Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 65
"Който си е сложил наочници, да не забравя, че те вървят в комплект с юзди и камшик."

Напоследък много се навъдиха разни тарикати и мошеници, които, виждайки интереса към духовното и положителното мислене, го използват за лично облагодетелстване, нерядко даващи подвеждащи или неправилни насоки за развитие на четящите ги, и след постигане на някаква известност - семинари  по за 500-900 долара, да те "спасят".
За медиумизма, ласкаво наричан "ченълинг" и наричан от мен "чалналинг" даже не ми се говори, не съм сигурен кои са повече - дали тарикатите или медиумите/контактьорите, дето си вярват(като не пречи да има и мошенници, които се правят на чанълъри)
И така темата може да се разгледа като "доска почета" - "Герои на нашето време".   И много моля да не се спами по нея а да се пише само по темата с конкретни автори, курсове и цени за "семинар".

Цитат
Нека бъда ясен: когато един свещеник или владика сложи одежди, патрахил и корона, венчае някого и каже: „Плати ми толкова”, аз го наричам черен маг. Белият маг работи, без да му се плаща. Ако мома се облече в хубави дрехи с намерение да оплете някой момък, тя също е черен маг. Ако момък се нагизди, за да омотае някоя мома, и той е черен маг. Ако правник или съдия си послужи със закона, за да обвини някого, той е също черен маг. Прочее, както окултистите, тъй и теософите, и мистиците, и християните трябва да се делят на бели и черни. Някой ще рече: „Аз съм теософ.” От кои – от белите или от черните? – „От белите.” Можем тогава да се разберем. – „От черните.” Ще остана на особено мнение. Какво от това, че сте спиритисти, теософи, мистици или християни – ако сте от черните, светът е пълен с такива.
"Великата майка"
Беинса Дуно

норбеков
http://norbekovsystem.de/seminare/22-muenchen-norbekov-seminar-stufe-2
699 € Endpreis (keine weitere Mehrkosten)

александър свияш
http://sviyash.ru/povyshenie_uspeshnosti/ 25000 рубли ~ 890$

вадим зеланд
http://tsurf.ru/2011/08/upravlenie-realnostyu/ 25000 рубли ~ 890$

мантак чия
http://www.universal-tao.com/retreat/rate.html 50,700 * 0.033501 = 1 698$

"друнвало"
www.sedonacreativelife.com/pre1520.html
 Cost: $777 (paid by check) or $820 (by credit card).
 
дорийн вирчу
http://www.angeltherapy.com/event_details.php?event_id=149  - 555$


Аре ю толкинг ту ми?  Thinking

# 1
 • Мнения: 65
Цитат
Чистенето е непреривен процес. Добре е човек да се чисти. И в Писанието е казано: "Чисти бъдете!" Всеки трябва да се чисти, но не само чрез филтриране. Филтрирането е физически, т.е. механически процес. Чрез филтриране водата се освобождава от всички механически примесени към нея вещества, но не и от ония, които са разтворени в нея, нито от микробите. Ето защо, иска ли човек да се подложи на съвършено пречистване, той трябва да използва освен механическите, още и химическите, т.е. вътрешните методи, с които природата разполага. Един от тия методи е силният огън, през който всеки трябва да мине. Като казвам, че всеки трябва да мине през огън, това ни най-малко не трябва да ви смущава, нито да ви спъва в развитието. Защо? - Защото великите неща се постигат чрез големи усилия, чрез големи страдания и мъки. Само по този начин се решават трудните задачи. Ножът, скиптърът и короната не са условия за разрешение на трудните задачи. Христос с нож или със скиптър реши своята задача? - Нито с едното, нито с другото. Христос не беше нито цар, нито патриарх. Той взе едно от най-обикновените положения в живота, за да разреши една от най-великите задачи - спасението на човечеството. В това положение Той изпита всички хули, поругания и гонения от страна на хората, но издържа до край. Та и вие, като Негови последователи, ще решавате най-великите си задачи при най-обикновени положения в живота. Що се отнася до въпроса, че пари нямате, знания нямате, че сте слаби, това нищо не значи. Има учени хора, които нищо не са разрешили; има силни хора, които нищо не са разрешили. Обаче, има прости хора, които са разрешили най-трудните си задачи. Следователно, успехът на човека не се състои във външната сила, нито в обикновеното богатство и знание. Има друга една сила в човека, друга знание и богатство, с които той може да работи успешно. С това аз не искам да засягам нито силата, нито знанието, нито богатството ви. Те са на мястото си. Аз не искам да засягам и вашите чувства и мисли. И те са на мястото си. Всяка мисъл, всяко чувство и всяка постъпка, които Бог е вложил в човека, трябва да се реализират, и то на своето време. Когато Божественото в човека се реализира, то радва, както самия него, така и околните.  

Следователно, аз се обявявам само против ония неща, в които Божественото отсъствува. Където Божественото отсъствува, там има само загуби, само фалимент. Казвам: не влагайте капитала си там, където ще изгубите. Не влагайте силите, знанието си там, където ще изгубите. Влагайте капитала, силата и знанието си само там, където те могат да се проявят, да дадат резултат. 


Беинса Дуно

# 2
 • Мнения: 65
ще ми е интересно да бъдат оповестени и местните "експерти"!

Алексей "Шадрин" - "създателя" на регресивната теория"  Crazy
Цена за записване: 110 лв.
http://www.kehoeducation.com/content/view/8921/326/lang,bg/

http://shamballa-bg.net/forum/index.php?showtopic=1023 !!! (този форум не го препоръчвам като цело, но тази тема си струва да се прочете!)

http://scanman.wordpress.com/2011/05/05/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA … %BD-%D1%86%D0%B5/

http://grada.bg/4459/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%B0%D0%BB%D0%B … 0%BD%D0%B8%D0%BA/


ИВАН ПЕТЪРНИШКИ,
цена 50 лв.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=162887606559

тези разбира се, още не са достигнали "върха на хранителната верига", но дали им липсва желание?  Outta Joint Crazy

една от интересните особености е да имаш...легенда, иначе кой ще си даде парите на някой който не е ...велик!
"Лъвовете са от лъв нагоре" ooooh!

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 10:35 от Vox populi

# 3
 • Мнения: 65
И докато не ми е цитирал някой "пирамидата на Маслоу", изобщо не е задължително човек първо да си "уреди живота" с ритуали, заклинания и визуализации, а след това да води духовен живот.
Кой каквото заслужава, ще го получи. Ако някой смята че заслужава повече, отколкото му е дадено, къде е проблема?

# 4
 • Мнения: 13
 Peace благодаря за темата. От едно известно време точно това ме вълнува. Не станаха ли прекалено много духовните водачи??? Мисля, че всеки трябва да търси първо в себе си отговорите на въпросите. Ще следя темата с интерес.
По отношение на материалното: "От колко много неща нямаме нужда" , Екзюпери
И нещо което мисля, че в тази тема би било интересно да се прочете:
http://www.parallelreality-bg.com/statii/control/348-2011-07-21-16-49-00.html

# 5
 • Мнения: 65
От Истински Учители има нужда, от фалшивите по-добре да се пазим.

# 6
 • Мнения: 730
Аз имам по-различна гледна точка- всеки е учител на всеки, взаимно се катализираме и обогатяваме, оглеждаме се. Всеки един човек носи нещо, което може да провокира друг.... Simple Smile

# 7
 • Мнения: 65
Ев. от Матей, гл. 7
Цитат
"във всяко нещо, както искате да правят человеците на вас, така и вие правете на тех, защото това е законът и пророците.  


13. Влезте през тесните врата; защото пространни са вратата и широк е пътят, който води в погибелта, и мнозина са които през тех минуват. 14. Понеже тесни са вратата и стеснен е пътят който води в живот, и малцина са които ги намерват.  


15. Пазете се от лъжовните пророци, които идат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. 16. От плодовете им ще ги познаете; бере ли се от трънки грозде, или от репеи смокини? 17. Така всяко добро дърво прави добри плодове; а лошото дърво прави лоши плодове. 18. Не може добро дърво да прави лоши плодове, нито лошо дърво да прави добри плодове. 19. Всяко дърво което не прави добър плод отсича се и в огън се хвърля. 20. И тъй от плодовете им ще ги познаете. 21. Не всеки който ми казва: Господи, Господи, ще да влезе в царство небесно, но който прави волята на Отца моего, който е на небеса. 22. В онзи ден мнозина ще ми рекат: Господи, Господи! не в твоето ли име пророкувахме, и не в твоето ли име бесове изгонихме, и не в твоето ли име много чудеса сторихме? 23. И тогаз ще им обявя: Аз никога не съм ви знаял; махнете се от мене вие, които работите беззаконие.  

"

# 8
 • Мнения: 65
 
Боян Стратиев от Шумен, прибиращ "реколта" във Варна! - много внимавайте с него!
(и то не само заради парите!!!) Stop

# 9
 • Costa Rica
 • Мнения: 520
Оооох, Вокс, пак включи на назидателен режим ooooh!

Няма да се драча идейно с теб, не ми се "понижават вибрациите" Mr. Green, само ще ти задам малко храна за мисълта.

По силата на кой критерий цитираните от теб ню ейдж автори са мошеници и шарлатани, а цитираните също от теб Беинса Дуно и Библия са единствената, чиста и неопровержима ИСТИНА?  М? Обясни ми простичко и на достъпен за блондинка език. Трябва ли да плюем по едните и да венцехвалим другите само защото Дъ Грейт Вокс така е решил Mr. Green

Нищо лично, само ти показвам другата страна на медала. Peace# 10
 • Мнения: 65
Оооох, Вокс, пак включи на назидателен режим ooooh!
 
Berserk mode Stuck Out Tongue

критерии и основания има, щом съм си позволил да пиша такива сериозни неща, и не е само парите!
Но ти можеш просто да игнорираш тази тема, n'est pas ? Stuck Out Tongue

# 11
 • Costa Rica
 • Мнения: 520
критерии и основания има, щом съм си позволил да пиша такива сериозни неща, и не е само парите!
Но ти можеш просто да игнорираш тази тема, n'est pas ? Stuck Out Tongue
Да бе, и да оставя темата ти да почине от остър пристъп на монологичност, така ли Mr. Green

Айде дай ги тези критерии и основания де, не се дръж като свенлива теменужка. Crossing Arms

# 12
 • Мнения: 65
критерии и основания има, щом съм си позволил да пиша такива сериозни неща, и не е само парите!
Но ти можеш просто да игнорираш тази тема, n'est pas ? Stuck Out Tongue
Да бе, и да оставя темата ти да почине от остър пристъп на монологичност, така ли Mr. Green

Айде дай ги тези критерии и основания де, не се дръж като свенлива теменужка. Crossing Arms
http://www.wikiproverbs.com/index.php/Sapienti_sat.

# 13
 • Мнения: 245
Съгласна съм, че има сумати измамници, които искат луди пари за "услугите" си. Обаче как според теб да живее един преподавател по даоистки техники, като Мантак Чия, които със сигурност не е измамник, ако не иска пари за услугите си? Ти за без пари ли работиш? На Мантак Чия ориза за без пари ли му ги дават, транспорта безплатен ли му е, децата му голи ли ходят и т.н.? Какво лошо има в парите, че считаме за омърсяване това, че се искат?

# 14
 • Costa Rica
 • Мнения: 520

Ъ?
 newsm78

“Representation of the world, like the world itself, is the work of men; they describe it from their own point of view, which they confuse with the absolute truth”.

Вокс, много си сладък. Whistling Заменяш една догма с друга догма, чието единствено предимство пред другите е, че е твоята (да се чете - почерпена и копипействана от източници, които според теб са Абсолютната Истина). А идеята, че учителят трябва да работи про боно и за паничка ориз  не е много оригинална - да взема да те запозная с шефката си, тъкмо ще обмените опит Mr. Green
И, да, какво точно му е лошото в притежаването на кайенче, че не разбрах newsm78

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 17:29 от Делфина фон Ю.

Общи условия

Активация на акаунт