Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 61
Здравейте мами, може и да има такава тема -незнам, не видях.
Проблемът е следният: дъщеря ми е на 5г. и полувина и вече трети зъб и избива зад млечното зъбче.Първият го извадихме на 12.07.2011г  - долу, сега до него се мъдри нов постоянен и горен преден е пробил, а млечните не падат.Какво е това, за първи път виждам такова нещо.Зъболекарят ни е отпуска, успокои ме, че след 10 дни като се върне ще ги извади и че не е притеснително - ама как така не е !!!Това не ми се струва нормално.Имат ли вашите деца такъв проблем и какво се случи със постоянните им зъбки?Как така две реда зъби ще и растат???!!!!

# 1
 • Мнения: 1 844
Щом постоянните зъбки са тръгнали да никнат, най-вероятно наистина млечните трябва да се извадят, както ви е казал стоматологът. В противен случай постоянните зъби ще израстат на неправилно място и когато млечните зъби паднат, постоянните ще бъдат по назад от нормалното.
Моят кум е така- с разликата, че не е на 5, а на 25. Mr. Green Има все още млечен зъб пред постоянния. Съжалява, че не го е извадил като малък, а сега се мислят варианти за брекети, мостове и т.н, тъй като все някога млечният ще падне...

# 2
 • Мнения: 1 203
На моя син вече трети зъб долу расте отвътре на втора редица. Да те успокоя, първите два вече са се изправили и са перфектни, а се бях много шашнала, защото бяха много навътре. Звънях на зъболекарката и тя каза, че ще изправят и наистина се изправиха. Като видя, че расте новия зъб и почвам да  ръчкам детето да клати млечния за да падне по бързо. Пробвай и ти.

# 3
 • Мнения: 61
Skrekkelig ние първото го извадихме направо с упойка при зъболекаря.Сега  ако не паднат докато зъболекарят ни се върне от отпуска, пак ще я водя да ги махне той.Страх ме е да ги ръчкам и тя се паникьосва.... аз по-скоро се чудех да не е признак на нещо...............

# 4
 • Мнения: 170
и при нас е така-не се клатят млечните ,а новите се показват.Първият го извадихме/той се клатеше малко/ За другия 2 зъболекарки казаха да изчакаме защото не се клатил,но сега като видях че и един друг-горен резец е пробил ще го водя при някой друг ,който ще се съгласи да ги извади.Първото зъбче,което беше навътре се намести идеално,дано и с другите да е така.Незнам това,че не се клатят хубаво ли е,не е ли?!

# 5
 • Мнения: 1 203
При моя син млечните зъби винаги се клатят малко или много когато покара постоянния зъб. Аз само го подсещам като си легне вечер да си го клати и така малко по малко сам си ги вади (един баша му без да иска извади като го гъделичкал го ударил леко през муцунката и зъба падна. Ама най добре според мен е детето само лека полека да си ги извади защото така и най малко боли. Зъболекар може да го стресира за едното нищо)

# 6
 • Мнения: 61
А на колко години има падна първото зъбче, не сме ли много малки 5г6м.?

# 7
 • Мнения: 1 203
И аз се чудя на днешните деца много рано им падат зъбите. Синът ми едва е навършил 6 години и вече има 5 извадени зъба като 2 от тях са вече израстнали почти, 2 до половина и петият тъкмо излиза. На 5г 6мес почна да ги вади иначе

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 2 029
Само спокойно.Това се нарича акселерация.Новите зъби тръгват да никнат ,а челюстта още не се е подготвила да поеме тези нови зъбки.Всичко ще е наред.

# 9
 • Мнения: 61
Уф, надявам се............голям зор видяхме с второто зъбче.... два пъти я водих и то бяха истерии  то беше чудо.Накрая мъжът ми я заведе при друг доктор и там хоп- извадиха го без проблем. Надявам се следващото зъбче да си падне само и всичко да е ок, че достатъчно си травмирах детето с тези упойки и тези зъболекари!!!!

# 10
 • Мнения: 1 203
Е... то зъбчето баш само няма да си падне, трябва да му се помогне малко  накрая.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт