Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 38
Миналата седмица много се бях ядосала. Откакто дойде лятото мине не мине и хоп 3 лв за театър. Първоначално 1 път в месеца, после всеки 2 седмици, сега - всяка седмица. А моя сладур е на 4 год, никога не знае как се е казвал театъра, нито за какво е ставало дума. Слагат 100 деца на столчета в двора, разпъват един "чаршаф" , 1 тонколона, 2 актьори. Кой чул, кой можел да вижда, няма значение. То кой ли театър от Варна и страната не се изреди... И аз отказах да плащам. Госпожата се намуси, но си мисля, че е прекалено вече. Всъщност не знам дали част от приходите остават за градината? Как е при вас?

# 1
 • Мнения: 654
Когато моите деца бяха малки и ходеха на детска градина,обожаваха деня в който ще има театър.
Имаше родители които роптаеха,но аз не ги разбирах.
Обожавам театъра,но има постановки които не харесвам и не посещавам.
Но аз имам избор,а децата не.
Сега ще има мнения,че кутия цигари е по скъпа...за удоволствие може,а за култура не...
 Мисля,че на две седмици е добре.

# 2
 • Мнения: 3 574
В София плащам 3лв два пъти в месеца. Понякога е театър, а друг път фокусник или нещо подобно. В края на деня синът ми не споделя какво е било и дали му е харесало, изморен е. В друг ден обаче ми разказва въодушевено и не бих го спряла. Сега идва сам да иска "3 монети за вятър". Laughing

# 3
 • Мнения: 71
Театърът е два пъти месечно по 3 лв. През летния сезон (юли и август) няма театър в ДГ. Не винаги дъщеря ми (4,5 г.) може да сподели точно какво е било представлението. Често в деня преди представлението учителката им прочита съответната приказка, ако има аналог разбира се. По този начин децата са настроени какво да очакват да се случи и има повече споделяне след това. За мен два пъти в месеца е ок и се радвам на тази инициатива. Може би всяка седмица наистина е много често. Има ли толкова много различни представления? Thinking

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 16:20 от zlatoela75

# 4
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Театърът е два пъти месечно по 3 лв. През летния сезон (юли и август) няма театър в ДГ.
И в градината, която посещава дъщеря ми е така.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 852
Синът ми тази година завърши ПГ. И четирите години, всяка сряда театър или филм, такса - 3 лв. Не виждам нищо лошо в това...

# 6
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 079
За Пловдив - поне веднъж в месеца имаха театър, плащахме 3,50лв.
Веднага разбирах по разказите на детето вечер кои постановки са били наистина подходящи за деца и кои са били отбиване на номера.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 2 536
3 лв плащам за театър, всъщност вече 2*3 лв. От юни досега е имало само веднъж в нашата градина, иначе не ги следя, но мисля че средно по веднъж на месеца. И двете ми деца харесват когато има театър, два пъти в месеца би било добре.

# 8
 • Мнения: 1 175

Театърът е два пъти месечно по 3 лв. През летния сезон (юли и август) няма театър в ДГ.

И в нашата градина е така Peace

# 9
 • Варна
 • Мнения: 748
Ние пък имаме куклен театър и лятото. По 3 лв е и през ум не ми е минавало да не ги давам.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 354
Цената е 3 лв. През учебната година имаше веднъж месечно, а  лятото през седмица.

# 11
 • Мнения: 38
Благодаря ви. И аз мисля, че 2 пъти в месеца е добре. А ако предварително децата знаят приказката или песничка от предстоящия театър - също ще е супер. Но нали сега са заместващи госпожи ... Иначе гастролиращи театри във Варна през лятото колкото искаш ... и нали е лесно за 2 часа да се вземат едни 300 лева ... пък който виждал - виждал, който чувал - чувал. Здраве да е Simple Smile

# 12
 • Мнения: 2 472
В градините на децата ми има театър два пъти в месеца. Цената е между 2 и 3 лв.

# 13
 • Мнения: 169
мисля , че театър в детската градина трябва да има.
самите деца имат нужда от подобни представления.
и без друго родителите са вечно заети и рядко времето им стига да заведат децата на подобни мероприятия, а всяко дете има нужда от общуване с изкуствата. така се оформя детската личност. когато някой прави нещо добро за децата ни не е хубаво да роптаем, че видите ли струва пари. ми да всичко се плаща. защо си мислим, че актьорите трябва да са ни длъжни. просто, който не иска да и пуска детето да е плаща. аз обаче не бих лишила детенце от подбни занимания. те са необхподимост. не се сттискайте чак пък толкова. пак ще ги похарчите паричките.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 170
В нашата градина театъра е 3 лв., но плащам само за едно дете - може би политика на градината - второто е безплатно. Не се е случвало да има всяка седмица, но не съм обръщала внимание колко често е. Може би лятото, когато нямат занятия по програма, по-често канят театри.

На мен не ми се струва скъпо, но в нашите групи има деца, чиито родители мисля, че трудно ще си позволят ако имат такъв разход всяка седмица и то по две (разбирам че някъде плащат за всяко дете), това си е 3 лв. х 2 деца х 4 седмици = 24 лв./месец -  не е малко за разход, който не избираш дали да правиш или не.

Доколкото знам нищо от тези пари не остава за градината (може и да греша). А децата, които не са платили поради една или друга причина пак присъстват - не е целесъобразно да има по една учителка за всяка група, да пази тези, които не са на театър.

Аз съм по-скоро "за" театрите в градините, защото наистина нямам време да водя децата на театър. Ръководството на градината би трябвало да преценява честотата на подобни мероприятия, за да не излезе, че наистина се правят, за да се съберат едни пари и да мине още един ден, в който учителките се чудят какво да измислят за децата ни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт