Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 323
Ситуацията е тривиална и много често срещана-зад блока,в който живеем има 4-5 гаража,които са построени с подръчни средства ,може би преди 25 години.Тези гаражи заемат място за паркирането на кола и половина,но самите им собственици не паркират в тях колите си,а ги ползват като склад.Ние паркираме около тях,където остане свободно място.Но някой път не остава такова.Защото като дойде този  и онзи на гости на тези собственици,и за нас живущите в блока няма място.Нищо-спираме пред съседния блок,макар че там е неосветено. ThinkingНа няколко пъти ни правят забележки,къде спираме-че им пречим,да си търсим други паркоместа.Мъжът ми запази самообладание и добър тон на два пъти,но снощи вече не издържа и вдигна скандал.Искаме да знаем има  ли отдел в общината,който се занимава с тези незаконно построени гаражи,и как могат да бъдат санкционирани собствениците им.Не го правим от завист,че те имат ,а ние не-просто нахалството им ни подразни много и ни дойде в повече.Ако някой има опит в случай като този,ще чакам да ми пише.Мерси.

# 1
 • Мнения: 638
Искаме да знаем има  ли отдел в общината,
отдел "Строителен контрол"на съответната ви община

# 2
 • София, център
 • Мнения: 3 450
Искаме да знаем има  ли отдел в общината,
отдел "Строителен контрол"на съответната ви община

Служба "Незаконно строителство", обаждай се и пускай сигнал.

# 3
 • Мнения: 1 093
Опитайте първо да говорите нормално с тези хора на общо събрание в блока примерно и да ги информирате, че и вие живеете там и имате законно право да спирате колите си на удобно място пред блока. Ако трябва да се обозначат местата за паркиране на живущите и да няма повече препирни.
Струва ми се доста крайно да им съборите гаражите, щом те всъщност не ви пречат.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 257
В какъв смисъл да се обозначат местата за паркиране на живущите? Всеки да си има собствено паркомясто? Такова се купува или се плаща за него на общината. Иначе няма такова нещо като „запазено за сем. Иванови“. Впрочем, нещо чух, че и продажбата на такова паркомясто била незаконна, но не съм много запозната.

# 5
 • Мнения: 1 093
Пркинга пред блока не е ли за живущите там ?
Аз не съм много запозната, но нали по принцип като се строи сграда и се предвижда място за паркиране да има отпред  newsm78
Имах предвид да седнат и да су разберат - Иван спира ей тук, Драган ей там, Цветан пред неговия гараж. И ако Цветан има гости, те да спират настрани, да не спират там където спира Иван.
Като сме ходили на гости у приятели, които живеят в апартамент, те ни казват - ей тук паркирай, че тук спира еди кой си.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 257
По принцип улицата (където паркират всички обикновено) не е резерве за живущите. Има си частни паркинги с бариера - там може с номерче, с верига, с каквото си искаш да обозначиш мястото си. На улицата или паркинга пред блока - не.

# 7
 • Мнения: 1 093
Бъръльо, правната страна на въпроса е ясна. Улицата е общинска и всеки може да спира.
Но съгласи се, че има неписани правила и в общи линии хората ги спазват и се съобразяват. Все пак ти живееш там и е гадно да се прибереш след работа и да откриеш, че няма къде да паркираш, щото някой се е настанил там където обикновено спираш  Confused
Затова хората се съобразяват.
А иначе мой приятел заедно със съседите от блока със собствени средства превърнаха в паркинг калната площ пред блока като насипаха пясък и баластра, за да не потъват колите. И си спират само живущите в блока и техни гости. Неписано правило.

# 8
 • Мнения: 323
Точно така се получава както го описва rosy_bosy.Ние се прибираме вечер към 20.15 от работа и мъжът ми 10 минути маневрира между блоковете и колите ,за да си намери място.И това е защото те имали гости за около 1 месец от Пловдив,и нашето /така да се каже/място е заето от тях.Много е неприятно в такива случаи. TiredНие никога не сме им казвали нищо.Но те си позволяват вече какво ли не-звънят ни на вратата в 7.30,в събота -Елате ,да си преместите колата,защото не можем да минем..Ами ако си ползваха гаражите за паркиране,а не за трупане на вехтории,щеше да има повече места.А пространството около блока не е неограничено.Вярвайте ми-приходящи от всякъде,за колкото си време искат.
За разговорите-можем да говорим,пробвали сме,но това са хора, на които не им пука.Най-много да ти посочат ... smile3513

# 9
 • Мнения: 1 093
Е, щом сте прабвали учтиво да говорите и не става, значи имате ребота с несобразителни хора.
Те не се ли притесняват, че тези незаконнни гаражи могат да бъдат съборени, не се ли сещат за този вариант ?
А и ако се съборят гаражите дали ще се освободят достатъчно места ?
Да не  стане да ги съборят и да се освободят 5-6 места, които пак не ви огряват  Thinking

# 10
 • София, център
 • Мнения: 3 450
Опитайте първо да говорите нормално с тези хора на общо събрание в блока примерно и да ги информирате, че и вие живеете там и имате законно право да спирате колите си на удобно място пред блока. Ако трябва да се обозначат местата за паркиране на живущите и да няма повече препирни.
Струва ми се доста крайно да им съборите гаражите, щом те всъщност не ви пречат.

Забрави, само ще се изпокарат. И до нищо няма да стигнат.
Ти как го виждаш тоя, дето е присвоил територия да я пусне доброволно.

# 11
 • Мнения: 1 093
Nansen ама има слабо място - гаражите  Wink Ако се намекне за евентуални мерки относно незаконните постройки, може и да размисли  Peace
Винаги първо трябва да се опитва без крайности, щото вече задействана процедура не може да се спре  Wink Аз затова и питам, те не си ли дават сметка тия "лоши" съсди, че последствията може да не им харесат  Thinking

# 12
 • Мнения: 323
Ами съседите най-вероятно си мислят,че няма да ни се занимава с подобен род неща.Може би защото и самата процедура е тромава..Знам ли? newsm78Мъжът ми е много търпелив и толерантен съсед.Друг на негово място може би досега да е действал както намери за добре.Искам да питам ако подадем такова оплакване-от чие име трябва да е?Защото собственик на жилището е майка ми,не ние.Можем ли ние като живущи в нейния апартамент ние да подадем жалбата,или лично тя трябва?

# 13
 • Мнения: 1 093
Що не отидете на място и да попитате ?
Може и да може вие като ползватели, може и да може тя да разпише молбата, вие само да я занесете, но най - добре питай на място. И изобщо какво  трябва да представлява - готова тяхна бланка ли е, нещо в свободен текст ли ...

# 14
 • София
 • Мнения: 2 257
Ако вие сте регистрирани на този адрес... newsm78... не би трябвало да има проблем вие да подадете жалбата...Така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт