Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • По света и у нас! Най - често у нас!
 • Мнения: 69


Здравейте момичета и момчета,
Пускам нова тема, защото считам, че ще е интересна за всички търсещи работа. / Според личните ми наблюдения, тези хора съвсем не са малко/.
Интересно би било да споделите как си намерихте работа, използвахте ли агенции за подбор на персонал или чрез обяви в сайтове, или чрез познати. Кои агенции бихте препоръчали / черен и бял списък на агенциите/.
Споделете опита си и мнението си. Много хора  се оплакват, че обявите в нета са просто фантом. Изпращаш CV и то изчезва във виртуалния свят, без никакъв отговор било то и отрицателен или просто информационен, че са получили мейла Ви.
Моля и професионалистите занимаващи се с подбор на персонал изкажат своето мнения за това какви кандидати се търсят и тн.


Надявам се да се получи интересна и приятна дискусия.

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 14:01 от The cat

# 1
 • Мнения: 425
Личното ми мнение е че обявите в четирите основни / за мен / бг сайта са несериозни, досега от нета само веднаж съм намирал работа за която си спомням и сега след отминалите вече години с лоши чувства. За работодателя важното беше че "ти дава работа" - парите са друг въпрос. Отделно че в края на работния ден излизаха неотложни неща и 12 часа работа на ден си беше нещо нормално.
Интересното е че в сайтовете за работа, обявите които ме интересуват за това с което се занимавам се появяват периодично, някои на 2 м. някои на 3-4 м. но редовно.
Това е знак за мен че има нещо като текучество - за което имам лично за себе си   обяснения защо е така.

Агенции не съм ползвал - лично субективно мнение.

Последната работа съм я намерил от БТ - беше непривлекателна но с времето нещата се промениха и сега съм доволен / съобразно условията в България /

Успех на търсещите...

# 2
 • София
 • Мнения: 8 202
Има вече 13та поредна тема по въпроса.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=602853.0
там си споделят търсещите.
Иначе аз 2 пъти съм си намирала хубава работа от джобс бг.
Не смятам, че всички обяви са кухи.
Може би сега има доста кандидати и затова не ви канят на интервюта.

# 3
 • По света и у нас! Най - често у нас!
 • Мнения: 69
Има вече 13та поредна тема по въпроса.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=602853.0
там си споделят търсещите.
Иначе аз 2 пъти съм си намирала хубава работа от джобс бг.
Не смятам, че всички обяви са кухи.
Може би сега има доста кандидати и затова не ви канят на интервюта.

Aisha, благодаря за инфото, не съм видяла съществуващите теми, но все пак ако на някой му е интересно нека да продължим да споделяме.

# 4
 • По света и у нас! Най - често у нас!
 • Мнения: 69
Поразговарях с познати, които са в процес на търсене на работа и ми стана интересно че хора с трудов стаж, подплатен със солидно образование не могат да си намерят работа с месеци. Веднага си помислих, че е свързано с това че не са удовлетворени от финансовото предложение на работодателя, но уви не. Просто не ги канят на интервю. Това ме провокира да пусна темата.
Не е нормално да не се търсят квалифицирани кадри....
Друго нещо което ми прави впечатление е че казват че в сайтовете се въртят едни и същи обяви от едни и същи фирми. Дали това не е текучество или просто HR - ите опипват пазара на труда за да няма увеличение на заплатите след атестациите?
А моят личен опит е, че след интервю ако не си одобрен за позицията никой не си прави труда да те информира. И това е практика, а не е от скоро / от началото на кризата/, на мен ми се случи преди 5г да си търся работа и ходих на много интервюта и само от 1 компания си направиха труда да се обадят и да ме информират. Това го казвам, защото е много вероятно да мислиш че си се представил добре и да очакваш обаждане с предложение, и да пропуснеш друго предложение.

# 5
 • Мнения: 0
Тук сте много права с Вашето мнение, но има една подробност работодателите винаги могат да обявят работни места и да насрочват интервюта и това го правят точно в бюрата по труда защото по някоя си програма на тях им спестяват накрая на годината пари от печалбата.Другото което е ако един работодател наеме работник с квалификация по длъжноста му и с годишен стаж ,трябва да му плаща вече заплата равна на годините и уменията му.

# 6
 • София
 • Мнения: 326
Много от обявите са съвсем реални.
Фирмата, в която работя вече 8 години, пуска обявите си в нета, като първоначалният подбор се прави от агенция за подбор на персонала.

За мен това е начинът да си търся нова работа, ако/когато реша. Естествено, че е супер, някой просто да ти предложи в правилния момент, правилната за теб работа, но не винаги става така.

Колкото за нивата за заплащане, това не се контролира чрез фиктивни обяви. Обикновено има годишни проучвания (платени), в които панели от фирми дават информация за заплатите на различните позиции. Данните се обобщават и после тези фирми получават обобщена информация с нивата на заплащане в същия и в други браншове, разбита и по позиции. С две думи, много от сериозните фирми знаят много добре как върви цената на търсената или предлагана от тях позиция.

# 7
 • Мнения: 47
Лично аз съм търсил дълго време работа чрез сайтове и нищо. Едва ли съм такъв некадърник, че поне на едно интервю да не ме поканят. А на тези на които съм се явявал са проформа , просто да мине, за да назначат предварително избрания кандидат. Просто стигнах до убеждението, че фирмите търсят млади хора без опит, без особени финансови претенции, които те да могат да си обучат и манипулират. За хората с опит първо се гледат годините, професионалния опит, финансовите изисквания, семейно положение. Малко са работодателите, които избират според уменията и професионалния опит. Това е жалката картинка на трудовия пазар.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт