Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 авг. 2011, 10:21 ч.

Нападнаха ме кучета :-(

  • 10 052
  • 213
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 1 307
Вчера ме нападната 4 големи кучета тук в София, близо до жилището ми. Не съм ги провокирала с нищо, просто излязоха от 1 строеж и се затичаха много бързо към мен.Едва успях някак да ги прогоня, но вече се виждах как ме разкъсват.  Cry Cry Cry Докато се опитвах да ги прогоня паднах  и се ударих, сега съм с ужулени колена, които ме болят ужасно. Радвам се, че изобщо съм жива, но питам: какво да правя в таз иситуация? цзвъняхме в Екоравновесие, които "уж" ще прожверят случая. Cry

# 1
  • Мнения: 6 340
Много неприятно и мен са ме нападали, но аз просто си продължих леко по пътя и се разминах само с уплаха. Дано се възстановиш от стреса по-бързо, защото на мен още ми държи влага, въпреки, че минаха десет години от тогава.
А какво да правиш......не знам, аз ако знаех, до сега да не са останали бездомни псета. Tired

# 2
  • Мнения: 4 916
От Екоравновесие не те ли попитаха дали като минат след три дни, кучетата ще бъдат още на същото място? Мен веднъж ме застреляха с този въпрос.
Подай жалба в отдел "Екология" на вашето кметство.

# 3
  • София
  • Мнения: 11 516
Ужасно е това, умирам от страх за сина си, който вече е голям и излиза сам за игра и училище. Не ме е страх толкова, че човек ще го нападне, колкото от куче.
Отвратително е в ужким европейска столица да сме под кучешки атаки. Още малко и вълци ще тръгнат и ще си живеем като в планината, ще се браним от диви животни.
За съжаление мисля, че нямаш полезен ход, това е всъщност най-най-вбесяващото за мен.

# 4
  • Мнения: 149
"Екоравновесие" няма да си мръднат пръста. Моя приятелка има куче, средно голяма порода. Тя е сигурно единствената, която си е платила данък в общината, че има куче. Като е ходила даже са я гледали с надсмешка, защото тя била първата и единствената, която дошла да си регистрира кучето  ooooh! Та както и да е. Излизайки от блока веднъж я нападат бездомни кучета, едното дори на гърба и се качва, а друго напада кучето и  Close Както и да е, милата е запазила самообладание и е успяла да се справи със ситуацията. Звъня няколко пъти до Екоравновесие и т.н., само обещания и нищо...нищо! Тя се чуди защо е постъпила законно и човешки като е регистрирала кучето си, което много обича, както и всякакви други животни, но уличните кучета, които нападат нея и кучето не се броят за такива. Аз също не понасям бездомните кучета, който иска да ме обвинява, но ние нямаме никаква вина, че няма кой да ги прибере. Сега сигурно ще ме емнат "бездомнокучепазителките" Нека предложат те решение... Tired

# 5
  • Мнения: 6 142
Мен преди 2-3 седмици, разхождайки се по една соф. улица, с количката с малкия бях и като излезе от един двор с оставена отворена врата едно куче, и като почна да лае по мен и се приближава, и аз се почувствах ужасно. Защото така обикновено събират и други бездомни кучета наоколо и не ми се мисли какво щях да правя просто. ooooh! Sad
Но в случая не беше май улично, ами уж домашно, ама ето че атакува минаващи хора.

# 6
  • Мнения: 1
За бездомни кучета се подава сигнал в общината. Миналата година, пред жилището ни, се бяха появили няколко кучета и след втория сигнал до общината /В. Търново/, проблема  се реши, т.е. кучетата ги няма.

# 7
  • София
  • Мнения: 11 516
За бездомни кучета се подава сигнал в общината. Миналата година пред нас се бяха появили няколко кучета и след втория сигнал до общината /В. Търново/, проблема  се реши, т.е. кучетата ги няма.

Блазе ви за общината.

# 8
  • Мнения: 66
Ужас vaflichka , дано преодолееш страха бързо.

Мен също много ме е страх от кучета. Като малка ми се е нахвърляла Немска овчарка и от тогава изпитвам ужас като ме доближат. Пред блока в квартала имаме 3-4 големи кучета, които често се случва да се нахвърлят и да хапят. Слава Богу, на мен не ми се е случвало, но на много комшии да.
Искахме да ги махнем, но си имаме една "куче защитничка", която си ги гледа, храни ги и не дава дума да се каже  ooooh!

# 9
  • Мнения: 6 340
Бърди, мен също ме е страх от нападение на кучета, а не от хора, що се отнася за децата ми. Те и без това толкова се страхуват, че ми е трудно, като съм сама с двете и видим куче - качват ми се по главата, аз съм дребна, а те вече големи. Като накичена коледна елха ставам. Голямата ще бъде ученичка през септември и става все по-самостоятелна, а проблемът със страхът и от кучета не намалява. Tired

# 10
  • Мнения: 5 373
По по-малките населени места, където явно Еко-то не лапа такива пАрЕ, са си решили проблема отволе. Laughing

Знам в какво ще се превърне И тази тема, но това няма да промени мнението ми.

# 11
  • Мнения: 1 311
vaflichka, съжалявам за това, което ти се е случило и искрено ти съчувствам! Пожелавам ти скоро да преодолееш преживяното!  bouquet
За съжаление няма оправия - имат си прекалено много защитници и няма никакви работещи служби за борба с бездомните псета.
Има много теми във форума за бездомните кучета. Ако имаш време, прегледай ги и пиши на "защитниците" за случилото ти се, за да млъкнат малко и да се осъзнаят, че по-ценно от човешкия живот няма! Peace

# 12
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 313
Намери кой да се разправи с тях, начини много.

# 13
  • Мнения: 53
И мен ме притесняват уличните кучета. Ако беше хубаво да има животни по улицата в развитите страни човек щеше да се препъва по тях, но явно не е. Освен, че лаят и гонят деца с колело например, уличните кучета често са много злобни спрямо домашни кучета. Аз искам ние да си гледаме куче някой ден, но не и като излезем с него да го браня ат уличните кучета.

# 14
  • Мнения: 615
Преди около месец - месец и малко мен ме нападнаха и ме повалиха на земята две домашни кучета, които се втурнаха към мен от отворената порта на двор. Пребих се ужасно - изкълчен глезен, ожулени ръце, лакти, колена, корем. Благодарна съм, че се разминах само с това, а не ме нахапаха кучетата и това е благодарение на три момчета, които спряха и слязоха от минаващи по улицата камиони. Те изгониха кучетата, помогнаха ми да стана и да си събера разхвърчалите ми се неща от чантата. Не е нужно да казвам колко се уплаших и колко ме е страх сега да минавам от тази страна на моята улица! Излизам само с колата, пеша не смея изобщо. Веднъж колата ми беше на ремонт - прибирах се и излизах с такси.
Екоравновесие казват - щом са домашни не е наш проблем, отдел Екология към общината казват обадете се в Екоравновесие. Това е то!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт