше на вокалиста на Right said fred, знаете го, оня с голата глава и обиците, дато пее Too sexy. Та нашия вариант по нищо не му отстъпваше, гола глава, сребърни обици- страшен образ. Предният ден обясняваше как редовно го проверявали на границата и въобще не се учудвам на това.
Към 15.00 целия автобус чака трепетно замъците, наизвадили сме едни навигации, карти, генералния щаб заседава. Очакваме към 16.00 да пристигнем на замъка, но ще наваксаме- мислехме си. Уви, съдбата имаше други планове . В този момент се чу на микрофона Бриджит с гробовен глас:
-   Правим всичко възможно да видим първия замък, може би за втория няма да успеем, и за бирената фабрика също-леле, това не трябваше да казваш- отново взриви автобуса. Гледам я и ми става жал за нея- всеки момент ще припадне, а само това ни липсва. Айде поне един замък ще видим. В този момент се чу звън на телефон- колегата зад нас бе дошъл с жена си, и двамата големи сладури, от Павликени, с такъв диалект, че добро утро да ти кажат, идва ти да умреш от смях.  Та звъни неговия телефон, на сладура, и го чувам с унил глас да казва:
-   Возим се тука в един автобус, добре сме. И следващата му реплика, от която окапахме от смях:
-   Досега нищо не сме видели, само са возим.
Аз пък си помислих, че след края на деня няма да е прав, поне един замък ще видим.
И на цялото това бързане шофьора обърка пътя, вярно за малко но пак. Що за скапана ситуация- рейса не струва, 6 часа чакаме да дойде нов, екскурзовода е без опит, шофьорите не са минавали оттук. А вече става 17.00, скапания замък сигурно е затворил. И се намираме на високопланински път, караме с 40 км в час, уморени от вчера, а краят не му се вижда...
-   Бриджит, пътуваме вече почти осем часа с една почивка, гледам да съм положително настроен, но взе да ми идва в повече, кажи кога ще видим тъпите замъци- каза вокалиста
-   Разбирам ви напълно, и аз също като вас пътувам толкова време...
-   Бриджит, ясно е, че загубихме два дена в път, кажи, предходни екскурзии  за колко го взимат това разтояние, щото ние се убихме от път и още нищо не се вижда.
-   Тази екскурзия се организира за първи път- отговори Бриджит с мъртвешки тон и по- ниска от тревата.
-   Страхотно, значи първо автобуса не е проверен, после не знаем къде отиваме и колко време ще ни трябва- обощи вокалиста- Бриджит, ние не се на някакъв тест драйв бета- версия- пак хилеж в автобуса, кой знае кога ще стигнем и Прага!
-   На мен по- ми прилича на сървайвър- добавих аз.
Настоението бе напълно умряло, към 18.00 спряхме за почивка и след бурни дискусии е реши да отидем в Прага, поне да пристигнем навреме и починем. След два часа вече сме в хотел Фортуна в Прага, на чието лого има изрисувани около 15 звезди. Какво, сега ще спим три вечери и в 15 звезден хотел, такъв няма и в Дубай, бях чувал за седем, но 15! Полека- лека се настанихме в... о ужас, това прилича на бежански лагер в Любимец. В по- гадна стая не съм спал! Направо се депресирахме от тази воняща дупка! Мизерия, мизерия, стаята не е ремонтирана поне 40 години! Честно, ако бях бежанец щях да обявя гладна стачка, заради условията. Ама нали съм турист от Гъливер травел, нямам никакви права. Бяхме настанени на 14 ти етаж, така че ми идваше да се хвърля от балкона. Всъщност и това не можех да направя, защото врата на балкона бе здраво закована за 500 годишната дървена дограма, за да не можем да я отворим. Явно е имало доста самоубийства преди нас, затова от хотела са заковали вратите и прозорците от съображения за сигурност.
Оттук насетне вечеря в ресторанта, две- три бири на бара и по смърдящите легла след този така тежък ден. Какво ли ни чака, не знам, обаче и това си беше предостатъчно. Уви, винаги може по- лошо и щяхме да се убедим в това. ..

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 19:13 от massa1980

# 7
 • В. Търново
 • Мнения: 4 540
Още ще има ли?
 Joy

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 219
Страхотен пътепис, написан с чувство за хумор и ирония! Жалко е, НЕ! ТЪЖНО Е, че все повече такива фирми ни "возят" в Европата и по света! Но все пак, очаквам продължение, защото ми се запали любопитството, а и се посмях, въпреки несмешните ситуации!

# 9
 • София
 • Мнения: 1 158
Искам ощеееее  Joy Joy Joy Joy Joy

# 10
 • Мнения: 0
Благодаря за вниманието на всички!

Това ми дава вдъхновение да напиша и второ част.

Чакайте продължение.

Мариян

# 11
 • Мнения: 4 621
С нетърпение чакам втората част, честно  Laughing

# 12
 • Варна
 • Мнения: 7 894
Посмях се, но ми стана жал за хората. Ако не е тайна, колко струва подобна "екскурзия"?

# 13
 • София
 • Мнения: 1 158
595 лв - Това само им е в сайта : http://www.gullivertravel.bg/maiski_praznici/view.html?oid=14346,

Но ако предлагат само тази Прага, то тя не е тяхна, а на Бохемия. И в такъв случай разказа трябва да е за Бохемия

# 14
 • Мнения: 2 288
Така е, написано е с чувсство за хумор, но само като си представя всичките им перипетии.... И най-важното - все пак дали изобщо нещо са посетили? Така че - нека да има продължение Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт