Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 549
Детето ми е на малко повече от годинка. По споразумение БНД-то щеше да го взема за 20 дни през отпуската си. За целта поканих майката на БНД-то да гостува у нас, за да опознае детето, тъй като живеят далече и тя щеше да го придружава в колата. Никак не бях доволна от идеята, но бях наясно с текста на подписаното от мен с цел да разпишем родителските права бързо и доброволно - БНД-то имаше намерения да пътува и работи зад граница, което не се уреди и той не замина.

Та, тъкмо всичко беше готово за пътуването и разбрах, че БНД е подал жалба в съда и при социалните по повод дребно спречкване седмица по-рано - без да ми каже Получих известията у дома. В тези жалби твърди неверни неща - че няма никакъв достъп до детето. Обиколих институциите, ходих при адвокат и разбрах, че ако не пусна детето, просто подлежа на глоба. Реших, че няма да го пусна да пътува.

Вие как бихте постъпили в подобна ситуация? Ще преглътнете ли сцените и лъжливите жалби, само мир да е?

# 1
 • Мнения: 506
Не бих пуснала детето щом като подава лъжливи жалби срещу майката на детето.

# 2
 • Мнения: 549
Да допълня, че ако известието за жалбите се беше забавило, можеше детето да си е на гости вече с баба и тати, а аз да пиша обяснения защо не позволявам свиждане, безсилна да дрънча по телефона с БНД какво е това, да си гриза ноктите коя е следващата дивотия, ще го върне ли и пр.

# 3
 • Мнения: 355
Според мен е добре да поговорите, а не да се запъваш. Верно е, че сигурно си много наранена и ядосана, но от такова запъване никой няма полза. Бащата и майка му са планирали време и сигурно чакат с нетърпение детето, вероятно и ти имаш нужда от малко почивка.
Подай ръка и с добър тон покажи като зрял човек как се решават конфликти - ако той е имал някакъв проблем редно е било ПЪРВО да го обсъдите, после да те предупреди какво смята да направи и след това евентуално да задейства съдебни процедури. От малкото написано от теб ми стана ясно, че ти изначало не си имала намерение да му даваш детето и си разчитала, че той няма да го вземе (работата му в чужбина,която се е провалила). След което е станало ясно, че не всичко ще е по твоя план, а по-скоро по това, което писмено си се съгласила пред бащата и пред съда. И този конфликт, вероятно по някакъв начин може да е бил провокиран точно от това.....
Поговорете си и не се тревожи, че няма да върне детето. От постъпката му да вземе и майка му с тях ми звучи като човек, който преценя ситуацията (мъж сам с малко дете не е лека задача).
Та поговорете...поводи да се дърлите ще има ехеее колко занапред. Но не се надскачайте за сметка на детето.
Пожелавам ви да вземете вярното решение и слънчево и спокойно лято.

# 4
 • Мнения: 549
Роня, в един филм се казваше "имаха право да ми поискат, но не ми харесва как помолиха". Сцената завърши с ръкопашен бой и няколко убити.

Ти как със спокойно сърце би пуснала детето си за 20 дни, при пресни впечатления за такова поведение? Продължава да настоява и то не по добрия начин - "ти ще видиш, жалбата това, съдията изпълнител онова, ама то всъщност има само една жалба" (има две жалби). И не си е оттеглил жалбите, не разчита да се разберем

ПП. Предложих да гостуваме с нашите у тях за няколко дни, за да неговие близки да видят детето. Не иска. Било унизително.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 08:15 от Fall

# 5
 • Мнения: 2 011
Много  бързо си  се подписала  на това  споразумение .... Толкова малко  дете  и да  остава с преспиване  у баща  си  за мен не е добра идея , но  минало  заминало ... Щом имаш положен подпис и  не даваш детето наистина подлежиш на глоба.
 По-добре  се успокойте и двамата  и решете  спора. Пък и  все пак  няма да  е сам - нали и майка му  ще му помага  за детето !  newsm78

# 6
 • София
 • Мнения: 11 531
Абсурд. Като подава жалба, че не може да вижда детето, поне ще му дам повод за жалбата преди да си платя глобата - която ще си платя и няма да ми мигне окото.
Изобщо не смятам, че бих могла да се разбера с човек, който вместо да поговори с мен, ме цака с жалби.

Това е на първо четене.

На второ обаче - не казваш много неща. За какво се спречкахте - надали е било толкова малко, след като си е направил труда жалба да пуска. Също - майка му в крайна сметка дойде ли да се опознае с детето? Той изобщо детето взимал ли го е досега, как са се гледали и разбирали?

# 7
 • Мнения: 549
 Tired
Бях подготвила пътуването и поканила майка му.
Имах планове и за работа, и за почивка във времето, когато детето гостува.
Но...
А защо  написал жалба, че от два месеца няма достъп до детето и е завел изпълнителен лист да има достъп, при положение, че така и така си идва по всяко време - спомена между другото, че се ядосал и че можело и да ги оттегли. Провокациийка.
А защо е разписано такова споразумение - защото не живее на постоянния си адрес и не се знае кой кога ще го открие за явяване. Постави такива условия за подписа си, иначе щях да вися в нищото все още, например защото не могат да го намерят за призовка. Няма постоянна работа, за да го търсят там. Пък и мисли да работи зад граница.
По начало версията беше, че няма смисъл да се разписва и оформя от адвокат, защото се вземат пари. Разбираш ли, знае си много добре, че не е плащал издръжка, но подава жалба споразумението да се изпълнява
В заключение, каня го да идва все пак при детето, кафета, почерпки, а пускат процедура да установят защо няма достъп.
Манипулация до дупка.

За по-нататък ще се мисли за нова стъпка в съда, но в близките седмици и дни ще трябва да действам и понеса последствия като неизправна страна, ако успее нещо да докаже - не знам как точно. Пише двайсет дни през лятото, например, но не сме внесли конкретни дати

# 8
 • Мнения: 549
Ами дойде си БНД-то - не каза нито дума за жалбите си, мълча си през цялото време, стоя при малкия доста време, поиграха; накрая си замина - нито дума.
Беше направил покупки за детето. Първите от.... известно време
Та, като казвам "манипулация до дупка", наистина да се чудиш какво да го правиш.

Аз просто си мълча и чакам да видя ... не знам и аз какво  hahaha
Така и не успях да разбера как гледа на света човек с подобно поведение - ту напористо, ядове, тръшкане, настояване, ту кротко си мълчи. В шах съм, за тая му отпуска не знам какво точно ще стане, но се чудя за всички останали лета, които предстоят.

# 9
 • Мнения: 4 459
Казваш, че той си идва когато иска и вижда детето. Също и че не изплаща издръжка. Ок, помоли привтелка или съседка да свидетелства в твоя полза. Сподели с адвокат и отговорете на жалбата му с факти! Иначе, ако си мълчиш той може и наркоманка да те изкара и да ти вземе детето (най-общо казано).
Аз ако съм на твое място ще отида да се видя с него на саме и да обсъдим този въпрос. Кой какво ще прави и как. Обясни му че никой не печели от подобни детинщини и парите за глоба дето ще ги дадеш могат да се използват много по-ползотворно за детето. 

# 10
 • Мнения: 549
Всичко, изброено от теб е направено. В допълнение се оказа, че имам познанство с всички, които по принцип ще ме проверят или глобят ако нарушавам това, което не нарушавам. В заключение, БНД-то изнерви максимално всички у дома и пак би могъл да ни изнерви, ако му се прииска

# 11
 • Мнения: 552
Имам ясно мнение (и доста опит) по темата, бих споделила на лични обаче Simple Smile

# 12
 • Мнения: 880
Всичко, изброено от теб е направено. В допълнение се оказа, че имам познанство с всички, които по принцип ще ме проверят или глобят ако нарушавам това, което не нарушавам. В заключение, БНД-то изнерви максимално всички у дома и пак би могъл да ни изнерви, ако му се прииска
Абе направете един секс и се успокойте и двамата,ще подлудит детето и накарая като порасне ,ще ви тегли една майна и толкоз Simple Smile

# 13
 • Мнения: 653
Странно е, че съда е разпоредил бащата да може да взима 20 дни през лятото толкова малко детенце без присъствието на майката. Ние имам в споразумението същата клауза, но след като детето стане на 4 години. Тогава ще може да го вижда без мое присъствие, а вече дали детето ще тръгне с него е тема на един съвсеееем друг разговор. Да се надяваме, че няма, защото ако ми го вземе за 20 дена няма как да не откача. Мисля, че този път имаш силен коз, че детето е малко и има нужда от майка си, от която не може да бъде отделено 20 дни. Не е в интерес на детето.

Второто нещо, което ме посъветва адвокатката, е когато някога си дам детето, това да става винаги от къщи и пред свидетели. От една страна, "свидетелите" на БНД не са му приятни и той избягва срещите с тях и второ, утре не може да каже че не съм си дала детето. Това, че детето не иска да тръгне с него е съвсем друг въпрос и тази тънка разлика може да бъде доказана лесно при наличие на конфликт.

Аз лично с БНД, и може да ви звучи смешно, пиша мейли, за да имам всичко черно на бяло. Ясно съм му казала, че ако иска да види детето в събота, трябва да ми каже до сряда и смятам да му го кажа същото и за лятото - до края на април да знам кои дати ще го вземе лятото. Винаги казвам, че ако не ме уведоми до този срок, считам, че не иска да го вижда/взима. Идеята е, че аз трябва също да планирам отпуски, морета, пътувания и не смятам да си държа детето в София цяло лято и да чакам той евентуално да се обади.

Просто ти давам идеи за в бъдеще. За съжаление има бащи и бащи. Нашия е от втория вид, заинтересовани толкова, до колкото да ме дразни. За това отговарям със същото.

# 14
 • Мнения: 880
...а вече дали детето ще тръгне с него е тема на един съвсеееем друг разговор. Да се надяваме, че няма, защото ако ми го вземе за 20 дена няма как да не откача. Мисля, че този път имаш силен коз, че детето е малко и има нужда от майка си, от която не може да бъде отделено 20 дни. Не е в интерес на детето.В голям филм се вкарваш и детето завличаш.Като иска да го вземе нека го вземе.Детето е на двамата!

Общи условия

Активация на акаунт