Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 34
Здравейте,

Имам спешна нужда от съвет за избор на личен лекар-педиатър на новородено.  Има ли някой впечатления от следните педиатри с кабинети в 13-то ДКЦ в Лозенец, София на ул. Бигла: д-р Цветкова, д-р Алексиева, д-р Александрова и д-р Пелова. 

Интересува ме какво е отношението им към децата и към родителите, обясняват ли подробно, отговарят ли на въпроси на майките изчерпателно, мили и дружелюбни ли са към самите деца и най-вече какви са качествата им като професионалисти-педиатри.  Имах възможност преди време съвсем бегло да ги видя и моите лични впечатления към момента са:

- д-р Цветкова - не особено комуникативна и любезна май, поне така ми се стори, не обяснява много-много, леко и е досадно да отговаря и теглиш думите с ченгел сякаш.. Не знам като специалист каква е, дали е добър и компетентен педиатър?

- д-р Алексиева - изглежда много мила, усмихната, дружелюбна и наистина обичаща децата, обяснява и отговаря на въпроси. Дали е и добра като специалист-педиатър по принцип, знаете ли?

- д-р Александрова - изглежда улегнала, спокойна, работи в екип с акушерка в кабинета си. Добър педиатър ли е?

- д-р Пелова - почти нищо не знам, освен че е по-млада от другите май, и тя има акушерка в кабинета. Професионално?

Направи ми впечатление също, че чакалнята на кабинетите на д-р Цветкова и д-р Пелова в старата сграда е доста запусната, от соц време не е ремонтирана още, мухъл по стените на стълбите и сигурно много студена зимно време, със стара духаща дървена дограма и въобще доста зле изглежда, докато тази на д-р Алексиева и д-р Александрова, която е в съседната постройка е доста по-приветлива и човешки направена, вероятно и по-топла зимно време. 

Но най-важното все пак е да разбера какви са като специалисти професионално, компетентни ли са като педиатри и запознати с последни новости, не на последно място отношението им към самите деца и родители, дават ли лесно направления за децата за други специалисти и т.н...

Също така, тъй като разбрах, че работят и с възрастни пациенти, знаете ли коя има най-много пациенти и съответно тълпи от болни хора пред вратите, особено зимата, при коя лекарка се чака най-дълго, смесват ли се часовете на възрастни болни и деца и такива подобни практични неща ако знаете и имате впечатления като сте ходили?

Ще съм много благодарна на майките (и бащите), които посещават 13-то ДКЦ да споделите мнение за професионалните и лични качества на тези лекарки, за да мога да взема правилно решение при кого да запишем бебето.

Много благодаря предварително!# 1
 • Мнения: 8
Здравей, може и да е късничко и вече да си направила своя избор и все пак да ти кажв..
За съжаление нямам лични впечатления от нито една от докторките, но на мен ми препоръчаха д-р Алексиева. Дано да не сбъркаме Simple Smile
Това, което ти си написала е много полезно Simple Smile
Успех и на вас!!!

# 2
 • Мнения: 34
Благодаря ти ! Дано и други мами дадат отзиви и съвет по темата, ще чакаме ...

# 3
 • Мнения: 130
От личен опит бих ти препоръчала д-р Мария Найденова. Тя също е педиатър в 13-та поликлиника в детското отделение на ул. Бигла. Има хора пред вратите й, но в рамките на нормалното. Мила, внимателна е. Отговаря изчерпателно на въпроси. На нас не ни се е налагало да я посещаваме често през последните 11г., за щастие. Сега отново ще я избера за личен педиатър на второто ми дете.

# 4
 • Мнения: 0
Бих ви препоръчала Д-р Пелова .Добър специалист внимателна и винаги точна при поставяне на диагнозата нищо ,че е малко по млада от другите.Д-р Цветкова и Д-р Алексиева са GP та но нямат специалност педиатрия .Това ,че са любезни и внимателни не значи ,че са добри лекари и диагностици.А това ,че има хора пред кабинета им означава ,че са по мудни и бавни ,вобще не ги интересува ,че хората чакат.Казват си да чакат какво ни интересува.Затова преди да си изберете лекар разберете какъв е като специалист ,а не колко е любезен и усмихнат.

# 5
 • Мнения: 721
И мен ме интересува смяна на Джи Пи - то с някой от 13та поликлиника.
Имам добро впечатление от др Алексиева, но сега разбирам, че не е педиатър  newsm78
В такъв случай кой е педиатър Джи Пи в 13та поликлиника?

# 6
 • Мнения: 1
Здравейте, искам да ви помоля, да ми дадете координати на д-р Алексиева и д-р Александрова и адреса. Тъй като телефоните специално не мога да ги открия в интернет.
Благодаря ви предварително!

# 7
 • Мнения: 513
И мен ме интересува смяна на Джи Пи - то с някой от 13та поликлиника.
Имам добро впечатление от др Алексиева, но сега разбирам, че не е педиатър  newsm78
В такъв случай кой е педиатър Джи Пи в 13та поликлиника?

Връщам темата малко нагоре, защото ме интересува същият въпрос.

Пред кабина на др. Алексиева ли има опашки? Мен по принцип не ме притеснява джи пи-то на детето да не е педиатър, мога да си взимам талони.

# 8
 • Мнения: 1
и в крайна сметка никой не даде някакви координати на въпросните доктори, или телефони, на които може да се свържем с тях, мен лично ме интересува тел. на д-р Алексиева!

Благодаря предварително!

# 9
 • Мнения: 721
Аз записах малката при др Алексиева. Приема в обновената част нечетни сутрин, четни следобед.
Мога да поровя и за телефона й, ако ти трябва.

# 10
 • Мнения: 513
8684014 e номерът на регистратурата, там вдигат до 12ч.

ДаниМакс е казала вече за приемните часове.

Аз се видях с нея, много мила жена, още щом ме видя, започна да обяснява цялата процедура, изобщо приказлива е много и обяснява изчерпателно. Видях се и с др. Пелова, която е и педиатър, но в крайна сметка се спрях на Алексиева, винаги мога от нея да си взема талон за педиатър, ако сметна за нужно, а отношението на др. Пелова не ми хареса.

ДКЦ-то е под всякаква критика, разпада се направо. Самите ЛЛ са опитали да подобрят състоянието с козметичен ремонт - боядисване и цветни завески, но можете да си представите това колко е помогнало.

# 11
 • Мнения: 1
ДаниМакс , ще ти бъда много благодарна ако ми дадеш мобилния тел или изобщо някаъв телефон за връзка директно с Алексиева, а тя всъщност педиатър ли е или просто jp? Днес ходих до 13 ДКЦ и както казвате там е направо пред разпадане , ужасно е, но на мен идеата ми е да се разбера с  тази Алексиева (понеже казвате, че е добра) да идва на посещения в нас пр. 2 пъти в месеца и да си и плащаме като на частно и така.

А къде е тази обновена част на детското отделение, че аз като ходих имаше някакви други докторки, но не  и тя?!

Ще ви бъда благодарна за всякаква помощ, тъй като термина ми е 15 януари.

# 12
 • Мнения: 513
BBorisova, мисля, че за това, за което говориш, Алексиева няма да ти свърши работа, защото тя е джи-пи, не е педиатър. Аз не знам, дали някой изобщо ще се съгласи на домашни посещения, но ако искаш, мога да ти дам мобилния на Алексиева или на др. Пелова (тя вече е педиатър), като гледам ти е спешно...

Не видях нищо обновено аз, освен много лекия козметичен ремон, както вече споменах  newsm78

# 13
 • Мнения: 34
Телефон на д-р Алексиева - 0888 60 61 00

# 14
 • Мнения: 34
Здравейте, а откъде разбрахте, че д-р Алексиева не е педиатър. Аз мислех, че всички в тази секция на 13то ДКЦ са педиатри (но приемат и възрастни), тъй като това се води педиатрично подразделение.. Самата д-р Алексиева ли си е казала, че не е педиатър или от другаде имате информация?

Общи условия

Активация на акаунт