Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1
В периода 15.08 – 02.09.2011г., Столичната организация на Българския Червен кръст ще раздава хранителни продукти от втория транш на програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”. Промените в “Наредба 18 за условията и реда на разпределяне на храни от интервенционните запаси за най-нуждаещите се лица” (изм. – ДВ, бр.57 от 2011 г.) позволиха да се разшири кръгът на подпомаганите лица. Освен хората, получавали енергийни помощи от държавата през зимния период на 2010/2011 г., бенефициенти по програмата ще бъдат и:
•   неосигурените майки или осиновителки, получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година по реда на чл.8 ал.1 от Закона за семейните помощи за деца
•   лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания по реда на чл. 8 д от Закона за семейните помощи за деца.

ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ В РАБОТНИТЕ ДНИ ОТ 8.00 ч. ДО 16.00 ч. НА СЛЕДНИТЕ ПУНКТОВЕ:

Райони и населени места   
-Изгрев, Триадица, Средец, Лозенец - ж.к. „Стрелбище”, ул.”Златни врата”№15        офис на СО на БЧК   9588892
-Люлин, Възраждане, Красна поляна - ж.к. ”Люлин” 7, бл. 711, вх. Б, партер
офис на СО на БЧК   8274005
- Красна поляна - Факултета   - ж.к. ”Красна поляна”, ул.”Найчо Цанов” бл. 114, партер   8274005
- Надежда: Требич, Илиянци Връбница: Волуяк, Сердика, Илинден  - жк. ”Надежда”, ул.”Болярска” 53,партер, офис на СО на БЧК   4416380
- Слатина, Оборище   ж.к. ”Гео Милев”, ул.”Светлоструй” №10
/до приемна на Първо РПУ на МВР/   8734619
- Подуяне, Ботунец    - ж.к. ”Левски” Г, бл.9, партер, / Център по превенции/   8734619
- Младост, Горубляне, Студентска, Искър: Бусманци   ж.к.”Дружба”1,Спортна зала между бл.24 и бл. 26   0887 80 01 21
- Красно село, Овча купел: Горна баня, Суходол Витоша: Бояна, Княжево, Симеоново, Драгалевци, Владая   ж.к.”Бели брези” бл.3,офис на СО на БЧК
/до бензиноастанция Шел/   9589926

ПРОДУКТИТЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ЛИЧНО ИЛИ ОТ ДРУГИ ЛИЦА САМО СРЕЩУ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ПЪЛНОМОЩНО И ЛИЧНА КАРТА.

Столична организация на БЧК                          
тел. 812 28 22  факс: 812 28 23
e-mail: sofcom@redcross.bg


Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 03:14 от Mamma

# 1
 • Мнения: 1 271
До майките на деца с увреждания!!!

Има ли някоя от вас, която вече е взела тази помощ от БЧК???
Моля ви напишете - да и града, за който се отнася!!!

Оказва се, че и в София и извън нея (мразя думата провинция) има майки и деца, които не са включени в списъците на БЧК.
Къде е грешката - в социалните, в медиите или???

Оказва се, че имаме право, а ни няма в списъка и трябва да отидем до социалните да вземем "специалната бележка" и тогава да повисим на опашката за помощи. А в това време децата къде трябва да са??   

Ще се радвам да сме единичен случай.

# 2
 • в полите на Балкана
 • Мнения: 3 294
В наше село никой нищо не знае. Помощите се раздават от социалния патронаж.Списъците са изготвяни от социалните преди месеци. Родителите на деца с увреждания не са в тях. Дори от патронажа ми казаха, че още не е започнало раздаването на храни от втория транш. Очакват това да стане на 20. 08., но нищо не знаят за нас. В социалните пък мило ми обясниха, че храни се полагат само и единствено на хората получавали енергийни помощи. Никой нищо не им е казвал за промени и нови списъци няма да се изготвят.  Това от десета глуха.

# 3
 • Мнения: 135
Здравейте , ДА  ние вчера си взехме тези помощи ,даже на майките с деца с увреждания ни  дадоха храните и от първият и от вторият транш. Това е за София  общ. Красна Поляна.Списъците по които се раздават  се правят от АСП по райони.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 675
 На кой телефон трябва да звънна, за да проверя дали сме в списъка?

# 5
 • Мнения: 1 271
А за Кр. Поляна къде си ги получихте? Аз съм в Разсадника и ни няма в списъка както стана ясно. Би трябвало да сме на раздаване в Найчо Цанов.

# 6
 • Мнения: 135
Аз също съм от Разсадника и ги взех от Найчо Цанов но има и още един пункт в Люлин да не сте там звънни на телефона който е посочен по горе 8274005 аз на него звънях и ми казаха къде да проверим.

# 7
 • София
 • Мнения: 272
И аз взех пакетите от БЧК като преди това звънях по телефона да проверя дали ни има в списъка. Жената която вдигна, ме предупреди още по телефона, че ще получим и продуктите от 1-ви транш и каза, че е за предпочитане да отида с кола и здрави торби  Simple Smile
Става въпрос за Младост, но пункта е в Дружба1( информацията от първият пост е актуална, както и телефона за този район) Не знам по другите пунктове как е, но аз като отидох към 15ч. нямаше никакви хора и свърших работа буквално за 2 минути.
Момичета, звънете първо по телефона, за да проверите има ли ви в списъка и да си спестите напразно разкарване, а по принцип са дадени и данните на бащата и може и той да вземе пакетите само с ЛК. Иначе ако пратите някой друг трябва да е с нотариално заверено пълномощно.

# 8
 • Мнения: 239
Здравейте аз си взех продуктите от първия и втория транш,дори ми казаха че ноември месец пак ще има,това се отнася за Добрич.

# 9
 • Мнения: 313
На нас ни казаха за тези помощи след като жена ми ходи до общината да провери защо не получихме детски за миналия месец. Ако не беше изтекъл срокът на документите, сигурно нямаше и да разберем.
Векът на комуникациите Simple Smile

# 10
 • София
 • Мнения: 7 642
Здравейте!
Аз днес ще ходя да взема тези продукти. Първо да кажа, че идеята е добра и полезна.
За съжаление винаги има едно но. Обадих се по телефона в БЧК за моя район и оттам услужливо ми обясниха, че няма такова нещо и помощи получавали само самотни майки на деца с увреждания. И въпроса щеше да се приключи, съответно ако аз не бях по-нахална щях да си затворя телефона и да повярвам, че нещо не съм разбрала и за нас не важи това. Но понеже съм нахална обясних учтиво, че други майки са си взели каквото им се полага без да са самотни такива, а поради факта, че отглеждат деца с увреждания. Отговора беше- не е така, но нека проверя в списъка. Оказа се, че името ми е там.
Може би трябва малко по-добра информираност на доброволците/служителите. Иначе, пак казвам, приветствам идеята! Simple Smile
 Живко, що се отнася за детските, без да е по темата, ние в момента сме на същия хал. Естественно на въпроса ми защо иначе ми се обаждат от социалните за всевъзможни неща, вкл да ми правят разни анкети, но за детските не са били така добри да ме подсетят, отговора беше, че никой не е длъжен да ми следи документите. Crazy Сигурно са прави.

# 11
 • Мнения: 1 271
Валенце, да си жива и здрава, че ме подсети пак да се обадя!
Оказа се че сме в списъка но... този път за една помощ. Едното ми дете май не съществува за социалните!!! Както и да е. Може да иде таткото с неговата лична карта...
Не знам вчера кой къде гледа но това е положението - май трябва да сме нахални. Вчера ме нямаше и в списъка в социалните. Как днес сме в БЧК идея нямам.
Вале, може би попаднах на същата госпожа щото ми каза - щом сте с увреждане значи сте там... в списъка де.

# 12
 • София
 • Мнения: 272
Оказа се че сме в списъка но... този път за една помощ.Едното ми дете май не съществува за социалните!!! 
kuneto, като отидеш на място поискай да проверят дали няма отбелязано уточнение за двете деца или да проверят дали не е вписан и таткото като правоимащ отделно  newsm78

# 13
 • в полите на Балкана
 • Мнения: 3 294
Е и аз се сдобих с инфо за наше село, да видим как ще убедя раздаващите храни че сме в списъка. Wink

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 11:48 от мамаРаче

# 14
 • Мнения: 1 271
Здравейте пак! Взех ги! Само за едно дете. Надя76, няма татко, няма батко. Компютъра ме показвал само веднъж и това е. Носех двата телка и заповедта за чл.8д но ... не важат. Както и да е. Дадоха и от предния транж.

Благодаря на тедивас че се яви като помощ от ПРИЯТЕЛ и със сина й ми помогнаха с колата да си донеса багажите.

Мама Раче, няма да се предаваш. Ще звъня пак на централата. Няма да ги оставим така. Иначе от социалните казаха че било като за София и за страната - от компа им в списъците на БЧК.

Хубав ден на всички.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт