Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте!
Бебето ми е почти на 8 месеца, изключително кърмено до 6 месеца на поискване.
Започнахме захранване със зеленчукови пюрета, въведени са също каши, плодови и месни пюрета.
Преди две седмици отказа да яде зеленчукови пюрета, след това отказа да яде и пюрета с месо. Пробвах различни видове, дори тези, които преди хапваше с желание, сега категорично не иска да яде.
В момента му растат първите два зъба и си мислех да не би това да е причината, нощем е много неспокоен и плаче, знам, че в такъв момент бебетата могат да откажат съвсем да се хранят, но си хапва плодове и каши, мръщи се само на зеленчуци и месо със зеленчуци. Дори "мръщи се" е много слабо казано, не иска нито една лъжичка да изяде.
Не се притеснявам, че ще остане гладен, все още го кърмя на поискване и нямам заместено кърмене засега, но ме притеснява това дали отново ще започне да ги яде с желание както преди. Все пак само с плодове и каши организмът не може да си набави всичко необходимо, а и хемоглобинът му е доста нисък.
Пробвах да му дам почивка 2-3 дни без зеленчуци, каши и месо, не помогна.
Предварително благодаря на всеки, който може да ми даде съвет или идеи!
 

# 1
  • Мнения: 7 946
Заради зъбите е  Wink
Ще прояде като избият..после пак ще намали драстично яденето, при никненето на следващите..така реагират. За хемоглобина-хапвай ти зелени храни, чай от коприва и пр..

# 2
  • Mars Hotel
  • Мнения: 3 241
Не го насилвай, така шансът да отказва и занапред е по-голям.
Може би ще се оправи, когато избият зъбките, но не се притеснявай - щом го кърмиш на поискване, всичко е наред. Колко му е хемоглобинът?

# 3
  • Мнения: 2
Хемоглобинът му беше 90, когато правихме изследване на навършени шест месеца. Педиатърката ни изписа Малтофер, но тъй като съм против даването на добавка, когато не е абсолютно необходимо, реших да повторя изследването в друга лаборатория. Все пак понякога стават и грешки. Знам, че запасите от желязо при бебетата се изчерпват към шестия месец, но после с приемането на твърда храна хемоглобинът се повишава. Второто изследване показа същия резултат, затова не посмях да не му давам Малтофер, тъй като 90 е доста ниска стойност. От близо 2 месеца пие капките, надявам се сега хемоглобинът да се е повишил поне до 100.
Не го насилвам да яде, когато не иска. И аз от това се опасявам, да не си създаде неприятни асоциации свързани с яденето. Пробвам, ако откаже, само го кърмя.
Благодаря ви за съветите!

# 4
  • Mars Hotel
  • Мнения: 3 241
При всяко положение, едва ли хапва чак такива количества месно пюре, че да повлияят силно хемоглобина. Щом няма заместено хранене...

Желязото от кърмата се усвоява най-добре, кърми си го и не се тревожи за пюретата.

# 5
  • Мнения: 148
И дъщеря ми мина през такъв период, от зъбите е. Ще прояде, много деца са така.
Не искам да звучи като реклама, обаче тя ядеше само един вид пюрета на "Гербер". Домашно приготвено не желаеше нищо. В момента яде само домашна храна, не искаше манджите от детската кухня, не че съжалявам за това  Simple Smile. Децата се променят, и вкусовете си променят.

# 6
  • Мнения: 372
Моята дъщеря прояде чак на 10 месеца, като в периодите на никнене на зъби (като днес например) отказва почти всичко, освен кърма/АМ. Болят я венците като я храним с лъжичка.
Ще прояде, търпение  Peace

# 7
  • Мнения: 3
Щом сте на кърма няма проблем, децата най-добре усещат от какво имат нужда. Моето момиченце до 9м. беше изключително на кърма, т.к. отказваше да яде всякакви пюрета и захранването след 6-тия месец беше ужасно трудно, буквално по една лъжичка от някой храни и нито една от други (картофи, броколи, риба, тиква и т.н.) След като минахме на детска кухня нещата се пооправиха, но и досега (вече е на 1г. и 3м.), когато и никнат зъби, има периоди от по една две седмици, в които хапва само по малко плодове и основно кърма. Моят съвет е да изчакаш ден два и след това да продължиш с опитите. Но от горчив опит зная, че храненето трябва да носи само положителни емоции и детето не трябва да бъде насилвано, защото става още по-лошо! Не се притеснявай всичко ще се оправи!

Общи условия

Активация на акаунт