Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 авг. 2011, 09:15 ч.

Резултати от изследвания

 • 1 825
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
    Здравейте !

       Вчера правихме изследвания на сина ми (6 години ) и резултатите бяха лоши,но никой от трима лекари не ми даде отговор от какво точно са такива резултатите. Преди три дни му се възпалиха лимфните възли от ляво под ухото (има струпване). Не знам дали е от това,но резултатите са лоши. Сега се лекуваме с два антибиотика и в понеделник пак ще повторим изследванията, но до тогава ще се побъркам. Искам ако някой е преживял нещо такова да сподели как е било при тях.

       Ето и резултатите от изследването на кръв и урина.

Възпалителни параметри
CYE 1h no Westergreen - 120 mm

Хематологични изследвания
WBC (левкоцити)   - 16.9 x 10
RBC ( еритроцити) - 4.68 x 10
HB ( хемоглобин ) - 14.0 g / m
HCT ( хематокрит ) -0.38
PLT ( тромбоцити ) - 302 x 10

ДИИ (мисля,че е така - това е за урината - мисля)
St.  0.10
Sg. 0.71
Xy. 0.13
Mo. 0.04
Eo. 0.02


Благодаря !!!

# 1
 • София
 • Мнения: 277
Не си дала референтните стойности за лабораторията, в която са правени изследванията. Така е малко трудно да се гадае дали и кое е в норма и кое не.
Иначе на първо четене утайката е доста ускорена -  това означава че протича възпалителен процес.  Високото ниво на левкоцитите потвърждава горното.  Хемоглобина изглежда добре. За другите показатели трябват референтните стойности.
След като сте почнали АБ вече, няма какво да се притесняваш. Ако е правилния ще има подобрение скоро  Peace

# 2
 • Мнения: 0
Благодаря за отговора. Simple Smile
 Ще чакам понеделник да направим новите изследвания . Просто и тримата лекари ,които видяха резултатите ме наплашиха ,че са много лоши. (каквото и да означава) Попитах на какво се дължат, но не могат да ми кажат. Искаха да влезнем в болница, но ме пращат в отделение за пневмонии,а ние юни месец изкарахме варицела и имунитета му е отслабнал ,затова решех да не влизам. Последния лекар при които отидохме ме успокои малко и каза,че наистина няма смисъл да влизаме в болница, защото видимо на детето му няма нищо и температура няма . И така . Просто първите лекари ме стресираха,че не били виждали такива резултати на дете и можело да е какво ли не.

# 3
 • SA
 • Мнения: 3 148
krisi_1601, резултатите на сина ти показват наличие на изразено възпаление в организма - СУЕ е много силно ускорено, левкоцитите са завишени, а ДКК, което си цитирала показва също увеличение на St. и Sg. - това са вид левкоцити. Ако детето има инфекция, тя вероятно е бактериална и е задължително да се изясни къде е локализирана, предполагам затова са ти предложили да постъпите в болница. Подобни резултати, както са ти казали лекарите могат да се срещнат и при други заболявания, не само инфекциозни, но така или иначе трицифрено СУЕ /120/ е наистина стойност, която не се вижда всеки ден и изисква провеждане на по-задълбочени изследвания.

# 4
 • Мнения: 0
Това е с рефернтните стойности

Възпалителни параметри
CYE 1h no Westergreen - 120 mm                                 до 50г. мъже: до 11 mm за 60 мин. 
                                                                                     
Хематологични изследвания
WBC (левкоцити)   - 16.9 x 10                                      3.5 - 10.5 .10 / mm
RBC ( еритроцити) - 4.68 x 10 12 / l           мъже 5.4 + - 0.8 . 10 12 / l
HB ( хемоглобин ) - 14.0 g / dl                                      мъже 16 + - 2.0 g / dl
HCT ( хематокрит ) -0.38                                              мъже 0.40 - 0.54
PLT ( тромбоцити ) - 302 x 10 9 / l              140-440 . 10 9 / l

# 5
 • София
 • Мнения: 7 233
Пак пиша в гадните теми. На милото днеска му излезнаха резултатите от изследванията преди операцията. Хемоглобинът му е завишен с 6 единици, което мисля, че не е проблем. Това, което ни притесни е пише, че има следи от кръв в урината. Моля някой компетентен да каже какво може да означава това? Всички други показатели ( и в кръвта и в урината ) са в норма, включително белтък, еритроцити и т.н. Няма никакви оплаквания. На мен също ми се е случвало в една лаборатория да ми открият следи от кръв, а след 5 дена в друга да нямам. Съвети...

# 6
 • Мнения: 38
Отиди на лекар, ето съвет

# 7
 • София
 • Мнения: 7 233
Чудесен съвет! Естествено, че ще отиде, нали отива на операция. Въпроса е до понеделник. Исках ако някой може да сподели мнения от опит!

Общи условия

Активация на акаунт