Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 72
Отказват да ми върнат Запис на Заповед, и то след като изплатих на 100 % телефонния апарат.
Купих телефонен апарат  от централния им офис на Плиска, и въпреки че исках да го платя веднага в брой,  служителката ме увери, че само на лизинг може да се вземе, а впоследствие - по всяко време - да се изплати напълно. Когато го взех подписах запис на заповед за цялата сума. Три пъти ходих в централния офис на Плиска - в рамките на първия месец, за да се опитвам да платя телефона, все безуспешно. Или имаха технически проблем, или човека който отговаря за това беше неналичен. Чак на третия път ми казаха че всъщност не мога да го платя, докато не изтече един месец и не излезе първата фактура. Когато изтече първия месец, платих първата фактура, платих и телефонния апарат. Служителите в офиса ОТКАЗАХА да ми върнат ЗАПИС НА ЗАПОВЕД. Трябвало пак да ходя до офиса, когато управителя е там, да подавам молби.
Сякаш съм ясновидка и знам кога точно управителя ще е там, та да му пиша Молби!!! Да им се моля при положение, че съм си платила телефона при първа възможност, и то след като ме мотаха да ходя до офиса толкова пъти, без да ми дават рационално обяснение.
Освен това записа на заповед е за 288.40 лв, а служителят ми взе 289 лв и касовата бележка която пусна за плащането на телефона е за 289 лв. Разбира се, стотинките нямат значение, но подобно документно разминаване е много притеснително, защото не е ясно в кой момент Глобул може да реши да предяви записа на заповед - а  касовата бележка, която имам, е за друга сума.

# 1
  • Мнения: 187
Аз имах друг подобен проблем с тях,и още ме мотаят.писала съм темата за с г груп.дано при теб няма проблем, за 23лв ще се ме съдят!

# 2
  • Мнения: 72
Аз реших да не ходя повече, че следващия път сигурно ще ме арестуват. Ще се занимавам с тях само ако тръгнат да ми правят проблем.

Държат се като малоумни, сякаш не знаят какво е Запис на заповед, и не са длъжни да го върнат при изплащане на задължението.
Разправят "ние си ги унищожаваме".
А кой ги унищожава, къде, и в какъв срок, не знаят.

Най-ядосващото е как губят времето на хората, започнали са да се държат точно като държавни чиновници, за които няма проблем да те разкарат до 20-тина различни кабинета и учреждения, да обикаляш за някоя дреболия.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 667
Записът на заповед е ценна книга и трябва да го унищожат пред теб. Най-лесният начин за унищожаване е да го перфорират.
За пръв път чувам за такава практика при мобилен оператор. Не зная как класифицират разсрочените продажби, но ако спадат към групата на потребителските кредити, то има изрична забрана в чл. 34 от Закона за потребителския кредит.
Ако продължават да се помайват, заплаши ги, че ще сезираш компетентните органи.

# 4
  • Мнения: 72
Благодаря за информацията.
  bouquet
А имаш ли представа кои са компетентните органи?

# 5
  • София
  • Мнения: 3 667
КЗП, Комисия за регулиране на съобщенията (особено чувствителни към произволите на мобилните оператори), БНБ. Последните в момента не регулират този сектор, но са в постоянен процес на търсене на подотчетни лица. Ще се израдват, ако чуят какви практики има при разсрочената продажба на мобилни апарати.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт