Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 авг. 2011, 21:10 ч.

Консервиране на боб

  • 14 306
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 448
Момичета, искам да си затворя в буркани сварен зрял боб, да мога да го изсипя в тенджерата, да си сложа подправките и да ми е готова манджичката. След работа не ми остава време да варя боб, та да си имам заготовка. Дайте рецепта, само сол ли да му слагам, колко време да варя бурканите?
Предварително благодаря  Hug

# 1
  • Мнения: 32
това което си решила е много хубаво и е в помощ на домакинята, аз правя салата с боб,грах ,морков,кисела краставичка и печена чушка, та 1-ят път имаше бумбаж на бурканите но разбрах каква е причината и я казвам за да няма при тебе провал 1 боба трябва да е добре сварен и 2 бурканите не трябва да се препълват и задължително стерилизираш не по малко от 40мн ,не съм правила такъв какъвто искаш но си мисля че трябва да спазиш тези неща и увкоси при готвене с сол

# 2
  • Мнения: 2 097
Мисля че няма проблем да си стерилизираш бурканите със сварен боб.Баща ми много пътува и майка ми му стерилизира редовно,но с готова сварена манджичка боб,никога не се е оплакал Peace

# 3
  • Мнения: 506
Аз си слагам торбички със сварен боб във фризера.

# 4
  • София
  • Мнения: 448
Благодаря за отговорите момичета, явно никой не си прави такава заготовка. Аз си го представях, като консервите, ама те май има сол. Освен да го сваря, да капна малко сол и да сваря бурканите и това е.

# 5
  • Мнения: 32
пробвай с малко количество, свари боба насипи го в буркани сложи по мъничко сол и стерилизирай след 10-15 дена отвори и сама ще прецениш ,аз бих опитала

# 6
  • София
  • Мнения: 448
пробвай с малко количество, свари боба насипи го в буркани сложи по мъничко сол и стерилизирай след 10-15 дена отвори и сама ще прецениш ,аз бих опитала

Добър съвет, да не прецакам всичкия боб  Peace

# 7
  • Мнения: 5
Аз редовно варя боб в буркани.Като правя боба варя по-голямо количество и така става и по-вкусен.Някой път е готов запържен, друк път е без запръжката ,но винаги е посолен.Варя за капачка 10 мин, но го съхранявам в хладилник  . иначе ако е топло се разваля.И така има готова манджа и мъжът ми си взема за работа като няма друго,а боба  който не е запържен става и за салатка Simple Smile.Но не слагам домати като го готвя.

# 8
  • София
  • Мнения: 448
Но аз не искам в хладилник да го държа, 3-4кг боб Simple Smile
А в мазето, при зимнината Simple Smile
Ще го варим повече  Peace

# 9
  • Мнения: 5 462
Откакто си купих от този боб ,
http://www.divella.it/category/prodotti-divella/legumi/
http://www.divella.it/legumi/
изобщо спрях да купувам от суровия .Не си струва да рискуваш  да си купуваш суров, да го вариш 5 часа и след това да го консервираш и не се знае  дали ще излезе бързо сваряващ се и т.н.
Аз вече боб по бг рецепта не правя. Готвя си го по една итал. рецепта и става много , много вкусен .Затова и съм се заредила с боб на дивела и като ми се прияде боб си отварям и започвам да си го приготвям по моя начин.
А пък с тези консерви боб става бързо вкусно и с винаги отличен резултат.

# 10
  • Мнения: 5 001
Аз не консервирам боб,откакто излязоха тенджерите под налягане на пазара.....Аз също нямам време да готвя през седмицата времеемки ястия.....Затова си накисвам боба сутринта и вечерта като се прибера от работа си добавям лук,морков,чушка и слагам да се вари...За половин час имам готова сварена и овкусена боб яхния....Или сварен боб за салата(даже тогава времето спада на 15 минути)....

# 11
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 283
Момичета, не е достатъчно да се вари буркана само 10 минути. Ще бомбира! Поне 20, но не съм сигурна за варивата дали е достатъчно. И аз съм се питала често за стар фасул, но досега колкото сваря, толкова изяждаме Embarassed Много се тачи у дома.

# 12
  • София
  • Мнения: 10 160
  Аз боб рядко готвя, преди готвех под налягане,като се върна от работа,  та да стане за вечеря, сега има сварен в буркани, та ако някой много му се дояде, взимам ,правя запръжка, боба, водичка , да поври 5 минути и яденето готово.Не бих рискувала да консервирам боб.

# 13
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 998
Откакто си купих от този боб ,
http://www.divella.it/category/prodotti-divella/legumi/
http://www.divella.it/legumi/
изобщо спрях да купувам от суровия .Не си струва да рискуваш  да си купуваш суров, да го вариш 5 часа и след това да го консервираш и не се знае  дали ще излезе бързо сваряващ се и т.н.
Аз вече боб по бг рецепта не правя. Готвя си го по една итал. рецепта и става много , много вкусен .Затова и съм се заредила с боб на дивела и като ми се прияде боб си отварям и започвам да си го приготвям по моя начин.
А пък с тези консерви боб става бързо вкусно и с винаги отличен резултат.


 Thinking  ХА СЕГА КАЖИ И РЕЦЕПТАТА (италианската)   chef  bouquet Благодаря !!

# 14
  • Мнения: 21
И на мен ми стана интересно  Praynig иначе много често ползвам тенджерата под налягане както една съфорумка от по горния пост.  Whistling

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт